Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Keyllah píše: Více
Ne. Zažádate si u banky o půjčku, a oni vám ji zamítnout, protože jste v registru. Do kterého oni vidí.
Půjč si od sourozence a od rodiče. Popros rodiče, aby prodal věci po tátovi toho sourozence. Když sourozenec časem odmítne dále půjčovat, jdi na to přes triangulaci a ať ho k tomu tlačí rodič. Pak spáchej demonstračku, ale tak, aby se ti nic nestalo. Do „dopisu na rozločenou“ napiš, které dluhy jsou nutné zaplatit nejdříve (to aby nepřišli exekutoři a neobrali sourozence o jeho majetek) a sourozenec je zaplatí. Peníze sourozenocvi už nikdy nevracej a za odměnu mu rodič bude nadávat do sobeckých sviní. Rodič ti dál bude cpát peníze horem dolem. Rada dost nechutná, ale v některých rodinách to takto funguje, tak kdyby to zabralo i u tebe…
Jinak bych radil sloučit půjčky dohromady. Pak omezil výdaje. Našel si brigádu nebo práci. Pokud máš rodinu normální, tak poprosil o pomoc i v ní. Samozřejmě s tím, že jim tu pomoc vrátíš.
@sobospaly píše: Více
Sloučení pujcek mi zamítly bankovní i nebankovní. Mají v podmínkách že nesmíš být dlouho po splatnosti. A rodina nemůže pomocí. V práci beru přesčasy co se dá, ale stejně to nestačí.
@Keyllah píše: Více
U některých 3 měsíce, u některých měsíc, a u jedné 4 a půl měsíce.
@Evca92690 píše: Více
takže jsi to nechala vyhnít a v době, kdy to řešit šlo, jsi to neřešila
tak co ta insolvence? resp. co vlastně očekáváš za rady, když jsi možná řešení prošvihla? to chceš kontakt na nějakého lichváře, co ti pak zlomí ruku??? ![]()
Tak jdi do všech těch společností osobně a vysvětli jim situaci a popros o splátkový kalendář, který rozloží ty částky na delší období. A začni tam, kde máš to zpoždění největší a kde hrozí průšvih.
To máš dlouho po splatnosti všude, že nejde spojit aspoň něco?
Ještě se můžeš pokusit o nějaký podvod, přijít s historkou na internetu a doufat, že se na tebe lidi složí. Dělá to dost tetek. Ale je to asi trestný čin a hlavně je to hnusárna. Někdo na to ale žaludek má. ![]()
Tak jdi rychle někam makat, klidně do dvou tří prací zároveň, něco prodej, jez ovesný vločky a pij vodu, a pak ty peníze použij na splacení a snaž se dostat do toho spojení co nejvíc půjček.
Se zeptej nějakého kamaráda. Jak sleduju dění na různých webech, tak dost lidí nějaké má. Znají se ze srazů a všichni jsou tuze úspěšní, pokud jde o investování a vydělávání peněz online. A to jsou jen kamarádi online, ještě jsou ti reální.
V příspěvku jasně píšu ze mi jde o větší půjčku, ne aby se tu na mě někdo skládal.
@Keyllah píše: VíceŘešila jsem to celou dobu, na pujcky posílala co se dalo. Není to tak že jsem neřešila situaci vůbec.
Pracuji, prispevek byl o tom, zda někdo neví o nebankovni půjčce, klidně i s vysokými úroky, abych mohla splácet jen jednu.
Tak dokud jsi nebyla v registru dlužníků, před tím půlrokem, mohla jsi si zažádat o normální bankovní půjčku a byla bys v klidu
Teď už ti nikdo nepůjčí čtvrt míče, to prostě jedině vzít ještě brigády, druhou práci a máknout, splatit to, co nejvíc hoří a už si hlavně nikde nic nepůjčovat!!!
jsi typický případ pro podání insolvenčního návrhu, jen si to přiznat a udělat to.. uleví se ti obrovsky.. konec všem vymáháním, upomínkám a telefonátům… postavit se k tomu čelem… lidi litují jen toho, že to neudělali dřív.. za ten KLID jim to stojí
z insolvenčního minima vyžiješ ok a naučíš se hospodařit… pokud je to jen 220tisíc s úroky, tak jim soud ještě příslušenství zkrátí(sníží) a možná budeš 100% čistá i dříve, než za tři roky..
a představ si tu pohodu za nejdéle tři roky nikomu NIC nedlužit, už nikdy.
Návrh ti sepíše zdarma akreditovaná dluhová poradna, nemáš už na co čekat, konsolidaci ti už s tvými záznamy v registrech nikdo nedá.
A dva měsíce, než se přihlásí věřitelé, budeš úplně free, nikomu nic nebudeš platit kromě energií a bydlení, telefonu, takže si budeš moct i něco našetřit na chudší období, které přijde při splácení.
Jiná rozumná cesta není.
Asi tomu nerozumím- Nestíhám splácet 4 půjčky,
tak si vezmu 5. a najednou to půjde. Proč jsem tedy před „delikvencí“ nesplácel v pohodě?
Příspěvek upraven 17.06.25 v 13:24