Mám hodně půjček, některé po splatnosti, co mám dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18
17.6.25 12:50
@Keyllah píše: Více

Ne. Zažádate si u banky o půjčku, a oni vám ji zamítnout, protože jste v registru. Do kterého oni vidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.25 12:50

Půjč si od sourozence a od rodiče. Popros rodiče, aby prodal věci po tátovi toho sourozence. Když sourozenec časem odmítne dále půjčovat, jdi na to přes triangulaci a ať ho k tomu tlačí rodič. Pak spáchej demonstračku, ale tak, aby se ti nic nestalo. Do „dopisu na rozločenou“ napiš, které dluhy jsou nutné zaplatit nejdříve (to aby nepřišli exekutoři a neobrali sourozence o jeho majetek) a sourozenec je zaplatí. Peníze sourozenocvi už nikdy nevracej a za odměnu mu rodič bude nadávat do sobeckých sviní. Rodič ti dál bude cpát peníze horem dolem. Rada dost nechutná, ale v některých rodinách to takto funguje, tak kdyby to zabralo i u tebe…

Jinak bych radil sloučit půjčky dohromady. Pak omezil výdaje. Našel si brigádu nebo práci. Pokud máš rodinu normální, tak poprosil o pomoc i v ní. Samozřejmě s tím, že jim tu pomoc vrátíš.

• Citovat
  • Upravit
18
17.6.25 12:53
@sobospaly píše: Více

Sloučení pujcek mi zamítly bankovní i nebankovní. Mají v podmínkách že nesmíš být dlouho po splatnosti. A rodina nemůže pomocí. V práci beru přesčasy co se dá, ale stejně to nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
17.6.25 12:54
@Evca92690 píše: Více

jak dlouho jsi po splatnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
17.6.25 12:55

U některých 3 měsíce, u některých měsíc, a u jedné 4 a půl měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
17.6.25 12:57

takže jsi to nechala vyhnít a v době, kdy to řešit šlo, jsi to neřešila :think: tak co ta insolvence? resp. co vlastně očekáváš za rady, když jsi možná řešení prošvihla? to chceš kontakt na nějakého lichváře, co ti pak zlomí ruku??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.25 13:00

Tak jdi do všech těch společností osobně a vysvětli jim situaci a popros o splátkový kalendář, který rozloží ty částky na delší období. A začni tam, kde máš to zpoždění největší a kde hrozí průšvih.

To máš dlouho po splatnosti všude, že nejde spojit aspoň něco?

Ještě se můžeš pokusit o nějaký podvod, přijít s historkou na internetu a doufat, že se na tebe lidi složí. Dělá to dost tetek. Ale je to asi trestný čin a hlavně je to hnusárna. Někdo na to ale žaludek má. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.6.25 13:04

Tak jdi rychle někam makat, klidně do dvou tří prací zároveň, něco prodej, jez ovesný vločky a pij vodu, a pak ty peníze použij na splacení a snaž se dostat do toho spojení co nejvíc půjček.

Se zeptej nějakého kamaráda. Jak sleduju dění na různých webech, tak dost lidí nějaké má. Znají se ze srazů a všichni jsou tuze úspěšní, pokud jde o investování a vydělávání peněz online. A to jsou jen kamarádi online, ještě jsou ti reální.

• Citovat
  • Upravit
18
17.6.25 13:07

V příspěvku jasně píšu ze mi jde o větší půjčku, ne aby se tu na mě někdo skládal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
17.6.25 13:08
Řešila jsem to celou dobu, na pujcky posílala co se dalo. Není to tak že jsem neřešila situaci vůbec.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
17.6.25 13:09

Pracuji, prispevek byl o tom, zda někdo neví o nebankovni půjčce, klidně i s vysokými úroky, abych mohla splácet jen jednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.6.25 13:11

Tak dokud jsi nebyla v registru dlužníků, před tím půlrokem, mohla jsi si zažádat o normální bankovní půjčku a byla bys v klidu :nevim: Teď už ti nikdo nepůjčí čtvrt míče, to prostě jedině vzít ještě brigády, druhou práci a máknout, splatit to, co nejvíc hoří a už si hlavně nikde nic nepůjčovat!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
17.6.25 13:12

jsi typický případ pro podání insolvenčního návrhu, jen si to přiznat a udělat to.. uleví se ti obrovsky.. konec všem vymáháním, upomínkám a telefonátům… postavit se k tomu čelem… lidi litují jen toho, že to neudělali dřív.. za ten KLID jim to stojí
z insolvenčního minima vyžiješ ok a naučíš se hospodařit… pokud je to jen 220tisíc s úroky, tak jim soud ještě příslušenství zkrátí(sníží) a možná budeš 100% čistá i dříve, než za tři roky..
a představ si tu pohodu za nejdéle tři roky nikomu NIC nedlužit, už nikdy.
Návrh ti sepíše zdarma akreditovaná dluhová poradna, nemáš už na co čekat, konsolidaci ti už s tvými záznamy v registrech nikdo nedá.
A dva měsíce, než se přihlásí věřitelé, budeš úplně free, nikomu nic nebudeš platit kromě energií a bydlení, telefonu, takže si budeš moct i něco našetřit na chudší období, které přijde při splácení.
Jiná rozumná cesta není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
17.6.25 13:15
@Lucy75 píše: Více

Děkuji. Zkusím to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
17.6.25 13:15

Asi tomu nerozumím- Nestíhám splácet 4 půjčky,
tak si vezmu 5. a najednou to půjde. Proč jsem tedy před „delikvencí“ nesplácel v pohodě?

Příspěvek upraven 17.06.25 v 13:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel