Mám hodně půjček, některé po splatnosti, co mám dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.6.25 16:54
@schnulla píše: Více

Tak takhle to bohužel nefunguje v mnoha rodinách. Někde jsou některé děti vyloženě trpěny, v dětství byly zanedbávany. Taky proto se pak dostávají do takovýchto situací. Opačným extrémem jsou pak tzv. zlaté děti, které z těch průserů vždy někdo vytáhne.

• Citovat
  • Upravit
6679
17.6.25 17:02
@sobospaly píše: Více

Já vím. A je to smutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33540
17.6.25 17:10
@sobospaly píše: Více

A nebo děti, které takhle žít nechtějí a dělají vše pro to aby to tak nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.25 17:38
@Ivan PPZ píše: Více

To je možné. Ale řešit minulost je k ničemu. Někteří lidé jsou si vědomi, že udělali blbost a litují toho. Nejen pokud jde o půjčky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.6.25 17:39
@arinecka píše: Více

Ale to nesouvisí nijak s tím, že ne v každé rodině to funguje tak, že se tam pomáhá oběma směry, o čemž jsem psal v reakci.

• Citovat
  • Upravit
3248
17.6.25 19:47
@Anonymní píše: Více

Proč anonym? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.6.25 06:34
@Evca92690 píše: Více

A ty si myslíš, že na půjčku 220k budeš splácet 5 tisíc měsíčně? To asi těžko, to by i s úroky byla půjčka tak na 10 let. Reálně by ta částka byla mnohem vyšší, než kolik teď platíš na jednotlivých úvěrech :nevim: Prostě buď ta insolvence, nebo se zatni, vem na každý víkend brigádu nebo si dej pár nočních směn někde v baru (číšnice myslím samozřejmě!), jez pár měsíců kolínka s kečupem a je to. Prostě jiné možnosti momentálně nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24636
18.6.25 06:44
@schnulla píše: Více

Dej konkrétní příklad, co by to mohlo být, mě totiž nic nenapadá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.6.25 06:50
@lucad77 píše: Více

Je to nesmysl. Nebankovní půjčky si lidé neberou, aby koupili investiční zlato nebo originál Van Gogha, aby to v případě nouze zase prodali za takové peníze :mrgreen: Tyhle menší půjčky se obvykle utopí v běžné spotřebě a v tomto případě tedy asi na zaplácnutí dluhů rodiny (kravina no).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
18.6.25 06:56

Podej na sebe navrh na insolvenci, nejlip se v nejake dluhove poradne porad jak na to. Tohle nema smysl, aby sis zas pujcovala, z toho se nemuzes vyhrabat, budes platit jen uroky, poplatky a snluvni pokuty a jistina ti klesat nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24636
18.6.25 07:09
@unuděná píše: Více

Souhlas. Ona si @schnulla akorát pohonila triko. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.6.25 07:50
@tini píše: Více

psala jsem jí to už 2×, že jiná rozumná cesta není, ale ona furt mele o konsolidaci/refinancování, na to jí žadná bankovka a už ani nebankovka prostě nepůjčí, leda s ručením nemovitostí, a tu jaksi žádnou nemá…
Vím, že se do insolvence často lidem nechce, musí si přiznat chybu a už si nikdy nepůjčovat + je to veřejná informace, ale to je holt daní za to, že za tři roky je zcela čistá…
Pokud nezatne zuby ani na ty tři roky, tak jí není rady ani pomoci a skončí v násobných exekucích.. někdo to pochopí a jde do toho, někdo ne a plazí se furt po dně s plnou schránkou drahých upomínek :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
18.6.25 09:04

Běžte do dluhové poradny, tam vám poradí.
Je docela dobře možné, že vás pošlou na Finančního arbitra, který některé vaše úvěry zneplatní. Pro vás by to znamenalo že je budete moci splácet pomaleji a hlavně bez úroků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
18.6.25 16:28

A pak je tu možná i otázka legálnosti podmínek některých z těch půjček. A spousta dlužníků by se vykopala z bobků, kdyby stačilo splácet jistinu a zmizely by nenažrané úroky a poplatečky a pokutičky.
Teda: osobně jsem proti tomu, aby se „chytrým“ řešením dělaly z půjčovatelů dojné krávy, případně pak z „nás“ všech", ale RPSN 200+ už napovídá něco o zdroji těch prachů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13967
18.6.25 21:37
@unuděná píše: Více

Kdyby ji na to dala banka tak to za 5k mesicne ma splacene za 4-4,5 roku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel