Mám hodně půjček, některé po splatnosti, co mám dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.6.25 13:17
@Evca92690 píše: Více

Nic takového jsem nenapsal.

Jsi v nedobré situaci a asi není moc dobrý nápad si klást požadavky nebo to chtít řešit tak, jak chceš ty. Spíš bys měla dělat vše pro to, abys ten problém vyřešila a to budeš muset dělat ústupky a přizpůsobovat se ty. A jinak než přes práci, uskromnění se, komunikaci s těma společnostma a snahu aspoň nějaké půjčky spojit dohromady, to asi nepůjde.

• Citovat
  • Upravit
41251
17.6.25 13:19

ale u své banky sis to měla zařídit, než jsi byla po splatnosti - vyřešit to jednou půjčkou…faktem je, že jsi to za ty 4 měsíce nevyřešila, takže neřešila…ale to je jedno. Jak to tedy vyřešíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.25 13:21
@Ivan PPZ píše: Více

Z té nové se většinou splatí to, co je po splatnosti s tím, že se získává čas. Ale málokdo toho využije k tomu, aby si to pak spojil dohromady a jen ten problém valí před sebou a je to větší a větší koule.

Jestli je možná ta insolvence, tak bych toho využil. Ale tam jsou nějaké podmínky, je otázka, jestli je zakladatelka splní. Lucy se asi vyzná, tak by mohla zakladatelce poradit. Třeba přes SZ, aby si to nečetli cizí lidé. To by měla ale zakladalka štěstí na lidi, že se tu objevil někdo, kdo jí poradí. 8)

• Citovat
  • Upravit
11559
17.6.25 13:26

@sobospaly Ale nějakou dobu to muselo být v situaci, kdy se to splácet stíhalo. Tak proč se teda přestalo… A jestli reálně nestíhalo, tak to ani ta další půčka nezlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24853
17.6.25 13:31

@sobospaly není to těžké vyřídit, prostě dlužník sebere všechny smlouvy co má a upomínky, musí mít nejméně dva dluhy nejméně měsíc po splatnosti, což je zde bohatě splněno a měl by mít příjem, ze kterého se bude insolvenční srážka hradit (většinou je mnohem nižší, než součet splátek, které dosud dlužník měl) - to je zde taky splněno, zakladatelka je zaměstnaná, což je velké plus (u nezaměstnaných to lze nahradit darovací smlouvou - typicky od chudáka naivní matky - to z více důvodů nedoporučuju)
zajde s tím na poradnu, která je oprávněná krajskému soudu návrh podat, jsou schopni to napsat za pár dní, odešlou to na soud, soud návrh zveřejní a od té doby je zakladatela hájená vůči veškerému vymáhání i exekucím.. věřitelé se musí přihlásit s konkrétní pohledávkou, často ji soud ještě sníží (typicky Providentu, ale ten už dává rozumné částky, a Proficreditu - to jsou strašní zloději + klikací netové půjčky „do výplaty“, tam jsou stovky procent RPSN, to soud neuznává), takže reálně takto může zakladatelka ušetřit klidně 50tisíc z objemu 220, které s příslušenstvím dluží..
po schválení oddlužení už bude hradit vypočtenou částku, kterou lze jednoduše spočítat tady…
https://insolvence.justice.cz/…tor-splatek/
jednoduché, čisté, do tří let problém vyřešen navždy. Jen je to holt veřejné a hlídané, nesmí se zatajovat příjmy, musí se spolupracovat s insolvenčním správcem a pokud možno řádně hradit.. ale už jsem viděla dost insolvencí, kdy dlužník hradil vyloženě jen to minimum 2178Kč/měsíčně a normálně to prošlo a splnili oddlužení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.25 13:33

Takových půjček je. Se poptej, kde ti půjčí nejvíc. Proč jsi ale nevyužila už tu čtrvout na splácení, abys mohla ty tři spojit dohromady? :nevim:

Se neptej tady, gůgluj, volej, řeš to v reálu. Především a hlavně s těmi, kterým už dlužíš. To je totiž tvůj největší problém teď.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.6.25 13:37
@Lucy75 píše: Více

Mně to nepiš, já to nepotřebuju. :nevim:

I když jsem teda před pár dny něco v Ins. rejstříku hledal, ale to jsou ty náhody. V rádiu řeknou dvacet dva a ono je 22:22. :mrgreen: Nebo zapnu internet a za pět minut mi volají z call centra, jako by věděli, že jsem se právě vzbudil. Nezvedu to a za hodinu mi volají na jiný telefon a je to takový dost zvláštní omyl. Být paranoik, tak už si myslím, že po mně někdo jde. :lol:

• Citovat
  • Upravit
20905
17.6.25 15:56

Už jsi v p*rdeli. Jediná šance je insolvence. Nikdo svéprávný ti nedá další půjčku, když nejsi absolutně schopná splácet předchozí. A nějaký řeči o tom „jak jednu zvládneš v pohodě splácet“ si nech. Nezvládla jsi to dotedka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
17.6.25 16:00

@Evca92690

Hlavně si neber žádné peníze od lichvářů a jim podobných. To jen ještě více roztočíš kolo půjček, které tě stresuje už teď. Poplatíš tím sice to, co dlužíš teď, ale následně se ti splátky ještě víc zvýší, tím spíše nebudeš schopná splácet a nakonec to celé dopadne ještě hůř.

Nemůžeš něco prodat? Cokoliv malého i velkého. Oblečení, sportovní vybavení, foťák, nějaký šperk? Něco díky čemu by ses nadechla?

Nemůžeš si přibrat ještě nějakou práci po večerech?

Rodina nepůjčí?

Zkoušela jsi nějak konsolidovat / refinancovat?

Je mi líto že ses do takové situace dostala. Nicméně 220 000,– ještě nění taková pohroma, to snad ještě půjde vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33784
17.6.25 16:01

A je ti jasný, že se do toho zahrabeš ještě víc? Myslíš, že si vezmeš další, zaplatíš ty předešné, a pak už budeš splácet jen tu jednu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
17.6.25 16:01
@Cenarius píše: Více

Já vím, že jednu pujcka zvládnu. Nevíte proč jsem se do této situace dostala, jaké jsem měla do teď možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6743
17.6.25 16:04

Něco prodat? Přece za těch 220 000 musíš doma něco mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
17.6.25 16:05

Zkus se obrátit na neziskovky, jak už tady někdo zmínil. Mohlo by ti pomoci www.dluhoveporadenstvi.cz
 www.financnitisen.cz

Poradí ti, jestli už je to na osobní bankrot nebo se to dá ještě nějak jinak vymyslet.

Plus bych ještě v rámci šetření zkusila ušetřit na bydlení > třeba se vrátit k rodičům, najít si sdílený byt apod.

Příspěvek upraven 17.06.25 v 16:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582

Výborný nápad. Máš už teď víc půjček, některé po splatnosti a naprosto geniálně to chceš řešit tak, že si půjčíš dalších 220 000. A budeš splácet ještě víc, i když teď nezvládáš splácet ani to, co máš. Měsíčně můžeš dát max 8 000, ale pojd si vykopat větší výši splátek. Kde na to jako chceš vzít? 8o

Finanční gramotnost: nulová. Promiň, ale tak to je. První krok není shánět další půjčku bez zajištění, první krok je přiznat si, že ses dostala do průšvihu, a vyhledat pomoc - ale ne, že půjdeš škemrat, aby ti dali další půjčky! :zed:

1. Okamžitě si zažádej o insolvenci

2. A hned potom se zapiš do kurzu finanční gramotnosti. Protože pokud nezměníš přístup k penězům, stejně se do téhle situace dostaneš znovu.

Příspěvek upraven 17.06.25 v 16:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
@schnulla píše: Více

Jako třeba co? 8o pokud žije ve městě, auto to nebude. Použitá elektronika a nábytek stojí pár stovek a zadlužení lidé většinou zlaté cihly pod polštářem nebo Rembranta na stěně nemají…

Příspěvek upraven 17.06.25 v 16:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel