finanční situace a odloučení od rodiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ET
87
12.10.05 07:58

ahoj, v první chvíli jsem se tě chtěla zeptat proč se tam neodstěhujete s ním.. ale pak jsem si přečetla, že bude mít „jen“ EUR 2000 - z toho byste si v Něm. asi moc neušetřili.
Manžel pravděpodobně bude „muset“ na dva roky pracovně do jižní Ameriky, určitě bychom jely s ním - kdy jindy to využít než teď kdy jsem na MD a nemusím řešit žádné svoje uvolnění z práce.

Do situace kdy manžel je 5týdnů jinde než rodina bych šla jen krátkodobě, dlouhodobě nelze, radši budu mít českou výplatu, než děti bez táty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23781
15.10.05 20:07

Ahoj Verunko,

zalezi na tom, jak tam ma manzel zustat dlouho. Pokud to ma byt trvale, jdete s nim. V pripade, ze dostane trvaly pobyt (jehoz vyrizeni by melo byt od firmy slusnosti, ne-li povinnosti), budete mit narok na materskou a pridavky na malou. To neni zrovna zanedbatelna castka v rodinnem rozpoctu. Pokud neumis nemecky, nelam si s tim hlavu. Dojde to postupne. Zije tam spousta Turkyn, ktere se nemecky neumeji ani podivat. A navic je tam spousta Cesek a Slovenek jako au-pair, takze kamaradky si tam urcite najdes. Jestli uz vis, kde bude pracovat, tak napis, treba tam nekoho znam. Ja se do Nemecka pomalu stehuju za svym partnerem. Dodelavam skolu tady a chci jeste neco studovat tam.
Odlouceni je blbost. Kdyby byla Verunka uz vetsi, dalo by se ji to vysvetlit, ale u tak male holcicky „Sejde z oci, sejde z mysli.“
Takze moje rada je: Vsichni nebo nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky