Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj, v první chvíli jsem se tě chtěla zeptat proč se tam neodstěhujete s ním.. ale pak jsem si přečetla, že bude mít „jen“ EUR 2000 - z toho byste si v Něm. asi moc neušetřili.
Manžel pravděpodobně bude „muset“ na dva roky pracovně do jižní Ameriky, určitě bychom jely s ním - kdy jindy to využít než teď kdy jsem na MD a nemusím řešit žádné svoje uvolnění z práce.
Do situace kdy manžel je 5týdnů jinde než rodina bych šla jen krátkodobě, dlouhodobě nelze, radši budu mít českou výplatu, než děti bez táty.
Ahoj Verunko,
zalezi na tom, jak tam ma manzel zustat dlouho. Pokud to ma byt trvale, jdete s nim. V pripade, ze dostane trvaly pobyt (jehoz vyrizeni by melo byt od firmy slusnosti, ne-li povinnosti), budete mit narok na materskou a pridavky na malou. To neni zrovna zanedbatelna castka v rodinnem rozpoctu. Pokud neumis nemecky, nelam si s tim hlavu. Dojde to postupne. Zije tam spousta Turkyn, ktere se nemecky neumeji ani podivat. A navic je tam spousta Cesek a Slovenek jako au-pair, takze kamaradky si tam urcite najdes. Jestli uz vis, kde bude pracovat, tak napis, treba tam nekoho znam. Ja se do Nemecka pomalu stehuju za svym partnerem. Dodelavam skolu tady a chci jeste neco studovat tam.
Odlouceni je blbost. Kdyby byla Verunka uz vetsi, dalo by se ji to vysvetlit, ale u tak male holcicky „Sejde z oci, sejde z mysli.“
Takze moje rada je: Vsichni nebo nikdo.