Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Firkon Verano Long?
Přidejte zkušenost s Firkon Verano Long@krocanka píše:
Ahoj holky, chtela jsem se zeptat jestli jse z kocarkem da alespon trochu houpat, moc se nam libi a chceme ho, tak at vim jestli ho mame pak na prodejne objednavat, diky
@Nika079 máme též obrovský problém jezdit s kočárkem, je nezvladatelný, uhýbá mi do stran a když s ním pospíchám, celý se rozvibruje a uskakuje do stran. bohužel to máme do Batolátka daleko, jinak bych ho reklamovala. Moc lituju, že jsem si ho koupila.
@lajkacz koukám, že v tom nejsem sama. Navíc když jsou kolečka napevno, tak nadzvednout kočár, aby zatočil, je celkem posilovna… Ale ta korbička prostě nemá chybu!
Ahoj, mame firkon verano long a tyto zkusenosti:
ovladani je absolutne priserne. chytla jsem si kocarky jinych maminek a horce zaplakala. jednou rukou to nema sanci zvladnout ani rambo.
oprava defektu kolecka zamestnala tatinka - zdatneho cyklistu - na hodinu. maminka - take zdatna cyklistka - nemela nejmensi nadeji dostat plast zpatky na rafek
striska hluboke verze nejde polohovat, jak se ditko chce divat ven a zvedne se mu hlavicka, praska hlavickou do hracek, nebo se musi striska sklopit uplne
nechapu, proc je pod odklapeci casti nanozniku sitka - kdyz chcete diteti skontrolovat nozicky, nebo mate proste neco u jeho nohou, musite sundat cely nanoznik
chybi mi nejaka kapsa na plastenku a sitku. vozim to v kosiku a dost mi to tam vadi
kdyby ditko uprednostnovalo polohu na brisku, tak ma smulu, protoze korbicka pro tento ucel upravit proste nejde
ale abych jenom nehanila, korbicka je opravdu dlouha a lehka, zevnitr strisky jsou hezke obrazky, ktere se malemu hodne libi. a cely kocar jsem az do 4 mesice nosila cely s ditkem do druheho patra. a taska s prebalovaci podlozkou je fajn.
stejne tento kocar povazujeme za nejhorsi koupi behem naseho rodicovstvi a pro druhe dite koupime ojetou inglessinu ![]()
a vivat nositku ![]()
S@ptiku
přesně vím o čem mluvíš, za mě taky nejhorší výběr z celé mé výbavy pro malou.
my teď jezdíme ve sportovní nástavbě a tam je blbá ta stříška, je moc otevřená, takže na prcky buď hodně fouká anebo v případě slunečna na ně svítí sluníčko. dokupovat sluneční clonu se mi nechce.
@lajkacz píše:
S@ptiku
přesně vím o čem mluvíš, za mě taky nejhorší výběr z celé mé výbavy pro malou.my teď jezdíme ve sportovní nástavbě a tam je blbá ta stříška, je moc otevřená, takže na prcky buď hodně fouká anebo v případě slunečna na ně svítí sluníčko. dokupovat sluneční clonu se mi nechce.
Ahojky! Můžu se zeptat jak vám na kočárku sedí nánožník. Teď jsme malýmu přehodily korbu za sportovní verzi. Když chci připnout nánožník, tak je na bokách hrozně na volno. Nevím jestli to tak má být nebo máme něco špatně ![]()
@Zuza30 Ahoj, nedávno jsme také vytáhli sporťák a opravdu mi přijde, že tam nánožník sedí divně. Teď jsem také řešila, používáme slabší fusak do hnusnýho počasí ale nezjistila jsem, kam se dá připnout a docela se obávám, že bude problém v zimě přidělat i zimní fusak ![]()
Holky mně nánožník seděl hezky
Korba má jinej, sporťák zase jinej, a nám seděl hezky. Ale já jsme neměla verzi lon, ale tu obyč.
@Zuza30 pravda,ten nánožník když se připne, tak má ještě hodně velkou vůli. taky to tak máme, uvidíme, jak to bude vypadat v zimě s fusakem a malá ještě vyroste.
Zdravim damy nebo radeji maminky,
nevim, zda se mam citit divne, ze sem prispeji jako muz, ale vyber kocarku, co do funkcnosti (nikoli vzhledu) jsem si v nasem pripade vzal na starost ja a tato diskuze před samotnou koupi Verano Long rozhodne neusla moji pozornosti, tak jsem si řekl, ze bych sem par poznatku taky napsal
. Tak snad me tu maminky neukamenujete, ze vam do toho keca chlap ![]()
Secteno podtrzeno, v pomeru vykon/cena asi tezko budete hledat konkurenci, ze se kolecka mají promazávat, aby nevrzala, to opravdu nepovazuji za vadu, ale přirozenou udrzbu, no a pokud by nastala nejaka mechanicka/konstrukcni vada u kolecek ci konstrukce, porad je tu 2leta záruka, během které se musí bezpecne pripadne vyrobni vady projevit…
Pokud by nekterou z vas zajimaly konkretnejsi detaily u verze 2013, která se mozna liší od v 2012 ve vice vecech, nez jsem v rychlosti popsal, tak napiste…pokusim se v rozumne kratke době odpovědět…
Pripominam, ze zatím kocarek testovan pouze naší „malou“ kočičkou, opravdovy zatezovy test prijde (doufam) za méně jak dva tydny…zatím jsme v očekávání ![]()
Vojta
Příspěvek upraven 27.06.13 v 00:04
@xkovi
my máme kolekci 2012 a jsem spokojená, hlavně bylo fajn že malá v hluboké korbě byla do roka
ona je teda drobek ale korba fakt veliká a se sportákem jsem taky spokojená
jen košík se rozepínal tak ho manžel sešil a je ok
Tak snad budete spokojení pak i v praxi ![]()
Také jsme pripraveni bud sesit anebo nahradit „vykonnejsimi“ patentkami, které nepusti uz nic
. Ale jak jsem psal, nase vice jak 5ti kilova kocicka se do kosiku bezpecne nasoukala a nehodlala z nej vylezt ani na nase nalehani…povazuji to za dostatečnou zatěžkávací zkousku ![]()
Souhlas, ze korba je ve srovnani s většinou konkurence opravdu o tridu vetsi, takze pokud cekame prcka ted na zacatku cervence, mozna ze většinu zimy preckame s korbickou a sportak prijde az na jare…ale nechci předbíhat…když jsem cetl, kterak nektere maminky musely uz sotva 6ti mesicni „drobečky“ přepřáhnout na sportak, tak uz radsi nebudu nic odhadovat ![]()
@xkovi naše je květnová a vešla se i s fusakem dobře, pak záleží jak mimčo poroste ale přes tu zimu by to mohlo klapnout
, korba je velká dost. kdyby nebyla zima tak by malá přešla dřív, ale fusak jí brzdil v pohybu
Ted košík uveze jakýkoliv nákup
, je fakt že ty patentky nic moc, mohli dát větší alespon u verze 2012, na druhou stranu košík neni na vožení nákupů ![]()
Ahojky!
Obnovuji diskuzi…
Zajímalo by mě, jestli máte stejný problém se sportovní verzí Firkon verano long 2012: malá sice ještě nesedí (9m), ale pokud je ve sporťáku a zvednu jí jen do té první polohy, stejně sjíždí, i když je připnutá. Utažením pásů by to nevyřešilo-to se jí ty pásy akorát zařezávají
Také mi teda vadí ta krátká boudička. S hlubokou verzí jsem byla více spokojená, ale dost přemýšlím o jiném sporťáku..
![]()
@Jeanina píše:
Ahojky!
Obnovuji diskuzi…
Zajímalo by mě, jestli máte stejný problém se sportovní verzí Firkon verano long 2012: malá sice ještě nesedí (9m), ale pokud je ve sporťáku a zvednu jí jen do té první polohy, stejně sjíždí, i když je připnutá. Utažením pásů by to nevyřešilo-to se jí ty pásy akorát zařezávajíTaké mi teda vadí ta krátká boudička. S hlubokou verzí jsem byla více spokojená, ale dost přemýšlím o jiném sporťáku..
Řešila jsem stejný problém, syn sice už sedí, ale stejně mi sjíždí a pásy se mi věčně povolují. Boudička lze řešit univerzální clonou. A jak se ti se sporťákem jezdí? Mám pocit, že se mi naklání víc k jedné straně, ale kolečka jsou nafouknuta stejně.