Firma DANTEM - Vaše zkušenosti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Firma DANTEM - Vaše zkušenosti?
Ahoj všem, prosím, máte někdo zkušenost s firmou Dantem? Firma se zabývá inventurami v maloobchodě, převážně v nočních hodinách. Uvažuji o tom jako o brigádě. Děkuju za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pracovala jsem tam asi dva roky, už tři roky ne (skrz těhotenství a rodičovskou). Byla jsem spokojená, komunikace s vedením ok, peníze vždy včas, na místo výkonu vozí autobusem, po skončení vezou zpět. Nejčastěji jsme dělali Tesca.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak píše @Dreezy, dřív to bylo OK. Já začínala na konci té dobré ery DANTEMu (druhá polovina roku 2014). Poradila mi tu firmu kamarádka, co tam dělala dlouho (v žádné inzerci nebývala, šiřila se prostě po doporučeních a evidentně to fungovalo), nábor nových pracovníků byl skupinový, čekala jsem asi 3 měsíce než se mi podařilo chytit místo - berou prvních x nahlášených do systému. Dotala jsem se.
Ze začátku to bylo fajn, směny kolem 8h, takže výdělek slušný. A pak to začalo být horší a horší, délka směn se zkracovala, z 8 hodin bylo 6 nebo třeba i 4. Pak začala v lednu sezona inventur, hromada práce a velký problém společnosti - podmínky nebyly tak skvělé jako dřív a tak začalo množství náborů, firma za leden a únor (2015) nabrala přes 500 nových lidí, ale spousta z nich to po prvních směnách vzdala - nevyplatilo se to. HR koordinártorky byly zoufalý, dělaly všechno možný - jednorázový bonusy za směny, bonus za přivedení kamaráda, chodila spousta mailů, že si máme urovnat priority (tlačení na studenty, ať jsou pracovat místo zkoušek, cpaní inventur na první místo toho co máme dělat). S problémem pracovníků se potýkala snad až do května, tak se situace nějak stabilizovala (ubylo práce), ale směny byly stále kolem 4 hodin, většina lidí nespokojených, protože dojeli zpět kolem 2 ráno a nic jim domů nejelo. Zavedlo se hodnocení pracovníků, ale neodráželo se od vykonané práce, ale od sypmpatií, začalo také ztrhávání odměn za chyby nebo i barvu trika (mělo být černé, tmavě modré byl problém). Fluktuace stále šílená, ID pracovníků (každý ho měl na kartě, co měl na triku) neskutečně rostlo, když jsem měla v ruce občas seznam pracovníků, byla jsem tam jako jedna z mála lidí, co je tam nejdýl. V lednu 2016 zvýšlili odměny (na 90/h) a tak se někteří i přes to rozhodli, že budou i přes podmínky pokračovat - já taky. Nicméně pak přišlo zvýšení odměn v TESCU (na 95/h + příplatky + jasná pracovní doba = jistý výdělek, jistý konec) a já začala dělat na brigádě i tam. Směny v Dantemu se zkrátily na max. 4 hodiny, často to byly i 2,5h (!). V červnu jsem v DANTEMU podala po dvou letech výpověď, za ty dva roky rozdala firma více neě 10 000 ID, tedy tolik lidí přijala. Nábory v poslední době byly pořád v inzerci to vidím taky furt.
Co se týče cesty, tak ta je placená 50 halířů na km (prostoj pokud se dojede na místo dřív než je začátek je neplacený - často i půl hodiny, konec totéž, čekalo se až ukončí práci celý bus, často opět neplacená půl hodina), často jsme jezdili Bno - Pardubice, cesta 2h, v průměru 36,–/h (!!), se směnou to vyšlo průměrně na 63,–/h (bída! a to nepočítám prostoje a to, že bus jel dýl než je čas na mapy.cz) a k tomu člověk neměl jak se dostat dom, pokud musel jet MHD.
Práce jako taková není moc odlišná od doplňování zboží (jen ho navíc počítáš, ale vše musíš vyndat z regálu) - v TESCU za to máš 95,–/h, což ti dá 105,–/h s příplatkem za noční, který mají i brigádníci. Odpadá ti starost, že se skončí v blbým čase (nikdy mi v TESCU nikdo neřekl, že mám jít domů dřív), mizerně zaplacenou cestou.
Chování vedoucích nebylo nijak super, hodnocení dávali dobré (tj, taková aby za to byla nějaká koruna na víc) jen svým kamarádům (i když nic nedělali), ostatní většinou nic moc nedostali. Začalo se hodně kontrolovat (kontroly správného spočítání), aby se natáhla směna a s tím taky začaly ztrhávat za chyby.
V průběhu se taky změnil systém přidělování směn - dřív se člověk mohl hlásit pouze na konkrétní inventuru (např. nechci jet daleko, protože cesta se nevyplatí), teď už je možné zadat jen časový úsek, kdy můžeš a můžeš dostat cokoliv, tj. jet třeba Brno - Most, Brno - Plzeň - a to se opravdu nevyplatí). Navíc čas byl zcela orientační, ty musíš na inventuře spočítat přesně a jinak běda, časy se lišili třeba o 2-3 hodiny (směna byla kratší), u jiných byla plánovaná 10-12h směna a nakonec to byly 4 hodiny.
Takže nedokoručuju, běž raději dělat do supermarketu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracovala jsem v Dantemu přes 3 roky brigádně (2010-2013) a práce mi vyhovovala z toho hlediska, že jsem si inventury mohla hlásit podle svých časových možností, práce byla převážně ve večerních a nočních hodinách a dala se dobře kombinovat se školou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuji v Dantemu již více než 2 roky. Osobně bych tam teď už nenastupovala. Za mých začátků, jak už bylo řečeno, se ta práce opravdu vyplatila každému, směny byly dlouhé, člověk si opravdu vydělal. Dneska se nováčci dostanou především ke krátkým inventurám, 4 hodiny max, a to se opravdu nevyplatí, pokud se nejedná o inventuru v místě bydliště. Na většinu inventur se jezdí v několika skupinkách, přičemž jako první jedou zkušenější pracovníci, takže ti ještě mají šanci si vydělat víc. Já nebýt toho, že jsem povýšila na vyšší pozici, už bych asi odešla, takhle mám ten výdělek o něco lepší. Jinak co se týče podmínek tak ale všechno bez problémů, jednání super, výplaty včas. Jak bylo už řečeno, občas je období, kdy je práce hodně, takže neustále chodí e-maily s prosbami o přehodnocení časových možností, ale rozhodně se nejedná o žádný nátlak. Co se týče osobního hodnocení vedoucími na základně sympatií, to záleží na pobočce - ostatně jako spousta dalších věcí. Pod Prahu nebo Pardubice bych třeba dělat nešla…
- Citovat
- Upravit
Moc děkuju za Vaše zkušenosti. Já to právě beru čistě jako přivýdělek..mám syna čerstvě ve školce a věčně více doma nemocného než tam - takže hledám něco v době, kdy hlídání zastane spíše manžel než ta školka, což znamená večerní nebo noční hodiny. Bydlím v Olomouci, takže nějaké dojíždění by se mě netýkalo..myslím tím, že odvoz a dovoz by byl odtud. Tak uvidím, ve čtvrtek mám jít na nábor, asi tam zajdu a popřemýšlím ještě. Každopádně moc děkuju za komentáře! Jo a ještě jak někdo psal..dělat do supermarketu…šla bych ráda, jenže zas jen třeba to noční vybalování zboží..několikrát jsem se u nás v Tescu ptala, bezvýsledně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zvidavajanca@ Prosím, mám ještě dotaz..psali, že podmínkou k náboru je účast na inventuře příště týden a to jde o inventuru někde v hobbymarketu od 6h od rána.. Jak často bývaji inventury v takovém čase? Jako jednou za čas to není problém, ale rozhodně bych takto nemohla často..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ousk1
Podmínka byla běžná. Od 6h od rána bude BAUHAUS hádám, dělal se jednou za rok, všechny v ČR, sváželo se z celý ropubliky, takže někdy odjezdy už ve 4 ráno. Jak dlouhý to bude netuším. Hodně tam tlačili právě na přehodnocení možností, protože spousta lidí se na místo odjezdu ve 4 ráno prostě nedostala.
Ráno pak se jezdí TESCO sklady - na místě nejdřív od 9. Před to nutno počítat cestu.
Jinak další inventury jsou už na tvojí volbě, resp. volbě tvých časových možností. Ještě k těm možnostem - můžeš dát, že můžeš celý den, často je třeba denní i noční inventura a ty 2 dny předem nevíš, na kterou jdeš. Prostě si dala tuhle možnost a tak to je. A oni tě můžou dát klidně na kraťoučkou inventuru večer.
@ousk1 píše:
Bydlím v Olomouci, takže nějaké dojíždění by se mě netýkalo..myslím tím, že odvoz a dovoz by byl odtud.
Tak záleží jak to máš daleko od odjezdovýho místa
Pokud to máš pěšky od něj, tak v tomhe ohledu OK. Nevím, kde se v Olomouci odjíždí, dozvíš se na náboru nebo to bude inveentura na místo.
Co se týče Olomouce, tak to je pobočka poskoků
Jezdí vypomáhat pobočce z Brna a Ostravy, kde je třeba - mají inventury krátké, protože tyhle výpomoci odjíždí nejdřív (ale záleží na vedoucím jak moc brzo), řekla bych, že tady se vyloženě k delším inventurám nedostaneš. Co já je zažil u nás, tak jeli třeba na 2-3 hodiny, bylo mi jich líto, ale tím, že pobočka v Olmu byla docela nová (loni založena), tak ti lidi z toho byli nadšení nebo aspoň tak vypadali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca Koukám, že Dantem už má svoji diskuzi
. A taky koukám, že co pobočka/ region, to trochu jiné podmínky… to co popisuješ, se u nás (jižní Čechy) teda neděje…není to tak černý. Nicméně máš pravdu, že „lepší časy“ už jsou pryč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@guelder
Tak jasně, že každá pobočka má svá specifika, výhody a nevýhody. Jsou menší pobočky bez vedoucích, které jen jezdí vypomáhat, každá pobočka má jiný dosah (vč. výpomoci), Morava a Čechy fungují dost odděleně, ale pokud je třeba výpomoci, tak se jede i do Čech/na Moravu.
Poslední dobou se zakládaj právě pobočky v malých městech (Kolín, Benešov, Ml. Boleslav, Jihlava), protože velký města už nemají tolik pracovníků (dá se tam zkrátka najít daleko lepší/lépe ohodnocená práce).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca Napsala jsi to přesně. Větší město- lepší možnosti, takže pak tyhle inventury nejsou žádná hitparáda…A ano, Morava a Čechy fungují odděleně. Občas máme vedoucí z Brna (inv na Vysočině třeba) a musím říct, že „české vedení“ je o dost lepší. Ano, taky musíme dělat svoji práci, ale mínusy za modré tričko se u nás nedávají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@guelder Jednou je dán nějaký pracovní oděv, tak by měl být dodržován. Černé tričko má snad doma každý
České vedení je benevolentnější a laxnější ve všech ohledech, tak je jasné, že spoustě lidem to vyhovuje víc… ale jinak je konkrétně pražské vedení pro ostudu. Stačí mluvit s klientem. Kdo má na výběr, volí Brno a pak chválí průběh inventury, že s Prahou se to nedá srovnávat…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@guelder Jednou je dán nějaký pracovní oděv, tak by měl být dodržován. Černé tričko má snad doma každýČeské vedení je benevolentnější a laxnější ve všech ohledech, tak je jasné, že spoustě lidem to vyhovuje víc… ale jinak je konkrétně pražské vedení pro ostudu. Stačí mluvit s klientem. Kdo má na výběr, volí Brno a pak chválí průběh inventury, že s Prahou se to nedá srovnávat…
Já jsem nikdy jiné než černé tričko neměla a nemám s tím problém. Jen nemyslím, že je to důvod dávat hned mínus. A kdybychom měli všichni firemní trička, je to úplně vyřešené.
A pražské vedení - souhlasím, někteří a někdy se chovají poněkud neprofesionálně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@guelder Firemní trička se přestala automaticky rozdávat z důvodu vysoké fluktuace brigádníků. Někdo přišel na nábor, dostal tričko, šel na 2 inventury a pak o něm už nikdy nikdo neslyšel. Po delší době ale určitě není problém si o tričko říct, stálému pracovníkovi ho nikdo neodmítne dát, pokud jsou zrovna naskladněné ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@guelder Firemní trička se přestala automaticky rozdávat z důvodu vysoké fluktuace brigádníků. Někdo přišel na nábor, dostal tričko, šel na 2 inventury a pak o něm už nikdy nikdo neslyšel. Po delší době ale určitě není problém si o tričko říct, stálému pracovníkovi ho nikdo neodmítne dát, pokud jsou zrovna naskladněné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit