Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Kleryna no ale vypadá úplně stejně jako na obrázku, že je tenká to je blbý, ale to se přes internet stává často a že je ti malá - měli tam tabulku velikostí?
každá značka má ty velikosti jinak
a ještě - myslíš, že na českých webech by jsi takovou bundu nesehnala|? a mohla bys ji v pohodě vrátit nebo vyměnit
@Kleryna píše:
Ahoj, snad nebudete mít stejnou zkušenost, toto je spíše takové postěžování si na obchod Flaro, je to zahraniční obchod 😆 dnes mi přišla objednaná bunda, měla být zimní a podle jejich parametrů velikost S, která mě měla sedět akorát, stala mě 800 + poštovné. Bohužel mi je malá a není zimní ale spíše je na pozdní léto, podzim.Viz foto jak měla vypadat a jak vypadá. Doufám že za to nebudu kritizována 😇 🙃
Tak ji vrať, ne? To přece do 14 dnů můžeš… koukala jsem, že je to „český obchod“ přeprodávající věci z Číny…
@Kleryna píše:
Bohužel mi přišel e-mail že nelze vrátit ani vyměnit 😔
tak to je blbý, jedině to zkus někde přes fb prodat - bunda je hezká
@Kleryna píše:
Bohužel mi přišel e-mail že nelze vrátit ani vyměnit 😔
Ale v obchodních podmínkách mají na flaro. cz uvedeno:
3.13 Kupující má právo od kupní smlouvy uzavřené prostřednictvím internetového obchodu FLARO.CZ odstoupit do 14 dnů od převzetí zboží nebo poslední části dodávky, a to bez ohledu na způsob převzetí zboží či provedení platby. Uvedená lhůta je určena k tomu, aby se kupující v přiměřeném rozsahu seznámil s povahou, vlastnostmi a funkčností zboží. Odstoupení od smlouvy kupující poskytovateli zašle nebo předá v 14 denní lhůtě. Kupující nemusí uvádět důvod, pro který od smlouvy odstupuje. Pro usnadnění komunikace je vhodné v odstoupení uvést datum nákupu či číslo smlouvy/prodejního dokladu, bankovní spojení a zvolený způsob vrácení zboží. Podrobnosti o odstoupení od smlouvy se nachází v rubrice nazvané Odstoupení od smlouvy. Toto poučení je součástí těchto obchodních podmínek. Poučení upravuje podmínky, lhůtu a postup pro uplatnění práva na odstoupení od kupní smlouvy. Náklady spojené s vrácením zboží (především poštovné) ponese kupující.
@Moringa ano to jsem četla, mě přišel bohužel e-mail že to neni možné kvůli koroně
Vše co kupujete na tomto webu je z Aliexpressu a z Číny. Jsou to obyčejní podvodníci, spálil jsem se jednou, čekal přes 40 dní na objednávku a pak si to ověřil. Každý produkt který najdete na Flaro, najdete i o 50% levněji na Aliexpressu.
Mám podobnou zkušenost, špatnou. Přišla mi jen část objednaného a zaplaceného zboží. Na opakovanou reklamaci už flaro nereaguje, peníze nevrátili. Poraďte jak mám postupovat prosím. Objednávala jsem už na Vánoce, chápala, že toho bylo hodně, ale od ledna se pokouší dostat z nich zboží nebo aspoň peníze, ale buď přijde oficiální mail, jak mám vydržet a počkat nebo teď už bez odpovědi.
Dobrý den, tak v lednu jsem si objednala na flaro šaty. Dnes máme 28.5.2021 a šaty nikde. Tento skvělý internetový obchod se mnou nekomunikuje. Na veškeré zprávy, které jim zašlu, přijde vždy stejná odpověď a ta v kostce zní,, Zboží je objednané a je na cestě k Vám. '' Tak Vám nevím, zřejmě ty šaty někdo nese v ruce a pěšky ![]()
@jhill
Zdravím,
Měl jsem stejnou situaci. Objednali jsme zboží a x měsíců jsem čekali. Po kontaktování emailem byla odezva, že zboží je na cestě. A takhle to šlo nějakou dobu. Stačí je nahlásit na ČOI, ať je prošetří. Musím říci, že to bylo úspěšné a peníze jsou zpět. Držíme palce.
@Veruškaaa
Zdravím,
Měl jsem stejnou situaci. Objednali jsme zboží a x měsíců jsem čekali. Po kontaktování emailem byla odezva, že zboží je na cestě. A takhle to šlo nějakou dobu. Stačí je nahlásit na ČOI, ať je prošetří. Musím říci, že to bylo úspěšné a peníze jsou zpět. Držíme palce.
Ahoj, snad nebudete mít stejnou zkušenost, toto je spíše takové postěžování si na obchod Flaro, je to zahraniční obchod 😆 dnes mi přišla objednaná bunda, měla být zimní a podle jejich parametrů velikost S, která mě měla sedět akorát, stala mě 800 + poštovné. Bohužel mi je malá a není zimní ale spíše je na pozdní léto, podzim.Viz foto jak měla vypadat a jak vypadá. Doufám že za to nebudu kritizována 😇 🙃