Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A kde to schlo? Mě tohle udělalo pár triček když sem je nechala schnout venku, ale nesvitilo na ně rovnoměrně sluníčko (jakože části se vyšisovaly)
A me tohle udelalo na povleceni, kdyz jsem dala hodne avivaze
@Kriss Tina měla jsem normalne povesenou na vesaku. Taky me napadlo, jestli se to nestalo až při sušení, jelikož je to jen na rukavech, které visely dolu
A nemůže to být těmi ubrousky, jak v pračce se mikina točila, tak někde zachytily barvu, někde se mikina přitiskla k jinému prádlu.
Novou, barvící věc je dobré poprvé přát samostatně, ať víš, co to udělá.
@mado to me nenapadlo, zkusím vyprat ještě jednou s ubrousky a snad zachytí všechnu barvu a fleky zmizi
@Nikoleta1995 já nové potenciálně barvící věci peru samostatně a dávám k prášku ocet. Ale ten bych nekombinovala s těmi ubrousky a nepoužila nyní ve tvém případě, protože ocet zafixuje barvu v oblečení a to ty nyní nechceš.
Jasně ocet místo aviváže, zafixuje barvy, desinfikuje, zjemní a zabrání vodnímu kameni v pračce.
Co přesně je v těch ubrouscich nevím, tak bych dávala buď ocet nebo ubrousky.
Když jsem věděla, že věc barví, třeba batikovaná trička, tak před prvním praním namočit a přemáchat ve vodě s octem a pak dát prát.
Pokud by to nepomohlo, tak bych jí reklamovala, pokud je nová. Tohle by se s novou věcí stát nemělo.