Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den, včera dopoledne jsem 18- ti měsíční dceři našla klíště. A dnes jsem jí po klíštěti našla klíček v průměru +/- 5mm.
A nevím jestli s ní nezajet na pohotovost. Naše mudr. už tam není. Přikládám foto
To je jen reakce na to klíště borelióza vypadá jinak dneska jsem se na to ptala Mudr. ![]()
Tohle je normální kožní reakce po zakousnutém klíštěti. Pokud by se ten flíček zvětšoval, nebo do pár dní nezmizel, tak k dr., ale na pohotovost tohle není.
https://www.ulekare.cz/…reliozu-6323
Počti si a nehystercit hlavně.na pohotovost bych určitě nejela.dr to ukázat můžeš,ale z krve se to stejně pozná za několik týdnů(tuším 3-6).
Presne,jak se pise vyse.Kliste jsme mela tento rok jiz 3× a vzdy mi zustal stejny flicek.Je to klasicky pupinek.Od kousnuti komara take zustane.
Vzdy mi zmizel do 10dnu.
Mela jsme i boreliozu a flek vypadal uplne jinak.Byl kruhovy s velkym prumerem.
Přikláním se ke komentářům výše, syn ho už měl letos taky a flíček, takový jakoby pupínek, měl přes 14 dní a pak to zmizelo. Mudra říkala, že je to normální reakce ![]()
Syn to taky měl po klíštěti. Kdyby se kolem kousance udělal bílý kruh, bylo by to špatně. Hlídej to minimálně měsíc kdyby mělo dítě horečky, upozorni na to, že mělo dítě klíště. Já to napsala do kalendáře, abych nezapomněla.
Ano také se přikláním ke komentářům po klíštěti vždy zůstane flíček a pokud se bude zvětšovat pak ihned k lékaři.Je strašně moc infikovaných klíštat.
@Ivet.00 To zatím nic není. Borelióza vypadá takhle. Každopádně to ale hlídej, může se to ještě vyvinout. U nás to bylo cca 10 dní po klíštěti.
Všem moc děkuji za odpověď. Malá má sice od noci teploty. Ale to přisuzuji reakci na očkování. Mudr. malou i přesto že měla klíště, včera naočkocala.
Tak budu doufat že z toho nic nebude.
@Ivet.00 píše:
Všem moc děkuji za odpověď. Malá má sice od noci teploty. Ale to přisuzuji reakci na očkování. Mudr. malou i přesto že měla klíště, včera naočkocala.
Tak budu doufat že z toho nic nebude.
Syn to měl na úplně stejném místě
Jsou to potvory, ty klíšťata!
@RussetTo máte pravdu. Starší dceři jsem našla klíště na ušním lalůčku ze zadu. Tam bych klíště opravdu nečekala.
@Ivet.00 píše:
Dobrý den, včera dopoledne jsem 18- ti měsíční dceři našla klíště. A dnes jsem jí po klíštěti našla klíček v průměru +/- 5mm.
A nevím jestli s ní nezajet na pohotovost. Naše mudr. už tam není. Přikládám foto
Ahoj je to normální reakce těla na klíště. Před týdnem jsem také vytahovala synkovi klíště a měl stejnou reakci. Navíc jsem trochu sondovala a zjistila jsem, ze když klíště vytahnes cca do 24hodin po prisati, přenos infekce je minimální .
@Ivulka88 Minimální možná, nikoliv však vyloučený, bohužel.
Dcera večer, když šla spát, žádné klíště neměla. Objevily jsme ho ráno.
Takže ho nemohla mít zakousnuté víc jak 12 hodin, spíš míň, protože se muselo zahryznout během noci. Přesto se nakazila. Takže se na to bohužel spoléhat nedá.
@azalia Dobrý den, můžu se, jak a kdy jste poznala že je dcera nakazena? Děkuji ![]()