Flíček po klíštěti u dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
703
20.6.18 17:30

@Ivet.00 Až podle toho fleku na fotce - to je jasná známka nákazy. Hned jsme jeli na infekční odd. do nemocnice a dostala ATB na 14 dní.

Edit: Ještě doplním. Ona tam ze začátku měla také jen takový flíček, jak od komára. Ten jí asi za pět dní zmizel. Za další dva dny se začal objevovat takový půlkulatý flek z jedné strany a to už jsem měla podezření. Lékaři to však berou jako boreliózu až teprve ve chvíli, kdy se objeví vyloženě tento červený kroužek s bledým středem. Ten se vykresil během dalších dvou dní (jak jsem psala asi 10 dní od vyndání klíštěte). Pak už nebylo na co čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65428
20.6.18 17:42
@Ivet.00 píše: @RussetTo máte pravdu. Starší dceři jsem našla klíště na ušním lalůčku ze zadu. Tam bych klíště opravdu nečekala.

dcera taky měla na ušním lalůčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
20.6.18 20:11
@azalia píše:
@Ivulka88 Minimální možná, nikoliv však vyloučený, bohužel.
Dcera večer, když šla spát, žádné klíště neměla. Objevily jsme ho ráno.
Takže ho nemohla mít zakousnuté víc jak 12 hodin, spíš míň, protože se muselo zahryznout během noci. Přesto se nakazila. Takže se na to bohužel spoléhat nedá.

To jistě nedá, ale pokud ma člověk dobrou imunitu a to děti mívají, jejich tělo s virem dokáže daleko lépe bojovat než tělo člověka v letech. Takže základ je včas a správně klíště vytáhnout (netocit s nim, netrhat), protože po 24 hodinach roste riziko přenosu o 30%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák