Podvrtnutý kotník - jak s ním chodit?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.5.18 08:47

Podvrtnutý kotník

Dobrý den, včera jsem spadla ze schodů a mám podvrtnutý kotník a natažený vaz.
Doktor mi dal dlahu a řekl že můžu prišlapovat jenom na patu, ale to strašně bolí.
Nějaké typy na to jak s tímhle chodit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8596
25.5.18 08:52

Neni to optimalni, ale me celkem jde chodit kdyz vytocim spicku do strany hodne. Vytocit jakoby celou nohu, ne v kotniku. Ale pravda ja nemivam dlahu ale jen pruznou ortezu. Jinak striktne dolecit, doporucuju. Ne jako ja blba nedolecila a ted to mam kazdou chvili zas, protoze vazy nedrzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
25.5.18 08:52

Je to sice blbý, ale pokud to „straěně bolí“, tak bych to nedělala. Vazy potřebují na zahojení klid. Takže nohu nahoru a nechodit vůbec. Berle jsi nedostala, abys mohla dohopkat alespoň na záchod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
25.5.18 09:01

Měla jsem stejne zranění, taky jsem dostala dlahu a striktně mi bylo doporučeno 3 týdny na nohu vůbec nenaslapovat (ve Vojenské nem. ve Střešovicich, kde věřím, ze vi co dělají), dostala jsem berle a tradá. Bylo to krušné, jelikož jsme měla doma 11 měsíční dite, ale vyplatilo se, vse se dobre zhojilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
25.5.18 09:04
@azalia píše:
Je to sice blbý, ale pokud to „straěně bolí“, tak bych to nedělala. Vazy potřebují na zahojení klid. Takže nohu nahoru a nechodit vůbec. Berle jsi nedostala, abys mohla dohopkat alespoň na záchod?

No, to právě ne.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
25.5.18 09:05

No, berle jsem nedostala, a musím chodit do školy, takže jenom ležet nemůžu. Ale pokusím se to chození nějak omezit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
25.5.18 09:14

@Sabity nechci te strašit, ale ja takhle jako dite chodila s podvrtnutym kotnikem, a když jsem pak začala závodně sportovat, vždy mě kotník dost bolel a dodnes musím na sport nosit ortezu. Proto když jsem si pred rokem podvrtla druhy a natáhla vazy, důsledně jsem dodrzela nenaslapovani a opravdu o tomto zranění uz vůbec nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35299
25.5.18 09:18
@Sabity píše:
No, berle jsem nedostala, a musím chodit do školy, takže jenom ležet nemůžu. Ale pokusím se to chození nějak omezit.

No, mozna jsi berle nedostala prave proto, ze proste chodit nemas. Precti si, co mas ve zprave. Do skoly chodit nemusis, pokud ti to lekar nedovolil. Kdy jdes na kontrolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
25.5.18 09:24

Taky mi byl doporučen striktní klid, takhle se to léčí. Proto se to mladým lidem často sádruje, protože ten klid není v jejich silách dodržet ;) Čím více budeš teď dodržovat klidový režim, tím dříve bude kotník zase v pořádku. A i tak můžeš třeba na podpatky na příštího půl roku zapomenout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
25.5.18 09:25

Já si podvrtla kotník a zpřetrhala si i vazy. Lekař řekl klid a nohu ledovat po dobu 3 týdnu a chtěl psát nemocenskou. Řekla jsem mu že nemocenskou nechci, nohu jsem dala do bandaže zatla zuby, bolest vydržela a přetrpěla a šla makat do práce kde jsem 8 hodin na nohou a neustále chodím hold jsem si nemohla dovolit riskovat výpověd ve zkušební době. Ted mi noha jen trochu zahlasí změnu počasí, ale jinak v pohodě bez bolesti

• Citovat
  • Upravit
8179
25.5.18 09:30

Ty zpřetrhané vazy ti samy srostly? Mám osobní zkušenost s touto diagnozou u vazů v koleni a vyřešila to operace, tak mě trochu překvapuje, že v kotníku srostou samy. Ale nejsem lékař ortoped, tak nebudu dělat chytrou, ale ráda se něco nového dovídám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
25.5.18 09:30

Mně s nataženými (ne potrhanými) vazy stačilo asi tři dny na to vůbec nešlapat, pak jsem sice ještě dlouho kulhala, ale chodit už se s tím dalo.. a místo obvazů jsem si dávala tejpy, s těmi to bolelo mnohem míň a drželo líp, navíc jsem se vešla do bot ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8596
25.5.18 10:32

Mozna sehnat berle a hopkat po jedny? Aspon na zachod :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
25.5.18 10:42
@mroe píše:
No, mozna jsi berle nedostala prave proto, ze proste chodit nemas. Precti si, co mas ve zprave. Do skoly chodit nemusis, pokud ti to lekar nedovolil. Kdy jdes na kontrolu?

Kontrolu mám až za dva týdny, a na noze mám lehkou sádru. Netuším co mám dělat, protože rodiče mě doma prostě nenechají, protože doktor prostě řekl že můžu došlapávat na patu, ale mě to prostě strašně bolí a chtěla bych aby se mi to zahojilo. Když jsem řekla mamce o vašich odpovědích, říkala „ale doktor říkal že můžeš chodit, a tečka.“ Prostě mi nevěří, takže vůbec nevím co mám dělat. Vážně bych radši zůstala doma aspoň do té další kontroly a nechodila, ale rodiče mi to nedovolí. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
25.5.18 10:52

Tady mám ještě kdyžtak tu zprávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie