Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Dobrý den,
máte prosím někdo zkušenost s foligain tabletami proti šedivění vlasů? Případně s něčím jiným? Je mi 29, asi před rokem jsem si našla pár prvních šedivých vlasů a ráda bych tento proces zastavila pokud možno
. Chystám se k doktorovi na rozbor krve, protože první šedé vlasy jsem si našla rok po porodu, při němž jsem ztratila hodně krve, dostala jsem po něm i 2 transfuze, tak to budu předně řešit takto, ale i tak mě zajímají Vaše zkušenosti. Děkuji ![]()
Hele - určitě zajdi za praktikem a nech si změřit chudokrevnost, s tím železem šedivění často souvisí. (prostě tam zajdi ráno, když bere odběry a chtěj to klidně samoplátecky, bude to pár stovek)
Ale ty tablety jsou jen předražené placebo. Enzym který sníš v tabletce se skuteně nemá jak dostat do vlasového vlákna. Jestli chceš užívat nějaké vitamíny, tak si kup v DM haar komplex, poměr cena/složení má tak ideální.
A hlavně teda jaksi ten Foligain neobsahuje to, co nejspíš budeš potřebovat, tedy železo. To po té, co ti rozbor krve ukáže že ho máš nedostatek kupuj nějaké v organické vazbě, v kombinaci s vitamínem C.
Šedivění vlasů je dědičné a nemyslím si, že jde čímkoliv zastavit. Já mám odběry vždy 100% a šedivým od 20. Dceři je 10 a šedivý vlas už má také 😔
Anonymní - to mě mrzí
, my v rodině právě ale šedivění nemáme, rodiče začali šedivět až před čtyřicítkou. A jelikož jsem si našla šedé vlasy až po tom porodu, napadlo mě, že by to mohlo mít souvislost ![]()