Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Tak většinou je napsáno, že dlouhé kalhoty, ne kraťasy u chlapů, aby tam lidi nechodili v oblečení z pláže. Jinak bych to moc neřešila
U chlapů nejlépe dlouhé plátěné kalhoty (přinejhorším kraťasy) a k tomu třeba polo tričko nebo košile s krátkým rukávem. U dětí se to neřeší. Jen aby nebyly nahaté (to platí i pro muže, kteří rádi jinak chodí bez trička). Hlavně ne plavky a plážové oblečení. Prostě normální čisté oblečení.
Prostě tam nechoďte rovnou z pláže špinavý od písku, mokrý z vody
nějaké slusnejsi normální oblečení je v pohodě. Třeba nějaká košile, polotriko a lněné kalhoty, děti bych nehrotila.
@Agrion díky, máme v plánu něco obdobného, jen se mi chlap u toho kroutí. Chceme vyjít z jeho šatníku
Syn nosí kraťasy a tričko, dcera šaty. Manžel lehké kalhoty, případně hezké kraťasy (ne sportovní s velkými kapsami) a k tomu polo tričko nebo tričko se stojáčkem.
@Agrion píše:
@Gortyna Lnena kosile a chino kalhoty.
Souhlas. Len, plátno… já bych tolerovala i panské kratasy, ale slušně a delších proste nic rvaveho a rovnou z pláže… a děti bych neřešila, tam asi stejně neovlivnís jak dlouho zůstanou upravené
Ale co tak pozoruju, tak vaši třeba mladí Němci chodí prave rovnou z pláže umělém a křiklavý oblečení, to si pak člověk říká proč se snažit ![]()
My nejedeme k moři poprvé. Ptám se na zkušenosti, protože na to zpravidla všichni kašlou, zejména Češi. Vím, co zabalit a taky vim, že až manžel potká prvního chlapa v kratasech tak bude remcat…
@Gortyna Tak snad tu dobu u večeře vydrží v dlouhých kalhotách ne nebo máte jet do hotelu kde není vyžadováno formální oblečení, když mu to tak vadí
@Gortyna To je pravda bohužel… Leda jet do nějakého hotelu kde bude převaha cizinců, a to ještě správných národnosti. Pripada mi ze třeba Angličani a Holanďané nebo Francouzi pravidla docela dodržují.
@Gortyna primárně jsou to u mužů dlouhé kalhoty a alepsoň slušné triko. Ale ano bohužel plno lidí (ano většina čechů) na to kašle a chodí v kraťasech, tílku a nejlépe hotelových pantoflích
a to i v 5*…vždycky mě to vytáčí. Bohužel ne vždy to hotel řeší a nevrací je se převléct.
@Gortyna tak pak taky záleží jestli chce být muž trochu upravený a reprezentovat a nebo je mu to fuk a je to typický Čech, co se bude všude promenádovat v plážovém oblečení a sandálech s ponožkama
my taky leckde vidíme lidi co na nějaký dresscode kašlou, ale nám to za tu ostudu teda nestojí…
@Gortyna tak mu vysvětli, že přece také nechce být za křupana, jako ten dotyčný. I když mne osobně nepřijde tak hrozné ani třeba lněné bermudy a k tomu slušnější tričko nebo košile.