Fotky SD karta

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1494
14.4.22 15:49

Fotky SD karta

Ahoj. Prosim o radu. Při koupi nového mobilu mi do něj prodavač vložil i SD kartu ze starého mobilu. V novém mobilu, v galerii, se mi tyto fotky nezobrazuji. Nevíte, prosím, proč? Zůstaly na té SD kartě? Doufám, že mi je nějak nevymazal! Děkuju moc za radu, vůbec technice nerozumím a ani se nemám koho zeptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
14.4.22 16:09
@mimart píše:
Ahoj. Prosim o radu. Při koupi nového mobilu mi do něj prodavač vložil i SD kartu ze starého mobilu. V novém mobilu, v galerii, se mi tyto fotky nezobrazuji. Nevíte, prosím, proč? Zůstaly na té SD kartě? Doufám, že mi je nějak nevymazal! Děkuju moc za radu, vůbec technice nerozumím a ani se nemám koho zeptat

Otevři všechny soubory a měla by tam SD karta samostatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7846
14.4.22 16:32

Máš ještě ten starý mobil? Pokud ano, tak ho zapni a podívej se do galerie. Pokud tam fotky stále jsou, tak nebyly umístěny na SD kartě, ale ve vnitřní paměti telefonu a můžeš si je ze starého telefonu přehrát do nového. Pokud tam nejsou a byly na SD kartě, kde nejsou nyní vidět, NIC s kartou sama nedělej, vyndej ji z telefonu a dej ji na záchranu dat někomu, kdo tomu opravdu rozumí. Nebylo nic horšího, než když nám zákazník přinesl kartu (disk) na záchranu dat, kde je napřed zkoušeli sami zachránit nějakými „kouzelnými“ prográmky. To potom nebylo kolikrát co zachraňovat, ale kdyby na to nesahali a rovnou to přinesli, mohlo se zachránit vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
14.4.22 16:36
@Russet píše:
Otevři všechny soubory a měla by tam SD karta samostatně.

V dohledné době mě to čeká taky, tak jsem se schválně koukla na ty soubory. A soubory jako takové tam nemám, jen Správce souborů. To je ono? Nebo pod čím by ty soubory měly být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
14.4.22 16:38
@rmot píše:
Máš ještě ten starý mobil? Pokud ano, tak ho zapni a podívej se do galerie. Pokud tam fotky stále jsou, tak nebyly umístěny na SD kartě, ale ve vnitřní paměti telefonu a můžeš si je ze starého telefonu přehrát do nového. Pokud tam nejsou a byly na SD kartě, kde nejsou nyní vidět, NIC s kartou sama nedělej, vyndej ji z telefonu a dej ji na záchranu dat někomu, kdo tomu opravdu rozumí. Nebylo nic horšího, než když nám zákazník přinesl kartu (disk) na záchranu dat, kde je napřed zkoušeli sami zachránit nějakými „kouzelnými“ prográmky. To potom nebylo kolikrát co zachraňovat, ale kdyby na to nesahali a rovnou to přinesli, mohlo se zachránit vše.

Takže se nemůže vložit do toho druhého telefonu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7846
14.4.22 17:28
@Senses píše:
Takže se nemůže vložit do toho druhého telefonu?

Ve většině případů se nic nestane a nové zařízení použije původní rozdělení oddílů a formát dat, jaké už na kartě je. Ale občas se stane, že nové zařízení nepozná formát dat na kartě, nebo si to chce udělat po svém a v lepším případě zařve, že chce formátovat vloženou kartu a dá na výber uživateli, zda to chce. Nebo v horším případě data rovnou naformátuje. Ani v tom případě není nic ztraceno, pokud se takto přeformátovaná karta dostane do rukou někomu, kdo ví, co dělá. Ale jak se na ní začne zapisovat, nebo ji někdo začne „zachraňovat“ špatně, data se postupně přepisují a již nejdou obnovit. Každopádně kdo tomu rozumí, NIKDY nezachraňuje data z té karty, ale napřed si udělá její obraz a z něj (jeho kopií) data teprve zachraňuje.

Takže ideální postup - zálohovat, zálohovat, zálohovat. Ostatně průběžně zálohovat je více než rozumné, nikdy nevíte, kdy o telefon přijdete, nebo se poškodí SD karta a potom už je pozdě. Než COKOLIV nestandartního s nosičem dat dělám, raději vše odzálohovat jinam. V tomto případě ideálně když vím, že budu měnit telefon, tak z toho telefonu odzálohuji vše, co mám pro mě cenného v interní paměti i na SD kartě. Zálohovat lze na domácí server, do počítače, nebo třeba po internetu na google disk. Případně pokud to mobil podporuje, tak připojit rovnou do mobilu flashku, která má microusb konektor (prodávají se dnes všude), nebo klasickou flashku pomocí OTG redukce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
14.4.22 17:55
@rmot píše:
Ve většině případů se nic nestane a nové zařízení použije původní rozdělení oddílů a formát dat, jaké už na kartě je. Ale občas se stane, že nové zařízení nepozná formát dat na kartě, nebo si to chce udělat po svém a v lepším případě zařve, že chce formátovat vloženou kartu a dá na výber uživateli, zda to chce. Nebo v horším případě data rovnou naformátuje. Ani v tom případě není nic ztraceno, pokud se takto přeformátovaná karta dostane do rukou někomu, kdo ví, co dělá. Ale jak se na ní začne zapisovat, nebo ji někdo začne „zachraňovat“ špatně, data se postupně přepisují a již nejdou obnovit. Každopádně kdo tomu rozumí, NIKDY nezachraňuje data z té karty, ale napřed si udělá její obraz a z něj (jeho kopií) data teprve zachraňuje.Takže ideální postup - zálohovat, zálohovat, zálohovat. Ostatně průběžně zálohovat je více než rozumné, nikdy nevíte, kdy o telefon přijdete, nebo se poškodí SD karta a potom už je pozdě. Než COKOLIV nestandartního s nosičem dat dělám, raději vše odzálohovat jinam. V tomto případě ideálně když vím, že budu měnit telefon, tak z toho telefonu odzálohuji vše, co mám pro mě cenného v interní paměti i na SD kartě. Zálohovat lze na domácí server, do počítače, nebo třeba po internetu na google disk. Případně pokud to mobil podporuje, tak připojit rovnou do mobilu flashku, která má microusb konektor (prodávají se dnes všude), nebo klasickou flashku pomocí OTG redukce.

Děkuji za vyčerpávající odpověď. Tu OTG redukci neznám, ale předpokládám, že je v elektro obchodech volně k sehnání, že?

A mohl bys ještě prosím poradit přes jaké příkazy na mobilu se to stáhne do té fleshky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.4.22 21:58
@Senses píše:
V dohledné době mě to čeká taky, tak jsem se schválně koukla na ty soubory. A soubory jako takové tam nemám, jen Správce souborů. To je ono? Nebo pod čím by ty soubory měly být?

Mám Samsung a tam je mimo galerie ještě moje soubory. Ale koukala jsem do galerie a sd karta se tam bez problémů zobrazí taky. Měla jsi soubory uložené na sd kartě nebo v pamět tlf?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
14.4.22 22:27
@Russet píše:
Mám Samsung a tam je mimo galerie ještě moje soubory. Ale koukala jsem do galerie a sd karta se tam bez problémů zobrazí taky. Měla jsi soubory uložené na sd kartě nebo v pamět tlf?

Já nejsem zakladatelka. Mně to teprve čeká, tak jsem se přifařila s dotazem. Já vlastně ani pořádně nevím čemu se říká soubory. Těm fotkám? Mám normálně v telefonu Samsung vloženou tu SD kartu na fotky a měla jsem za to, že ji pak jen vytáhnu a dám do nového mobilu. A teď mě zakladatelka svým dotazem znejistila, že to nebude tak jednoduché.

A psala jsi zakladatelce radu: Otevři všechny soubory a měla by tam SD karta samostatně.

A to mě zaujalo a podívala jsem se do svého mobilu, zda tam někde najdu nějaké soubory. A soubory jako takové tam nemám, jen Správce souborů. Proto jsem se ptala, zda to je ono? Nebo pod čím by ty soubory měly být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1494
15.4.22 03:06

Holky, všem vám děkuji za reakce. Já technice absolutně nerozumím a i technické pojmy jsou pro mě „španělská“ vesnice. Nicméně se mi podařilo SD z nového mobilu vytáhnout a vrátit ji do starého telefonu…A tam se fotky, naštěstí!!!, znovu objevily!!! Takže SD zůstane ve starém a fotky z nového se budou ukládat do telefonu, dokud si rychle nenajdu někoho, kdo by mi. fotky z SD pretahnul na flashku, já to totiž také neumím… jinak jsem potkala večer známého a říkal, že častokrát se ty už používané SD karty musí nejdříve zformátovat, aby je nový mobil „přijal“.

Děkuju, a příjemně prozijte sváteční den :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2348
16.4.22 14:17

Mobil umožňuje dvojí způsob formátování karty. Může být formátovaná jako externí paměť nebo jako rozšíření vnitřní paměti. Když je jako vnitřní, tak není čitelná jinde. To může být tento případ. Jinak má známý pravdu, že je dobré ji před používáním zformátovat v telefonu. Fotky nedávej na flashku. Není vhodná jako médium pro zálohu. Spolehlivější je externí disk nebo DVD. Fotky nebo jakékoli jiné soubory přetáhneš obyčejným kopírováním. Telefon se po připojení k PC objeví v Průzkumníku nebo jiném manažeru jako další disk. Většinou je nutné povolit připojení. Nastavení/Připojená zařízení/USB/Přenos souborů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák