Jak řešit podvod na fb

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
7.4.22 12:15

jak řešit podvod na fb

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda někdo nemá zkušenost s podvodem na fb. Paní jsem zaplatila za zboží, ona nic neposlala na messengeru nereaguje, vypadá to, že si mě zablokovala. Jak to mám adekvátně řešit? Chtěla jsem zavolat na PČR, mám uloženou konverzaci, ale nevím, jestli to bude stačit.
Předem díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1074
7.4.22 12:18

Já se takhle jednou napálila na Vinted a šla na PČR. Záleží na částce.
U mě se pak přišlo na to, že ta holčina okradla více lidí, bylo to kolem 4 500 a neměla 18. Pak už se to neřešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.4.22 12:22

U mě o takhle velkou částku nejde, ale nejsem jediná, kdo naletěl. Na jednu stranu mi jde o to, aby paní měla také nějaké následky svých jednání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
7.4.22 12:24

Můžeš vzít číslo účtu, screen konverzace a jít na PČR. Třeba tam už něco mít budou a přičtou ji to k tomu.

Pak jsou na fb různé blacklist skupiny, tam to taky můžeš vložit abys upozornil ostatní.

Peníze bych zpět nečekala, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
7.4.22 12:58

Možná bych se spojila s dalšími lidmi, co naletěli. Pokud prodává někde přes nějaký místní bazar třeba, tak se možná lidí najde víc a jak vás bude víc, bude se to spíš řešit, než když ji nahlasis kvůli pár korunám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
7.4.22 13:15
@car0l píše:
U mě o takhle velkou částku nejde, ale nejsem jediná, kdo naletěl. Na jednu stranu mi jde o to, aby paní měla také nějaké následky svých jednání

U mě šlo o 250 Kč, 4 500 bylo celkem, co nakradla od ostatních lidí. Jinak u nás to vyšumělo na tom, že mi bylo řečeno, že pokud chceme podat trestní oznámení, musíme ho podat všichni dohromady, jako jeden případ, s jedním zástupce (právníkem). No a to mi za 250 Kč fakt nestálo, navíc hledej ty lidi po celé ČR, a věřím, že v rámci GDPR, bych na ně ani nedostala kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
7.4.22 13:42

Stalo se mi to na fb taky. Nejlepší je najít další okradené, přesvědčit je, aby šly také na policii a potom vzít všechny zprávy s dotyčnou, výpis z účtu a jít na policii sepsat trestní oznámení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11372
7.4.22 17:00

Já bych jen připomněl, že poslanci zvedli částku pro přestupek z 5 tisíc na 10 tisíc, takže když vám někdo šlohne mobil za desítku, je to přestupek. Při více přestupcích se částky sčítají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák