Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tak ted nejnovejsi je CS6, ale stacil by ti i 5. Ono je pak taky dobry si dokupovat ty akce na to.
Já mám Zoner 10 - jsou už novější a zase lepší verze. Každopádně je moc fajn, je přehledný, český, dobře se mi s ním dělá a cenově přijatelný. Pak mám Adobe Photoshop Elements 8.0 - to je už jiná cenová kategorie, dají se v tom opravdu dělat divy, ale pro mě dost nepřehledné, všechno hrozně zdlouhavé a v angličtině. Z těchto dvou je pro profesionály rozhodně jakýkoliv Photoshop, je to jednička na úpravu fotek, ale mě osobně většinou stačí Zoner, protože to, co nabízí Photoshop ani pořádně nevyužiju. ![]()
Začala bych určitě něčím jednodušším, třeba tím Zonerem. Do Photoshopu není úplně snadné proniknout, ale pro profesionály je to jednička ![]()
Doporucuji lightstroom od photoshopu:-) hodne prednastaveneho a jednoduse se s nim pracuje. Zkousela jsem programu nekolik, nyni jsem verna lightstroou a nemenila bych
@Verunka087 A ten Lightstroou, co všecno umí? Používám hodně retuše obličeje, úpravu fotek bižuterie atd.
Já pracuju na Adobe photoshop CS5 a musím říct, že nic lepšího neznám.. jen ta cena
pokud chceš pracovat jako profík, doporučuji tento program, ale musíš mít originál. Mi třeba přišla kontrola a chtěli vidět aji účty od programů, co mám v pc ![]()
Umi uplne vsechno:-) rekla bych ze jsou tam i lepsi funkce nez v klasickym photoshopu. Stahni si na slunecnici zkusebni verzi. Verze 4.0 a zkus si, chce to zezacatku asi najit nejakej navod, nebo nejlepe cestinu, ja se v tom taky takhle ucila
Tak to já mám zastaralé verze, používám Photoshop CS3 a Lightroom 3… na retuše a maskování se mi zdá lepší klasický photoshop a na úpravu expozice, barev a já nevím co všechno se mi zdá lepší lightroom.
Tak za mě jedině Adobe Photoshop. Používám CS5, i když je už novější verze. A naučila jsem se s ním jako samouk metodou pokus-omyl. Sice to trvalo, ale podle mě je na fotky a celkovou grafiku prostě nejlepší…
Poradil by mi někdo prosím, co je nejlepší na úpravu fotek? Vím, že je Zoner nebo Photoshop, ale je jich hodně druhů… nevyznám se v tom a nevím, jaký si pořídit, jde mi o to, aby tam byla dobrá retuš a dalo se dělat vše možné s fotografií.
Uvažuji, že bych se rída časem věnovala profesionálnímu focení, jen nevím, jaký program zvolit. Prosím poradí někdo? Moc děkuji