O2 příšerná zkušenost

779
26.9.12 21:46

O2 příšerná zkušenost

Dlouho jsem přemýšlela, zda tuhle diskuzi vůbec zakládat, pak jsem si ale řekla, že nemám co ztratit a třeba se tu nejde i někdo kdo poradí jak vyřešit situaci, kdy Vám pracovníci O2 záměrně lžou, opakovaně neřeší reklamace, nereagují na stížnosti a prostě dělají ze zákazníka totálního bl.ce! Jsem už zoufalá, pokud někdo poradí budu fakt vděčná…
Nechápu, jak si společnost jako je O2 muže vůbec dovolit tolik pochybení při vyřízení jedné jediné zakázky a to jde pouze o obnovení internetových služeb na stávající přípojce a účtování domluvené sazby 400,– za internet! Bohužel jsem se přesvědčila, že se vůbec nejedná o pochybení jednotlivce, ale o selhání všech zaměstnanců se kterými jsem jednala a nakonec i celého systému. Tolik chyb a nesrovnalostí, které nedokáže nikdo z jejich pracovníků vyřešit již od července, nedokážu pochopit ani akceptovat. Bohužel má trpělivost není nekonečná, při svém podnikání opravdu nemám čas trávit každý den hodiny dohadováním/dopisováním s operátory (pokud se tedy náhodou dovolám). A při tom požaduji jediné - využívat fungující internetové služby za dohodnutou částku, jak prosté. Tohle si já dovolit k zákazníkovi, tak můžu rovnou zavřít prodejnu, ale O2 to je jiný formát, ty můžou jednat se zákazníkem jako s onucí a člověk se nedomůže ničeho…

Jen pro trpělivé - přehled problémů se službou internetového připojení od O2 a výčet pochybení jejich zaměstnanců:

24.7.2012 – voláno na linku pro podnikatele 800 203 203 – s operátorkou dohodnuta nová služba Internet Optimal za 400 Kč, 16Mb/s, se závazkem na jeden rok. Nutnost zakoupení nového modemu za 199 Kč pro zachování rychlosti připojení. Modem operátorka odesílá.

3.8.2012 – modem nedorazil, voláno na linku pro podnikatele, operátorka zjistila, že modem byl stornován (neví proč) a následně ho odesílá.

8.8.2012 – modem stále nedorazil, internetové připojení na starém modemu se výrazně zpomalilo a tím působí problémy při práci v provozovně, voláno tedy na linku pro podnikatele, vysvětlení problému operátorce, zjištěno že modem byl opět bezdůvodně stornován, přepojení na nadřízenou pracovnici, vysvětlení problému, operátorka se osobně zaručuje za okamžité odeslání modemu.

17.8.2012 – modem nemáme. Voláno na podnikatelskou linku, vysvětlení problému, přepojení na speciální nabídky a čekání na spojení s operátorem neuvěřitelných 20minut! Po neúspěšném přepojení znovu vytočení linky pro podnikatele, znovu vysvětlení problému, opět přepojení na zvláštní nabídky a opět čekání na lince 10 minut – zbytečně, nikdo hovor opět nevzal! „LINKA PRO PODNIKATELE, LINKA KTERÁ ŠETŘÍ VÁŠ ČAS“ jak uvádí na jejich webu… Následovalo 1.podání stížnosti pomocí aplikace „Napište nám“ na stránkách O2, po sepsání stížnosti do formuláře není možné stížnost odeslat, jelikož aplikace při odeslání informuje, že zadané telefonní číslo není v databázi O2!!! K čemu pak taková aplikace slouží, pokud není možné dotaz/stížnost odeslat?

18.8.2012 – odeslání stížnosti e-mailem na firmy@o2.com

20.8.2011 – obdržení SMS ve 21.00hod o změně služby Internet Optimal na základě mého požadavku, více informací jsem měla obdržet na mém kontaktním emailu (který nemají a tudíž jsem se více informací nedozvěděla. Následně obdržení druhé SMS ve 21.00hod o zrychlení internetu na mé přípojce.

20.8.2012 – konečně přišel modem a já ho mohla nainstalovat.

23.8.2012 – obdržení smlouvy o internetovém připojení se službou Internet Optimal na částku 500 Kč, místo sjednaných 400 Kč!!! Voláno opět na linku pro podnikatele, znovu vysvětlení problému operátorce, která mi arogantně nevěřila výši dohodnuté částky, proto byl mnou navržen poslech monitorovaného hovoru ze dne 24.7.2012, kde byla jasně dohodnuta částka za objednanou službu ve výši 400 Kč včetně DPH při úvazku k společnosti O2 na jeden rok. Zmíněná operátorka přislíbila překontrolování zmíněného hovoru a následně zpětné kontaktování během 2 prac. dnů, to mělo být 27.-28.8!

3.9.2012 – stále bez přislíbeného kontaktování operátorkou, voláno opět na linku pro podnikatele, nemožnost se dovolat, žádný operátor stále není k dispozici…

6.9.2012 - nikdo nevovolal zpět ohledně monitorovaného hovoru, jak bylo přislíbeno dne 24.8.2012. Proto jsem opět volala na linku 800 203 203, opět vysvětlovala celý proces operátorovi a bylo mi sděleno, že operátoři na lince nejsou oprávněni ani kontrolovat monitorované hovory, ani kontaktovat následně zákazníky zpátky. Znamená to tedy, že mi operátorka lhala o kontrole hovoru a že mi poté zavolá zpět.
10.9.2012 – odeslána 2.stížnost písemnou formou, žádost o kontrolu monitorovaného hovoru pro potvrzení výše sjednané částky za službu Internet Optimal.
12.9.2012 – voláno na linku 800 203 203 ohledně zaslaného aktuálního vyúčtování – levnější (a navíc špatná) sazba za internet účtována od 25.8.2012, místo od 24.7.2012 kdy byla uzavřena dohoda o zřízení služby. Do systému prý byla zadána objednávka až 25.8.12012 o měsíc později! Přepojení na výpovědní oddělení (kde řeší reklamace). Mají záznam o žádosti na kontrolu monit. hovoru, ale kolegyně která měla kontrolu provést je z jiného města a je nutné ji zaslat e-mail a čekat na odpověď, operátorka se mi ozve, jakmile dostane odpověď!
17.9.2012 – mail s odpovědí na písemnou (mailovou) žádost, že mou žádost o kontrolu monitorovaného hovoru mají zaevidovanou k 14.9. a vyřízení trvá 1měsíc! Přesto, že jsem žádala o kontrolu telefonicky již 23.8.(přislíbeno během 2prac. dní), nikdo nevolal - dále telefonicky 12.9. na výpovědní oddělení kde potvrzeno že mají mou žádost v evidenci, čeká se na mail od kolegyně z jiného města, pak se mi prý ozvou… Odeslán mail, že nechápu jak to že tam nemají mou žádost o kontrolu monitorovaného hovoru z dřívějška, ať si v tom udělají laskavě pořádek!
24.9.2012 – mail, že dne 24. 9. 2012 předali mou žádost o kontrolu monitorovaného hovoru na specializované pracoviště – opět 30dní na vyřízení!!!
25.9.2012 – voláno na linku 800 203 203 – tentokrát si hovor nahrávám i já, po předchozích zkušenostech, kdy mi operátoři záměrně lžou aby se mojí žádostí nemuseli zabývat. Operátorka po telefonu není schopná s ničím pomoci, je z výpovědního oddělení a mojí reklamaci nevyřeší, musím prý žádat o vše písemně na reklamační oddělení - znovu!!! Záznam o žádosti na poslech monitorované hovoru mají evidovaný pouze 24.8.2012! Vypršela tedy měsíční lhůta na vyřízení reklamací. Písemnou (mailovou) žádost tam mají evidovanou pouze jednu z 24.9.2012 (ústně 24.8., písemně 10.9.)! Smlouva mi prý běží od 24.8. i když dojednána je od 24.7!!! záznam o hovoru z 24.7. (kdy se uzavřela dohoda) evidovaný mají a neví proč mi smlouvu do systému zadali až o měsíc později…

No pokud jste to někdo dočetl, tak se docela divím, mě samotné se to po sobě číst nechce :) bohužel si vážně nevím rady, co udělat pro to, aby mi začali účtovat domluvené 400,– od termínu objednání?! Je to už dva měsíce a na nic nereagují, jen si mě přehazují jako horký brambor a čekají že to vzdám a budu platit navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1438
26.9.12 21:57
@Yanka píše:
Je to už dva měsíce a na nic nereagují, jen si mě přehazují jako horký brambor a čekají že to vzdám a budu platit navíc.

Je to jednoduché, protože pokud platit nebudeš a bude ti tam naskakovat dluh, tak ti internet nejdřív omezí na rychlosti a následně úplně odpojí :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.12 22:00

No, s tím časováním a tak to začínalo jak nějaká povídka od Šimka a Grossmana. Bohužel tomu zatím chybí ta dobrá a hlavně vtipná pointa. :roll:

• Citovat
  • Upravit
3890
26.9.12 22:06

Ty jo… ja to precetla a jsem jeste vic na.rana, protoze se s O2 natahujeme uz 3mesice kvuli jejich neschopnosti!!! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
26.9.12 22:09

Nevzdávat to, nedat jim pokoj… my jsme narazili po pár pokusech na člověka, který byl normální a rozumný a najednou šlo všechno… včetně toho, že nám dali dobropis na těch několik měsíců, kdy jsme nečerpali jejich služeb a pak nám to pro změnu naúčtovali ještě jinak a samozřejmě taky o dost víc, než bylo sjednáno ve smlouvě… nám na emailový dotaz ohledně internetu ihned poslali smlouvu, navíc ji poslali na nějakou jinou adresu - asi nějaký jmenovec a když ji pak poslali už na manžela, tak pro změnu tam byla špatná adresa a zkomolené příjmení… my ji v takovém stavu nechtěli podepsat a oni to nechtěli opravit, že až po podepsání se to spraví dodatkem ke smlouvě… takže podepsat smlouvu, co vzhledem k nepravdivým údajům není platná a pak k ní udělat dodatek? No pěkný Kocourkov… naštěstí jsme natrefili na člověka, co měl rozum a během pár minut opravil jméno i adresu… asi po dvou měsících poté nám začali účtovat za internet dvojnásobek… a asi tři měsíce to opravovali, prý to nemohli udělat klasickým dobropisem, tak nám to nějak rozúčtovali jako slevu, a protože nemohla být sleva větší, než měsíční platba, tak to museli udělat na třikrát… no, fakt zábava s nimi… aby člověk hlídal a přepočítával každé vyúčtování… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.12 22:10

Mě stačila komunikace při mém stěhování a tedy zrušení internetu. hrozné. Posílali mi složenky na tamtu starou adresu, upomínky, svoje penále jakési… Za hloupé položky, které byly naprosto lživé. Ale platila jsem, říkala jsem si, že to snad touto složenkou končí a zas ne. Už jsem z toho měla nervy. Ale skončilo to, snad. :zed: Okrádají lidi jak jen umí, já přišla o 3 tisíce a nějaké ty nervy.

Držím palce. Chování firem a operátorů je šílené.

1.

• Citovat
  • Upravit
69235
26.9.12 22:11

Slyším O2 na jdu zvracet, neskutečná společnost, hlavně, když jim chce dát člověk výpověď :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
26.9.12 22:11

Tak to mas jeste dobre. Me cca pred tremi lety prisel dopis od exekutora, ze mam nedoplatky za pausal. Uvedene platby byly asi za pul roku a castky byly typu 48kc, 129kc apod. Paradoxne na me rodne cislo tam nemeli nic vedene. mela jsem cislo vedene pod rodnym cislem otce, protoze jsem ho mela jako nezletila. tak jsem okamzite letela na o2 prodejnu, tam jen kroutili hlavou, volali operatorovi a po nejake dobe je to asi prestalo bavit, tak at si tam zavolam sama.. po dvou dnech mi teda nakonec rekli, ze vlastne nesedi ani cisla faktur, takze to bude asi jejich chyba.. ale zas jim nechci nejak moc krivdit-minuly mesic mi ve fakture vratili 7kc, ze se prepocitali.. takze tak..
preji hodne stesti a pevne nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
26.9.12 22:14

Asi bych jim řekla že chci odstoupit od smlouvy a že jdu ke konkurenci. Kolega má takto vždy levnější internet a jiný zase získal levné volání a spoustu volných minut. Pokud to nezabere, tak nevim..Jeste k tomu podání písemnou formou, já vše posílám doporučené, mám tak doklad že sem jim psala. Nemuzou říct že nic nepřišlo. Drzim palce at se ti to povede co nejdříve vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
26.9.12 22:14

No, tak to musím říct, že je opravdu strašné, jako zaměstnanec O2 (nyní na RP) musím říct, že absolutně nechápu, co je na tvém problému tak složité, že to nejde vyřešit během pár dní, v podstatě děláš všechno správně, v tento okamžik ti prakticky nelze poradit, snad jen neustále volat a vyžadovat řešení problému přímo s vedoucím, s oprátory se vůbec už nebavit, pracovala jsem na lince pro firemní zákazníky a neexistovalo, abychom se takto k zákazníkovi chovali, když se slíbilo zpětné volání a neproběhlo, když se problém nedořešil apod. projeví se to na hodnocení a tím samozřejmě na výplatě, dost se tedy divím, že se to takto táhne, jinak operátor rozhodně nemůže kontrolovat hovory, tuto možnost ale má nadřízený, nicméně po této zkušenosti bych se na O2 službu vykašlala a hledala jiného poskytovatele, pokud tuto možnost nemáš, vytrvej, otravuj a nenech se odbýt, držím palce, ať to dotáhneš do zdárného konce a třeba se dočkáš i nějaké kompenzace :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
26.9.12 22:17
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
26.9.12 22:35

Taky mam s o2 spatne zkusenosti, platby buhvi za co, odstoupeni od smlouvy katastrofalni, dlouhe reseni a nakonec mi spatne vypocetli storno poplatek a prisla mi pak slozenka na zaplaceni jedne koruny!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
26.9.12 22:42

@Yanka posli mi toto vsechno na email moochera(at)email. cz včetně spojení na sebe, tel. čísla linky atd. Zkusím pomoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
26.9.12 22:45

Dočetla jsem celé, celkem šílené teda! Bohužel mne jednání ze strany O2 nepřekvapuje, zkušenost s nimi mám také velmi špatnou a jejich společnost už nechci nikdy více. Lžou opravdu bohužel neskutečně!!! Vím z vlastní zkušenosti. Pokud lze tak bych jim celý ten internet zrušila a přešla k úplně jiné společnosti. Protože s takovým jednáním prostě sama vidíš… :pocitac: Pokud ovšem jsi nepodepsala nějakou smlouvu, že musíš daný internet odebírat dva roky a zrušit jej nemůžeš. Víš mě už nefér přijdou ty jejich dva roky co mají když chceš zrušit paušál a nemůžeš ho zrušit neboť chcou pak po tobě peníze do těch dvou let doplatit…už tohle mi přijde pěkně vychcané a sprosté od nich :roll: Jsem ráda, že jsem u nich byla jen chvíli a zjístila co jsou zač a pak šla rychle pryč jinam. Kde žádné dvouleté a podobné smlouvy neexistují..a kde nemám za x let s něma takové problémy jako jsem měla za půl roku u O2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
26.9.12 22:47

O2 je neskutečné, příteli nechodí ani faktury, přitom by měly. Není nad klasické číslo s kreditem. A žádný internet. Bohužel my ho od nich taky máme :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák