Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
No jen pro uklidneni - nejsi jedina. Na firme mame taky O2 ale jednani je silene. Same reklamace, storna, nasledne omluvy, vyhruzky ze prejdeme ke konkurenci. Nesrovnalosti na fakturach a to tam sedi clovek, ktery ma na starosti nasi firmu. Ale nevzdavej to a prud je dal, pokud ti to za to stoji. Jinak bych presla k jinemu poskytovateli, na tohle bych fakt nemela cas a ani chut
A proc nezajdes na prodejnu a nechces s nekym mluvit osobne???
@palapa Nevím, jak jinde, ale u nás na prodejně vždy odkážou na zákaznickou linku přes operátora a neřeší nic, co se týká vyúčtování a jeho reklamací… a ani se nedivím, když nemají možnost nahlédnout do účetnictví, natož tam něco opravovat…
ZAKLADATELKO,
upřímně se přiznávám, že jsem to celé ani nečetla. Stačil mi první odstavec kde jsi psala, že operátoři zdržují, klamou a lžou zákazníkovi. Oddalují co se dá.
A už to je řešitelné. Naprosto jednoduše!
Taky jsem s nimi měla problém - rozepisovat se nebudu. Nicméně existuje úžasná instituce, které se říká ČESKÝ TELEKOMUNIKAČNÍ ÚŘAD
http://www.ctu.cz/
Já tam teda tehdy volala, ale tak nějak spíš kvůli jednání a dostala jsem pár rad.
Načež jsem, s posíleným sebevědomím, volala opět na O2 a spustila na operátorku něco ve smyslu… cituji:
„Dobrý den, teď nebudu mluvit k Vám pani operátorko, jelikož chápu, že vy osobně jste v tom nevinně. Takže mi jde jen o to, že hovory jsou monitorovány a chci aby si vedení O2 tento můj monolog poslechlo a podle toho se zařídilo! …vysvětlila jsem od začátku můj problém a dodala…
Z čehož vyplívá, že jsem byla vašimi pracovníky (operátory) záměrně klamána a byly mi podávany lživé informace! Hovořila jsem s českým telekomunikačním úřadem a jsem plně informovaná o tom, že tato situace nemusela vůbec nastat a řešit JDE a to že velmi rychle a z vaší strany došlo k pochybení a úmyslnému zrdžování. Požaduji tedy okamžitou nápravu a pochopitelně i náhradu finančních škod mě tím způsobených. Od ČTÚ jsem informovaná, že na vyřízení této záležitosti máte ze zákona 3dny. Pokud nedojde k nápravě, obrátím se na ČTÚ znovu…“
No a to jste měli vidět ten mazec co mi za hodinku začal dělat telefon… jedna za druhou mi chodily SMSky…
Váš požadavek na to a to byl přijat
Váš požadavek se vyřizuje, dáme vědět
Váš požadavek se zpracovává
Váš požadavek je již vyřízen
![]()
Po tomto tel. hovoru trvalo předešlé 4měsíční hádání najednou hodinku a bylo po všem!
Ono to jde… když se chce!!!
Proč jsem to psala??? Stačí jen do telefonu nahlas vyslovit ČESKÝ TELEKOMUNIKAČNÍ ÚŘAD a opravdu to najednou šlape…
Přeji hodně štěstí
![]()
@Regina Hero píše:
@palapa Nevím, jak jinde, ale u nás na prodejně vždy odkážou na zákaznickou linku přes operátora a neřeší nic, co se týká vyúčtování a jeho reklamací… a ani se nedivím, když nemají možnost nahlédnout do účetnictví, natož tam něco opravovat…
Ja bych tam prisla a chtela mluvit s nek kompetentnim, kdyz pres operatory to nejde. Ja mam t-mobile, ja si nemuzu stezovat.
Ahoj holky děkuji všem za příspěvky. Jen dodám pár informací co tu nezazněli. Já jsem od nich měla internet ve firmě skoro 2 roky a celkem bez problémů. Platila jsem přiměřenou částku za net, kterou jsem si tedy také vysmlouvala, ale přistoupili na to a bylo to Ok. Pak jí párkrát navýšili v řádech korun, ale to sem neřešila. Pak přišlo navýšení o 220 procent a to nastalo dopisování, výpověď z mojí strany apod. Ve výpovědní lhůtě jsem hledala jinou firmou pro internetové služby, bohužel jsem narazila, jsme v historické budově a jiná možnost připojení než od O2 tu není! Tak jsem usmlouvala u O2 novou nabídku, aby nepřišli o zákazníka tak jsme se nakonec domluvili a dopadlo to takhle.
Samozřejmě vše řeším i písemně - mailem i dopisem na centrálu a nic! Mají tam prý v evidenci pouze 1 stížnost starou 3 dny a já už jsem je při tom zaslala 4! Český telekomunikační úřad jsem využila při mé předchozí výpovědi, kdy jsem nastudovala celý zákon o telek. službách, ale že tam jde přímo někam zavolat o radu jsem netušila. Jo a osobně není možné sjednat si schůzku s nikým, vše jen písemně a na to nereagují. Doklady od doporučených stížností i maily samozřejmě mám, ale oni tvrdí, že mají jen jednu reklamaci v systému a víc je nezajímá. Já nejsem nepřející člověk, ale za tenhle přístup bych své zaměstnance všechny vyhodila
Dnes odesílám stížnost generálnímu řediteli, mému známému to prý pomohlo tak uvidíme…
@Yanka psala jsem ti, že mohu pomoct. Ale neposlala jsi mi ten email s podrobnostmi o který jsem žádala. To je těžký potom ![]()
@mooch jo vidíš to jsem přehlídla, ale nenapsala jsi jak bys mi s tím chtěla pomoct, ono dneska jen tak někomu poslat osobní kontakt není jen tak… Můžeš mi poslat soukromou zprávu, budu ráda za nějaké info a pak nebude problém zaslat podrobnosti, díky
Taky mám bohužel problémy s O2. Zajímalo by mě, jestli jste nakonec svůj případ vyřešila? Já se nebudu rozepisovat se svýma vleklýma potížemi u O2. To by bylo na dlouho… Oceňuji tuhle diskusi. Zrovna dnes mě O2 překvapila s fakturou na úplně jinou částku než platím za pevný internet. Nižší částkou. Na faktuře je malým písmem napsáno:
Upozornění Vážený zákazníku, od 1.1.2013 je účinná změna zákona č. 235/2004 Sb., o DPH, kterou se mění sazba DPH. Z tohoto důvodu obdržíte za přelomové zúčtovací období 2012/2013 dvě samostatná vyúčtování. Toto je první vyúčtování za období do 31.12.2012.
No jsem zvědavá, co si na nás vymyslí… už tak jsem u O2 vysypala malé jmění… taková blbost, že jsem se u nich upsala…
Půl roku mi vrací peníze, ale kdybych já dlužila nedej Bože 0,10 Kč, už mi buší na dveře exekutor!!!
@AJA123 píše:
Taky mám bohužel problémy s O2. Zajímalo by mě, jestli jste nakonec svůj případ vyřešila? Já se nebudu rozepisovat se svýma vleklýma potížemi u O2. To by bylo na dlouho… Oceňuji tuhle diskusi. Zrovna dnes mě O2 překvapila s fakturou na úplně jinou částku než platím za pevný internet. Nižší částkou. Na faktuře je malým písmem napsáno:Upozornění Vážený zákazníku, od 1.1.2013 je účinná změna zákona č. 235/2004 Sb., o DPH, kterou se mění sazba DPH. Z tohoto důvodu obdržíte za přelomové zúčtovací období 2012/2013 dvě samostatná vyúčtování. Toto je první vyúčtování za období do 31.12.2012.
No jsem zvědavá, co si na nás vymyslí… už tak jsem u O2 vysypala malé jmění… taková blbost, že jsem se u nich upsala…
to o2 je něco hrozného, já kolikrát měla vysokou čásku a na faktuře jsem měla ostatní poplatky třeba 500kč…sami operátoři nevěděli co to je a každý se vymlouval na něco jinýho. Nakonec když jsem jim řekla, že od nich odejdu poslední dvě faktury jsem měla šílenou částku a nakonec když jsem vše zaplatila poslali mi další fakturu na 300kč, že jž je to vážně poslední, že tam mám dlud z předchozích měsíců. Něco neskutečnýho a jsou hrozně vychcaný. Teď jsem u t- mobile a zatím klid, asň si tam můlžu dát limit.
@AJA123 píše:
Taky mám bohužel problémy s O2. Zajímalo by mě, jestli jste nakonec svůj případ vyřešila? Já se nebudu rozepisovat se svýma vleklýma potížemi u O2. To by bylo na dlouho… Oceňuji tuhle diskusi. Zrovna dnes mě O2 překvapila s fakturou na úplně jinou částku než platím za pevný internet. Nižší částkou. Na faktuře je malým písmem napsáno:Upozornění Vážený zákazníku, od 1.1.2013 je účinná změna zákona č. 235/2004 Sb., o DPH, kterou se mění sazba DPH. Z tohoto důvodu obdržíte za přelomové zúčtovací období 2012/2013 dvě samostatná vyúčtování. Toto je první vyúčtování za období do 31.12.2012.
ty jo a můžu se zeptat kolik platíš za internet? já to mám tak že platím dannou cenu na 2 roky a to včetně dph takže to že se sazba změnila mě nezajímá
Za pevný internet platím 440,– Kč. Momentálně mi přišlo vyúčtování jen za období do konce minulého roku na 212,– s tím upozorněním na faktuře, že mám čekat ještě jednu fakturu za období tohoto roku. Je tu ještě někdo, se stejným vyúčtováním nebo to zkoušejí jen na mě? Mám smlouvu na 440,– měsíčně vč. DPH… tak nechápu.