Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem,
poradit nepotřebuju, jen se vykecat.
Včera jsem našla v partnerově mobilu 2 fotky jeho kolegyně v plavkách (jedna v bazénu, jedna detail prsa). Nebyla na nich teda sama, ale ještě se dvěma kamarádkami. Viděla jsem je proto, že mi si s partnerem mobily normálně navzájem půjčujeme. Ne, abychom si je nějak lustrovali, ale hrajeme na nich s našima klukama hry. Takže včera jsem zase hrála a pak jsme si se synkem chtěli prohlédnout fotky z dovolené. Partner byl velmi překvapený, řekla bych zaskočený. Samozřejmě řekl, že o nic nejde a že nechápe, proč mu je kolegyně poslala. Hergot, tak snad ale neví, proč mu je poslala, je mu to nepříjemný a hned je smaže, nebo to ví, proč mu je posílá a ze strany kolegyně je tu jasný záměr. Teď se spolu nebavíme, jsem naštvaná a nevím přesně, jak se k tomu postavit. partner prohlásil, že přeháním a tím to pro něj končí. Přitom ale vím, že kdyby to bylo obráceně a podobné fotky našel on u mě, tak by byl oheň na střeše.
Omlouvám se za popis a délku příspěvku, ale musela jsem to někomu říct a dostat to ze sebe.
Krásný den.
Příspěvek upraven 27.07.15 v 09:51
Myslím, že u věčiny chlapů kdyby to bylo opačně udělají z toho aféru.
Popravdě nevím jak bych to řešila:( Snad to doopravdy nic nebude. Ty tu kolegyni znáš?
@luciekal Znám ji jen z vyprávění. Je to asistentka ředitele ve firmě a docela důležitá osoba. S partnerem vychází moc dobře a až do včerejška jsem si myslela, že jsou dobří kamarádi.
Tak ji z jeho telefonu pošli svuj zadek… asi bych taky byla nafouklá ![]()
Chápu, že se cítíš blbě, ale moc to neřeš… pokud by to mělo být vážné, no tak fotky jistě smaže nebo „znepřístupní“…
@dituleska Taky mě to napadlo
Akorát by to mohlo být pochopeno jako výzva, což bych nerada ![]()
@Moucharda Já vím, taky si říkám a moc to řešit nehodlám, ale štve mě to dost. Vždycky bych za něj dala ruku do ohně, že ho jiné ženy nezajímají, dokonce jsem mu v tomhle věřila víc než sama sobě
Tohle mojí důvěrou ale přece jen trochu otřáslo.
mne by to v hlave taky srotovalo, nevim co bych si o tom myslela, ale dala bych si aspon nejaky cas na ni i nej pozor.
@pipiinka No ano, v hlavě mi to pracuje dost. Kdyby se k tomu aspoň nějak postavil, ale nechce se mu. On prostě nic neprovedl a tečka
Nejhorší je, že mám nemocné kluky, takže jsem teď s nimi zavřená celé dny doma, a partner si lítá v rámci práce po Praze a domů chodí v pohodě a s vyčištěnou hlavou. Já už jsem na konci každého dne tak zbitá, že už se mi ani nikam nechce. Takhle jsem doma zavřená se svými myšlenkami a vím, že to není dobře.
@mončatka Byla bych z toho určitě dost rozhozená a na partnera naštvaná. Z její strany mě nenapadá moc nevinných důvodů proč takové fotky poslat kolegovi. Jediný co by mě trochu uklidnilo je fakt, že partner ty fotky nevymazal ani nikam neuklidil.
@ivašot. Uklidnilo? Já bych naopak ocenila, kdyby je vymazal, ať si je příště neprohlíží.
@mončatka Mně by se to nelíbilo
Zajímalo by mě, PROČ mu je posílala. Chtěla se jen pochlubit, jak si užívá teplo? Ale proč tvému manželovi?
Jaký spolu mají vztah? Co o ní víš z vyprávění? Možná, že šlo jen o přátelský pozdrav z dovolené, ale já bych vyšilovala ![]()
@Petule030 píše:
@ivašot. Uklidnilo? Já bych naopak ocenila, kdyby je vymazal, ať si je příště neprohlíží.
@mončatka Mně by se to nelíbiloZajímalo by mě, PROČ mu je posílala. Chtěla se jen pochlubit, jak si užívá teplo? Ale proč tvému manželovi?
Jaký spolu mají vztah? Co o ní víš z vyprávění? Možná, že šlo jen o přátelský pozdrav z dovolené, ale já bych vyšilovala
Já bych si právě řekla, že kdyby to bylo něco vážnějšího, tak to bude chtít ututlat.
@Petule030 Na dovolené vůbec není, jsou to fotky z dámské jízdy, z bazénu u nich na zahradě. Na jedné jsou vidět tři ženské v plavkách, jak v tom bazénu stojí, na druhé je detailní záběr na prsa v plavkách.
Vztah mají dobrý. Ona mu v práci hodně pomáhá, když je třeba něco řešit. Když měl partner průšvih, tak mu dost pomohla. na Vánoce jí dal dárek. Občas, když jede na firmu, tak jí přiveze kafe, někdy koupí dortíky. Až doteď mi na tom nepřišlo nic divného. prostě kolegiální a kamarádský vztah. teď už si tak jistá nejsem.
Pokud to byly jen takové „nevinné“ fotky, tedy něco, co si lidi běžně cpou na FB, nedělal bych z toho aféru. A ptát se JEHO, proč mu je ONA poslala, je trochu nesmysl, ten dotaz by měl směřovat na ni, ne na něj.
To, že v mobilu nějaká fotka je uložená ještě neznamená, že si jí prohlíží. Mohla ji prostě třeba poslat SKUPINĚ lidí v nějakém kecálku, on koukl, dobrý, ale třeba Picasa vám automaticky takové fotky hodí do složky a zazálohuje ( podle nastavení ).
Tohle je názorný příklad toho, že se nástroj soukromé komunikace nemá půjčovat. Ať si jakkoli věříte, to, co takhle zahlédnete je vytrženo z kontextu, ten neznáte a vede to k ukvapeným závěrům.
Napsala bych ji zprávu: Ahoj, docela ti to na té fotce sluší, mohla bys mi dát číslo na tvého partnera aby moje fotky taky posoudil? Nebo mu muzu poslat ty tvoje?