Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás na Vánoce ( balíček) a pak společná někdy v květnu, ta je za 15 kč. ![]()
U nás je to zrovna tak - navíc ty předvánoční se jim moc nepovedly, byly kýčovité, až to bolelo… a ve čtvrtek se fotí s velikonoční tématikou, to jsem zvědavá. cena 200,– za sadu.
@ohýnek u nás se fotili před vánocemi a teď byla jarní sada… buď velká s rámečky a pastelkami a omalovánkami a magnety a samolepkami nebo jen fotky, celá postava a portrét a asi ve třech velikostech… celá sada byla asi za tři nebo čtyři stovky, fotky pěkné, vzali si to skoro všichni ve školce…
Jinak výrobní náklady na vytištění fotky nejsou největší položkou… takže i když jim to někteří vrátí, tak se jim to pořád vyplatí… zvlášť, když to tyhle větší firmy jedou takhle ve velkém… vrácené fotky se skartují… takhle to chodí všude, to je běžná praxe…
My teda od dětí vybíráme peníze, kdo chce jakou fotku…společná + případně skupinka. Pak se to fotografovi řekne. Ale magořina to je teda úžasná pak ty děti rovna podle toho, kdo chtěl s kym fotit.
Ten váš postup je zvláštní. To platí školka/škola?
No právě ono to vyrobení stojí pát kaček, po nás chtějí tři stovky a nikdo si to nakonec nevezme.Jsme malá škola, cca 15 žáků na celé škole a myslím že si to nevezme ani jeden.
Tak u nás to bylo taky tak…vyfotily děti a kdo chtěl fotky, pak zaplatil, kdo je nechtěl, nebral si je
U nás ve školce takhle se fotí 2× ročně a za sadu chtějí 250 nebo 350 kč. Jsou to 2 fotky v různých velikostech. Ale fotky jsou nepoužitelný. Je jich zbytečně moc. A pak na konci roku se fotily společná za 35 Kč.
Ted v pondělí se fotily z jara jako min. rok, ta bude asi velikonoční. Kdyby radši dali ty fotky jen 2 za 60 Kč, tak si to koupí všichni, takhle to polovina lidí vrátí.
Dělali to tak u nás už když jsme byla na základce.. Umím si představit kolik rodičů si to doma naskenuje a fotky vrátí ![]()
Oni se fotografové takto živí. Dříve to bylo tak, že každý rodič když viděl fotky svého dítěte, tak sadu koupil.My jsme měli na výběr-buď malou sadu, nebo komplet.Kdo neměl moc peněz, vzal si alespoň tu malou.
Takto se to praktikuje třeba i v divadle-fotili nás při vstupu na muzikál Kat Mydlář. A myslím, že dost lidí fotky koupilo. V cizině je to běžný jev-v aquaparku chodí fotograf a večer u výstupu jsou fotky, které si můžete koupit.
Když jsme byli ještě za totalitního režimu v Rakousku, tak nás takto fotili v levové jeskyni-pro nás to byl zážitek. Při ukončení prohlídky možnost koupit svojí fotografii.
@Almira-Alm píše:
Dělali to tak u nás už když jsme byla na základce.. Umím si představit kolik rodičů si to doma naskenuje a fotky vrátí
to mě nenapadlo ![]()
Hlavně pak co s těmi fotkami udělají? to skartují doufám
u nás to funguje taky tak…
@valina1 píše:
Hlavně pak co s těmi fotkami udělají? to skartují doufámu nás to funguje taky tak…
jo, skartují, dneska jsem s jednou takovou fotografkou mluvila ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Minulý rok ve školce, letos ve škole se děti fotili s tím že fotky se vyvolají, celé sady a buď si je za necelé tři stovky vezmem nebo vrátíme. Já to asi nějak nechápu, tak oni to vyvolají, já to nebudu chtít (fotili se před Vánoci, tak na co další fotky na začátku března. Ve školce to bylo taky takhle blbě) a oni co? Jen tak to vyhodí? To je pak vidět jaká je výrobní cena. Už minulý rok si to vzal jeden z deseti.
Máte to někdo taky, nebo takhle šaškujou jen u nás?