Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Se mnou se doktorka taky moc nebaví, jen řekne, že je vše v pořádku. Kdyby byl problém, tak se to dozvíš, klid. Velikost neřeš, ona ta mimina na tabulky dost kašlou (samozřejmě výkyv nesmí být nějak obrovský, par dnu je v cajku.) S ostatním neporadím. Jsem v taky v 11tt a na fotce mám želvu v akvariu. ![]()
Edit: Jo, a zřejmě jsi byla jen na ultrazvuku. 1. screening bude to vyšetření příště. Dělá se na specializovaném pracovišti, jde o jakýsi milník. Během těhotenství jsou jen tři (a klidně hromada obyč ultrazvuků). To jen pro info ![]()
Příspěvek upraven 09.08.19 v 11:05
@aria11 a co se ti nezdá na velikosti, když podle měření je „větší“ než podle ms? A určitě kontrolovat i srdce, to viděl určitě blikat. Jinak by tě nikam dál neposlal.
Hlavičku má podle mě vlevo a zadeček vpravo. Takže ta malá tečka vedle hlavy bude ruka, tečka vedle zadečku zase nohy. Taky mi příjde, že je spíše zády. To, že ti nezkontroloval srdíčko je divné, ale třeba to neudělal, protože se miminko hýbalo a tak viděl, že je v pořádku?
Jinak opravdu se jednalo o 1. screening? Ten bývá minimálně na 20 minut, měří se celé miminko, kouká se na srdce, mozek.. zkoumá se, zda nemá miminko vývojové vady.
Tohle ještě není první screening, respektive to není ultrazvuk k prvnímu screeningu. Ke screeningu ti vzal jen tu krev a jak sama říkáš, na velký ultrazvuk (tedy screening) půjdeš až za 14 dní. Tohle byl jen zběžný ultrazvuk, srdce tam určitě viděl, proto nic ani neříkal. Všechno je v pořádku.
Ano vím ze tohle nebyl ten hlavní screening, proto píšu ze na ten velký jdu až za 14 dnů a tady se kontrolovala defakto jen velikost miminka a zda je v pořádku. Vím, jsem hrozny plasan.
Já osobně na utz srdíčko nevidela ( mám brýle na dálku) a obrazovka byla dost daleko ale vím ze doktor určitě srdíčko neposlouchal. Myslím ze miminko se prave dost hybalo protože se na obrazovce ruzne měnilo umisteni ručiček i nozicek…pokud to tedy nebylo způsobeno tím jak doktor jezdí po brise a ruzne se tam hýbou ty “odstíny”..
@josslyn.n píše:
Hlavičku má podle mě vlevo a zadeček vpravo. Takže ta malá tečka vedle hlavy bude ruka, tečka vedle zadečku zase nohy. Taky mi příjde, že je spíše zády. To, že ti nezkontroloval srdíčko je divné, ale třeba to neudělal, protože se miminko hýbalo a tak viděl, že je v pořádku?Jinak opravdu se jednalo o 1. screening? Ten bývá minimálně na 20 minut, měří se celé miminko, kouká se na srdce, mozek.. zkoumá se, zda nemá miminko vývojové vady.
Pise, ze na velkej ultrazvuk jde za dva tydny
@aria11 mudr srdicko nemusi poslouchat, staci když vidi, ze „blika“. Posloucha se az na screeningu.
@aria11 Oni to srdíčko nijak specialne nekontrolují - stačí vidět, že pulsuje. A ke mně třeba doktorka nemá obrazovku natočenou vůbec a celá kontrola trvá minutu.
Já vím, že je to vzrušo, ale zkus se zklidnit, ono to sebepozorování moc nepomáhá ![]()
@lachtanice86
Jak říkám já srdíčko nevidela, bylo to pro me moc z dálky a navíc mi přišlo ze se mimi dost hýbe takže jsem nedokázala zachytit jestli tam něco blikalo…Každopádně děkuji moc všem za uklidnění a názory ![]()
@Lekninka91 V tom případě to ale teď u lékaře nebyl prvotrimestrální screening ![]()
@josslyn.n píše:
@Lekninka91 V tom případě to ale teď u lékaře nebyl prvotrimestrální screening
Bylo to vyšetření v rámci 1. screeningu, nikoliv screening jako takový. V popise to i píšu ze jdu za 14 dnů.
Poslouchal srdíčko? Ozvy? V 11. týdnu? Jinak rozdíl podle MS a UTZ jsou dva dny. Tudíž bezvýznamné. Vždycky jsem to brala tak, že když doktor nekomentuje, tak je vše ok.
Mě doktor že začátku říkal pri kontrole jen „dobros“ a šla jsem
později byl sdilnejsi a ukazoval kde má mrne ručičky a tak.. I tak to někdy bylo prostě na minutu a šlo se. Záleželo jak bylo v ordinaci natriskano ![]()
Jinak naše mimčo se předcházelo o 5 dní než byla MS. Stejně se narodil skoro 2 týdny po termínu ![]()