Fotografky, markeťačky - na jaký konkrétní typ focení se zaměřit

21
25.8.22 09:18

Fotografky, markeťačky - dotaz

Ahoj! Jsou zde nějaké mámy i nemámy fotografky, případně markeťačky? ;)

Začínám s focením a hledám, na jaký konkrétní typ focení se zaměřit. Ze začátku asi budu fotit kde co, ale abych si do budoucna udělala přehled - po jakém focení je dle Vašeho názoru největší poptávka? A co od fotografa očekáváte, kromě toho, že umí fotit? Osobně by mě asi bavila i produktová fotografie, naopak mě vůbec nelákají svatby. Znáte nějaké kurzy, které můžete začátečníkovi doporučit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
25.8.22 10:31

Nejdřív se opravdu nauč fotit a zpracovávat fotky.

Zjisti co ti jde, od krajinek, aktů, reportáže, portrétů po jídlo a nějakou produktovou fotografii. Pokud chceš fotit produktovou fotografii, tak se taky potřebuejš učit svítit, žejo.

Až budeš mít dostatečné fotky do portfolia, pak si začni dělat prezentaci a začni se nabízet. Přidej se do fotobank, tam uvidíš jestli to to, co děláš je nějaký zájem.

Do té doby prostě foť všechno, co se nechá. Je to řemeslo a podprůměrných levných fotografů je neurekom. Pokud nevíš a namísto toho aby hledala odborná fóra se ptáš na emiminu, tak vážně nejsi ve stavu, kdy by se ti podařilo mezi nimia uspět…

Teprve až to budeš umět, tak začni přemýšlet o kariéře. Do té doby to ber jak koníček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.8.22 11:14
@klara39 píše:
Ahoj! Jsou zde nějaké mámy i nemámy fotografky, případně markeťačky? ;)Začínám s focením a hledám, na jaký konkrétní typ focení se zaměřit. Ze začátku asi budu fotit kde co, ale abych si do budoucna udělala přehled - po jakém focení je dle Vašeho názoru největší poptávka? A co od fotografa očekáváte, kromě toho, že umí fotit? Osobně by mě asi bavila i produktová fotografie, naopak mě vůbec nelákají svatby. Znáte nějaké kurzy, které můžete začátečníkovi doporučit?

Myslíš, že ti někdo z nás řekne, na čem vyděláš a na co se máš vykašlat? Ale notak, nebuď naivní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
25.8.22 11:18

@martina.se To ne, zajímá mě to pro přehled. Focení mě baví a nechtěla bych fotit jen kvůli zisku, což je samo o sobě úplná blbost, protože si myslím, že taková práce by šla dost znát i na samotných fotkách. To člověka prostě musí bavit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.8.22 11:23

@klara39 tak si tu cestu musíš najít sama.. fakt nečekej, že ti někdo řekne know-how své práce :think: focení mi živilo dlouhá léta. Teď už je to jen takové pricmrdavani, abych nezapomněla.. ale ani tak ti neřeknu, jak začínat. Protože tohle je obor, kde vyzradis know-how a jsi… Rádoby fotografů jsou mraky a úspěch je tajemství každého z nas :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
25.8.22 11:53

@martina.se Ale já jsem se přece na know how ani neptala. :nevim: Primárně mě zajímá, a to je dotaz spíš asi na markeťáky, co od fotografa očekávají a jestli někdo zná ověřené kvalitní kurzy… know how bych očekávala jako - který typ foťáku, v čem upravovat, jaké používat presety… to samozřejmě po nikom nechci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.8.22 18:21

@klara39 know-how není typ foťáku.. to je naprosto fuk. Ale druh fotky. A na to ses ptala.. na co je největší poptávka atd.. to ti prostě nikdo neřekne, protože by podělal sám sebe. Kurzy a úpravy být ani nemusí, pokud umíš dobře fotit :think: fotografie je i studijní obor. Na 4 roky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Monikas143
25.8.22 19:58

Ahoj,
momentálně začínám pracovat v marketingu a okrajově se věnuju focení, moje zkušenosti:
Chtěla jsem se zdokonalit a komplet přeškolit v novém oboru, utratila jsem spoustu peněz za prezenční akreditaci, zpětně vím že víc než dovednosti mi to dalo to že jsem tam reálně seděla a dokopala se k tomu, protože učení po práci nebo škole pro mne bylo náročné.
NEJDŮLEŽITĚJŠÍ věc co pro sebe můžeš udělat je prostě začat:), zkus se domluvit s kamarádkou, udělej focení, zkus se inspirovat pinterestem,…
Foťák doporučuji podle finančních možností, klidně z druhé ruky, programy určitě ligtroom a photoshop, jsou přístupné i v mobilní appce pro úplné začátky.
Držím palce! :*

• Citovat
  • Upravit
21
25.8.22 20:54

@Monikas143 Mockrát děkuju :kytka: Mám kamarádku, která fotí a už jsem ji oslovila, takže jdu do toho po hlavě. Taky přeji ať se daří :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat