Francouzština - tip na poslech
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Francouzština - tip na poslech
Ahoj,
nemáte prosím někdo radu, kde na netu najít nějaké jednoduché poslechy ve francouzštině? Případně také nějaká konverzační témata,… Učím se fr 3 roky a pořád mám pocit, že bych měla problém se v cizině domluvit. A jelikož to budu potřebovat, tak bych tu řeč potřebovala někde naposlouchat, obohatit si slovní zásobu,… Mám tady pár filmů ve francouzštině, ale to se mi prozatím zdá dost těžké - musím si to pouštět hodněkrát abych porozuměla co říkají. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já poslouchala tohle než jsme jeli na Korsiku a trochu to pomohlo
http://www.bbc.co.uk/…ages/french/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moni myslím že na youtube toho najdeš mraky… „francais dialogue“ nebo tak něco a můžeš si vybrat.
Nebo koukejte s dětma (na youtube) třeba na Matýska a Jáju v originále (Didou, dessine moi), pohádky jsou docela dobrý, protože se tam používá jednoduchý jazyk.
Dobrý je taky radio RFI, aspoň si to pustit jako kulisu, aby člověk vnímal dikci toho jazyka. A mluvěj tam fakt srozumitelně.
A jinak teda francouzština je na „domluvení se“ nejhorší jazyk jaký jsem potkala… kdysi jsem uměla docela dobře (s kolegama o práci jsem se normálně domluvila), ale když jsem si třeba chtěla koupit lístek v metru, tak jsem to prodávající musela opakovat třikrát, co vlastně chci, prostě mi nerozuměla (nebo teda aspoň se tvářila, že nerozumí
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky dik
@Elik kde ty se tady beres? Ja myslela, ze uz jsi na emimino davno zanevrela
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit