Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, prosím o radu. Je mi 34 let, za sebou máme skoro 4 roky snažení, 3 umělá oplodnění, laparoskopii, 7 IUI. Důvod proč nemůžu otěhotnět nezjištěn. V indikačním seznamu jsem si přečetla, že na lázně má nárok žena nad 35 let v případě její sterility a pokud má partner v pořádku spermiogram. Je vám všem nad 35 pokud máte lázně napsané na neplodnost?
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o radu. Je mi 34 let, za sebou máme skoro 4 roky snažení, 3 umělá oplodnění, laparoskopii, 7 IUI. Důvod proč nemůžu otěhotnět nezjištěn. V indikačním seznamu jsem si přečetla, že na lázně má nárok žena nad 35 let v případě její sterility a pokud má partner v pořádku spermiogram. Je vám všem nad 35 pokud máte lázně napsané na neplodnost?
@Anonymní píše:
Ahoj, mě je 32. V lázních jsem byla teď v červnu - tři roky snažení, v té době jen potvrzení, že jsem registrovaná v CARu (žádné IUI a ani IVF). Můj gynekolog mi tvrdil, že mi ty lázně nedají, ale obvoďačka mi to napsala a gynekolog dal jen razítko a potvrdil. Byly s tím strašné tahanice, ale pojišťovna (211 - zpmvcr) mi to schválila během 1 týdne a dali mi komplexní na primární sterilitu. Jinak já všechny testy v pořádku v CAru a partner spermiogram taky ok. Takže ti je musejí napsat.
@Niki53
Z vlakáče do hotelu to většina chodí pěšky, jde se houfem (alespoň v létě to tak bylo). Akorát vlakáč je pekelnej, já měla jeden velkej těžkej kufr a to je teda děs. Vlak je vysoko a nástupiště je spíš pro tank než kufr na kolečkách. Lepší je si to alespoň trochu rozdělit, abys ten kufr dokázala alespoň vyzvednout do vlaku a vyndat z vlaku, pak už je to dobrý.
A sleva na vlak je určitě fajn zařídit přes www.frantiskovylazne.cz Dostanes VIP kartu, na kterou máš slevy a na kterou můžeš chodit i do VIP klubu (káva, sušenky, wifi zdarma), je tam klid a je to tam moc příjemný. Jinak sleva na VIP kartu je třeba i na koncerty - chodila jsem každý týden minimálně 2×, sleva je i v baru prakticky ve všech hotelech - Pawlik, Adler,… A pak i na výlety a další akce. Přeji, ať si to tam užiješ. Pro mě to byl balzám pro duši i tělo. Asi budu jezdit každý rok ![]()
bezinka.11, díky moc za reakci. Mně gynekolog neustále tvrdí, že mi to rozhodně dřív nikdo nepřiklepne a je zbytečné to zkoušet. Zkusím, jestli mi to napíšou v CARu.
@zuzumysu mě gynekolog taky tvrdil, že mi to nedají… Ale nedala jsem se, stála si za svým, žádost podala a odjela jsem do lázní
.
Nedej se!
@zuzumysu píše:
bezinka.11, díky moc za reakci. Mně gynekolog neustále tvrdí, že mi to rozhodně dřív nikdo nepřiklepne a je zbytečné to zkoušet. Zkusím, jestli mi to napíšou v CARu.
A v CARu ti to napíšou, pokud už máš za sebou alespoň jedno IUI, takže to je taky možnost. Já jsem to měla takhle dojednané s Gennetem v Praze, kdyby mi to gynekolog nepotvrdil.
Holky, které jedete poprvé do FL, mám dvě poukázky na 1000,–Kč - 1× Goethe a 1× Belvedere.
Napište adresu a pošlu. Prosím, jen když ji opravdu využijete.
Novinka, v některých hotelech chtějí již při rezervaci pobytu číslo Rezervačního kódu z poukazu, tak se raději informujte, ať o slevu nepřijdete.
Zdravím, přišla mi tento týden pozvánka do FL s doplatkem lázeňské péče, tak bych byla za kupón moc ráda
Jedu v listopadu do Belvederu. Je to ještě aktuální?
Hellenn
Napsala jsem Ti soukromou zprávu.
Ahoj. Také jedu do FL, v listopadu. Nemáte, prosím, některá slevový kupon platny pro hotel Jesenius? ☺
Jinak mě též obvodní gynekoložka tvrdila, že nejspíš lázně nedostanu. Do poukazu napsala sekundární sterilita, chystani se na IVF a tři potraty + mimoděložní. Nechala jsem si to vypsat, odnesla na pojišťovnu a během pár dní dopis se schválením.
@bubla000
Ahoj. Tak bohužel moje pojišťovna asi málo přispívá, páč po mě chtějí doplatek přes 4tis. A to i na pokoj kategorie tourist byl doplatek cca 2 tis.