Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vím, že je to buď a nebo, ale s mužem bychom chtěli zkusit počít holčičku. Už jsem se dočetla, že spermie Y jsou rychlejší, ale nevydrží dlouho, za to ženské X si na vajíčko počkají, proto se říká, že sex několik dní před ovu. Co se liší je častý a méně častý sex na holku. Dočetla jsem se, že muž by měl sexuálně abstinovat několik dní a pak mít sex za účelem početí (v případě, že se snaží o holku), ale pak jsou i diskuze mít častý sex a skončit nějaký den před ovu, aby to byla holka. Jak to tedy je? Nerouhám se, bude to buď a nebo, jen mě zajímá názor a chci to jen vyzkoušet, tak mě neukamenujte!
@Selfiema Píšeš to správně. Myslím že o moc víc se dělat nedá, jen modlit… držím palce a hlavně zdraví oběma ![]()
Čekáme teď holčičku a styk jsme měli opravdu delsi dobu před ovulaci, tak možná neco pravdy na tom bude.
Kdyby existoval spolehlivý způsob, jak si udělat určité pohlaví, tak by si to dotyčný jistě nechal patentovat a byl těžce za vodou. Zkusit to můžeš, ale jistotu, co udělají spermie, nemáš. Sex na určitý den a v přesnou hodinu, chceme přece holku. Tak snad to manžela bude bavit aspoň do doby, kdy to vyjde…
@Mallorka Delsi dobu pred ovu ano, ale jestli pred stykem mit styk ci nemit nekolik dni sex?
@Russet Opravdu nechci jistotu, ze takto je to 100%, tak to udelej. Jen badam po radach, jak to zkusit a bud to vyjde i nam nebo ne.
Já nevím já když zjistila že čekám čtvrté tak jsem otěhotněla v půlce cyklu, ten mám pravidelný takže jsem počítala že to bude čtvrtý kluk.Pak na UZ byl šok že je to holčička. Druhy syn musel být naopak počatý až těsně před ms byl stále o dva týdny menší a když se narodil odpovídal také mínus dva týdny.
![]()
@Selfiema píše:
@Russet Opravdu nechci jistotu, ze takto je to 100%, tak to udelej. Jen badam po radach, jak to zkusit a bud to vyjde i nam nebo ne.
Ale to ti tady nikdo nenapíše… Já jsem otěhotněla nejspíš v den ovulace a mám chlapečka. Ale zas tolik jsem se nepozorovala a můj drahý ani netušil, kdy ty plodné dny vlastně mám.
No něco na tom bude, první holka byla překvápko, ujelo nám to jednou několik dní před ovulaci dle kalendářové metody, samozřejmě nemůžu vědět, jestli třeba nepřišla dřív, ale říkala jsem si, že to bude určitě holka a jo. Podruhé jsme chtěli kluka, a přesné jsem věděla, kdy ovuluji, jednak se mi po návratu cyklu zpravidelněl jak nikdy předtím, navíc jsem to na sobe poznala i fyzicky - návaly a tak. Takže jsme to zkusili dva dny před, v den ovulace a dva dny po. Vycházela jsem z toho, že klučičí spermie prý žijí maximálně dva dny a holčičí až pět, takže mezi 5. a 3. dnem před ovu jsme to radši nedělali. Vyšlo to ![]()
My jeli dvakrat na teorii mladsi krve a mame dve chtene holky
kloucek nam na tu teorii taky vysel, ale pocitala jsem to treba na segriny deti a tam mi to nevychazelo
Tak my měli styk ve dvou případech 2-3 dny před ovulací (vím ji přesně, protože jsem brala utrogestan), a v obou případech je to holčička. Takže zkusila bych to 3-5. den před ovulací. Jinak jsem to slyšela a četla taky tak, jak píšeš. Hodně štěstí.
My když splodili naše děti, tak byl styk pokaždé v probíhající ovu(1.-2.den) a je z toho 2× holka..
v druhém případě jsme si mysleli spíše na chlapečka, ale nakonec jsem ráda takto
Ale obě vznikly pouze z kapky, tak že by tím?
![]()
2 holčičky, sex 1. den po menstruaci
. Dcery přesně 2 roky od sebe
.
@MartinaIrena S tou krvi to vychazi/nevychazi. Ja mam ted mladsi krev, ale na toto vubec nespoleham!