Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, tedy nevím co je na takovém dotazu intimního
že je potřeba anonym, nicméně udává se že až 5 dní, i když to nebude u každé a vždy.
@j.a.n.i1 píše:
No, tedy nevím co je na takovém dotazu intimníhože je potřeba anonym, nicméně udává se že až 5 dní, i když to nebude u každé a vždy.
@Anonymní píše:
Ahojky maminky
Mám takový dotaz jak dlouho přetrvá sperma v ženě než oplodni vajíčko?někde jsem četla že 2 dny někde že jen první den tak vůbec nevím
Děkuji za odpovědi..
Prosím o anonym nebo smazat děkuji.
Asi 3 dny.
Asi taky bude dost záležet na kvalitě materiálu
ale uvádí se až pět dní ![]()
Na takovouto otázku není možné jednoznačně odpovědět - záleží na kvalitě ejakulátu - u nekvalitního je potřeba se „trefit“ na ovulaci řádově v hodinách, u „kvalitního vzorku“, pokud to tak můžu nazvat, jsou schopny spermie čekat na vajíčko klidně 5 dní…proto se udává průměr 3 dny.
Až pět dní. Vím, kdy jsme měli s manželem styk a dle ultrazvuku je mimi o 4 dny mladší. Tudíž tam spermie určitě nějakou dobu museli čekat.
Až 5 dní ale záleží na spoustě věcí. Ale že by to bylo na anonym?
U mě to bylo 5-6 dní. Ty potvůrky si počkaly od svatební noci až na ovulaci
.
A proc to resis? Bojis se nechteneho tehotenstvi nebo co? Podle me tyhle prumery jsou silne nespolehlive. A priroda je mocna.
No četla jsem teorii, že klučičí spermie jsou rychlejší, ale zase nic nevydrží a brzy chcípnou (no, chlapy) a ty holčičí, že jsou pomalé, ale vydrží déle.
Teoreticky to tak asi bude, protože s první i druhou dcerou jsem otěhotněla při styku den či dva po MS (takže teoreticky v neplodných dnech). Takže ty 3-5 dní si mylím vydrží.
@Uju píše:
No četla jsem teorii, že klučičí spermie jsou rychlejší, ale zase nic nevydrží a brzy chcípnou (no, chlapy) a ty holčičí, že jsou pomalé, ale vydrží déle.
Teoreticky to tak asi bude, protože s první i druhou dcerou jsem otěhotněla při styku den či dva po MS (takže teoreticky v neplodných dnech). Takže ty 3-5 dní si mylím vydrží.
Holky nemají spermie.
Ahojky maminky
někde jsem četla že 2 dny někde že jen první den tak vůbec nevím
Děkuji za odpovědi.. 
.
Mám takový dotaz jak dlouho přetrvá sperma v ženě než oplodni vajíčko?
Prosím o anonym nebo smazat děkuji