Fraxiparin a zvyšování dávek v těhotenství

113
1.3.13 09:52

Fraxiparin a zvysovani davek v tehotenstvi

Zdravim vsechny maminky, chtela jsem se zeptat tech, ktere cele tehotenstvi uzivaly Fraxiparin, zda-li jste byly cele tehu na stejne davce nebo se vam s narustajici vahou davka fraxiparinu zvysovala? Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7932
1.3.13 09:59

Já jsem byla od 4. měsíce na 0,4 ml a potom v 7. měsíci jsem přešla na 0,6 ml… v mém případě to bylo ale kvůli nárůstu D-dimerů, ne kvůli váze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
1.3.13 10:04
@chaarleene píše:
Já jsem byla od 4. měsíce na 0,4 ml a potom v 7. měsíci jsem přešla na 0,6 ml… v mém případě to bylo ale kvůli nárůstu D-dimerů, ne kvůli váze ;)

Dekuji, ja se ptam, protoze ma gyn mi rekla, ze u me se Fraxiparin navysovat nebude, jsem stale na 0,3 ml a samozrejme pribiram a mam strach z trombozy ve vyssim stadiu tehotenstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
1.3.13 10:16

@Lilllisek a chodíš na hematologii? protože o tomhle by měl rozhodovat spíš hematolog než gynekolog… můj gynekolog teda do fraxiparinu nekecal vůbec, jen jsem mu řekla, že jsem na hematologii sledovaná a hlásila jsem mu případné změny :think:

a fraxiparin si pícháš proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
1.3.13 10:19

@Lilllisek Mně dali Fraxík 0,3 docela pozdě (předtím neudělali náběry včas a já skončila s PE na rizikovym - chyba lékařů), někdy v 28.tt. Pak jsem šla na ko, tam mi zvedli na 0,4 během jednoho týdne, dávka stále neúčinná, teď si píchám 0,6 (jsem 33+0) a konečně dávka zabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
1.3.13 10:23

Já neměla Fraxík, ale Fragmin, začínala jsem na 2500 j denně, ve 24 tt tromboza, tak už jsem až do konce píchala 5000 a 2500.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
1.3.13 10:24
@chaarleene píše:
@Lilllisek a chodíš na hematologii? protože o tomhle by měl rozhodovat spíš hematolog než gynekolog… můj gynekolog teda do fraxiparinu nekecal vůbec, jen jsem mu řekla, že jsem na hematologii sledovaná a hlásila jsem mu případné změny :think:a fraxiparin si pícháš proč?

Mam Leindenskou mutaci, tedy trombofilii a jsem tehu. Ano dle hematolozky bych mela dochazet, ale gyn mi rekla, ze dochazet nemusim, ze u me je to jen preventivni opatreni. Nikdy jsem trombozu nemela a na Leiden se prislo jen diky gen. vysetreni.. coz muze byt, ale i nemusi problem v tehu. Ale jak to ctu, tak bych se na tu hematologii mela pro jistotu objednat, protoze vim, ze s narustajicim tehu houstne i krev a posledni o co stojim je tromboza miminka v 8 mesici apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
1.3.13 10:25
@berry4 píše:
Já neměla Fraxík, ale Fragmin, začínala jsem na 2500 j denně, ve 24 tt tromboza, tak už jsem až do konce píchala 5000 a 2500.

Dekuji za prispevky, vidim, ze navsteva hematologa je na miste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
1.3.13 10:27

@Lilllisek Je blbost doktorů ti předem říkat, že ti nic nebudou navyšovat, když neví, jak se ti budou vyvíjet hodnoty krve. A přesně jak píše chaarleene - o tomhle rozhoduje především hematolog, ne gynekolog ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
1.3.13 10:29

@Lilllisek Mám taky Leidenku a jak jsem psala - sledovaná jsem na hematologii už od začátku těhu, v 26.tt mi řekli: jak se cítíte? Dobře? tak zatím ředit nebudeme. (neudělali náběry! 8o ) za dva týdny malá PE. A od té doby zvyšujou a zvyšujou, hlídají hladiny anti-xa. Rozhodně je na místě návštěva hematologie ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
1.3.13 10:29

@Lilllisek NO HLAVNĚ O TOM OPRAVDU RZHODUJE JEN A POUZE HEMATOLOG, PODLE VÝSLEDKŮ Z KRVE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
1.3.13 10:30
@Lilllisek píše:
Mam Leindenskou mutaci, tedy trombofilii a jsem tehu. Ano dle hematolozky bych mela dochazet, ale gyn mi rekla, ze dochazet nemusim, ze u me je to jen preventivni opatreni. Nikdy jsem trombozu nemela a na Leiden se prislo jen diky gen. vysetreni.. coz muze byt, ale i nemusi problem v tehu. Ale jak to ctu, tak bych se na tu hematologii mela pro jistotu objednat, protoze vim, ze s narustajicim tehu houstne i krev a posledni o co stojim je tromboza miminka v 8 mesici apod.

jestli máš Leidena, tak se určitě objednej na hematologii… já mám taky Leiden a docházela jsem tam každý měsíc od začátku těhotenství ;) ano, je to preventivní, ale takhle předem ti přece nemůže doktorka (tím méně gynekoložka) říct, jak na tom budeš 8o navíc jen tak „od pohledu“… hele, za tu hematologii nic nedáš, max. 30 korun regulační poplatek, a aspoň budeš vědět, na čem jsi ;) za ten klid v duši by mi to stálo :)

jo a díky za tohle téma, díky tomu jsem si vzpomněla, že jsem dneska na injekci zapomněla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
1.3.13 10:36
@chaarleene píše:
jestli máš Leidena, tak se určitě objednej na hematologii… já mám taky Leiden a docházela jsem tam každý měsíc od začátku těhotenství ;) ano, je to preventivní, ale takhle předem ti přece nemůže doktorka (tím méně gynekoložka) říct, jak na tom budeš 8o navíc jen tak „od pohledu“… hele, za tu hematologii nic nedáš, max. 30 korun regulační poplatek, a aspoň budeš vědět, na čem jsi ;) za ten klid v duši by mi to stálo :)jo a díky za tohle téma, díky tomu jsem si vzpomněla, že jsem dneska na injekci zapomněla :lol:

Ja dekuji, me to bylo taky divne co mi gyn rekla, tak jsem se chtela prave tady na diskuzi opatat a vidim, ze jsem udelala dobre… No hlavne jsem tedy uz volala na Hematologii a ty hladiny ati-Xa mi udelaji. Dekuji vsem za prispevky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.13 12:00

Holky, mohu se nenápadně přidat k tématu? Prodělala jsem trombozu hned po porodu císařem. Žádnou genetickou vadu mi nezjistili, ale přesto si, jak říkají, budu muset při druhém těhotenství píchat fraxiparin.
Chtěla jsem se zeptat, zda tu některá z vás po prodělané tromboze fraxiparin (či podobnou látku) píchat nemusela???

• Citovat
  • Upravit
29577
1.3.13 16:55
@Anonymní píše:
Holky, mohu se nenápadně přidat k tématu? Prodělala jsem trombozu hned po porodu císařem. Žádnou genetickou vadu mi nezjistili, ale přesto si, jak říkají, budu muset při druhém těhotenství píchat fraxiparin.
Chtěla jsem se zeptat, zda tu některá z vás po prodělané tromboze fraxiparin (či podobnou látku) píchat nemusela???

no do dalšího si dle mého píchat budeš muset automaticky. Jednou tromboza, velký riziko.
Já měla u druhého těho trombozu 3 týdny před porodem, u třetího jsem v podstatě do trombozy otěhotněla, pak recidiva ten 24 tt, nebýt toho, že jsem byla pod dohledem a píchala si vysoké dávky, dcerka by nebyla. Já gen. mutace ani nic taky nemám, prostě se mi dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí