Freeline Megamax Plus Royal 0-36 kg-zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7366
7.9.07 10:41

ahoj, my máme bohemia patron magic, má plno testů, je 0-18 a jde proti směru i s novoroz. vložkou a jsme s ní spokojený.
A neni tak drahá. A je to český výrobce. Pro mě samá +
Jenom teda doufám, že už tob neporoste tak rychle a vydrží aspoň do tří let…

Tak co, anonyme, je to druhá nejhorší sedačka na trhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.9.07 14:19

Jak jsem psal výše, dítě do větší sedačky 9-18kg až když dosáhne minimálně 9 kg a 9 měsíců( to je mminimální věk na přesunutí po směru, kdy je dítě schopno při nárazu jakž takž udržet hlavičku, aby si nenamohlo krční svaly). A Chicco Key 1 má v letošních tetsech 3 hvězdičky, byla předělaná, všeopbecně se chicco celkem zlepšilo. A proboha né od Jané, jejich sedačky také nestojí za nic, malý by Vám měl vydržet minimálně ješte ty 3 měsíce ve vajíčku, vždyť to vajíčko je dělaný do 13 kg, a nožičky a hlavička do úrovni očí mu může koukat. Noemmi, Bohemia patron nemá žádné tetsty z bezpečnosti, to co tyhle firmy jsou jenom jejich interní testy, které bych si jako výrobce také napsal, a navíc, ačkoliv se tváří jako česká firma, tak kupuje polské sedačky, na které dává potahy se svým logem, a ta cena se odráží na kvalitě. Ostatně koukněte na výrobky Bohemia a polských výrobců Babydesing, darababy a pod. a zahrajte si hru Najdi deste rozdílů- a nenajdete.

• Citovat
  • Upravit
379
7.9.07 14:30

Úroveň očí máme přibližně tak 2-3cm pod okrajem autosedačky, vrch hlavy je nad okrajem Pokud to nevadí, tím líp. Mluvili jsme o tom dneska s kamarádkou, má o měsíc staršího kluka a koupili teď BabyPoint Zenith, proto jsem se na něj ptala. A začali v něm už jezdit. Teprve začíná sedět. Proto jsem původně chtěla proti směru jízdy, jediné řešení by bylo těch 0-18kg, kde se dá jezdit proti směru až do těch 13kg. Např. od toho Chicca. V tý kolíbce je chudák naprosto napresovanej :? Fakt nevím, jak to vyřešit, aby měl pohodlí i bezpečnost :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
7.9.07 14:59

Zdravím anonymního a mám také dotaz. Náš drobeček měl v půl roce 9,5 kg a 72 cm. Ještě vozíme ve vajíčku značky Nania a poohlížíme se po sedačce. Ještě nejsme pevně rozhodnuti, ale líbí se nám Recaro young sport. Vím, že by bylo lepší koupil sedačku v kategorii 9-18, ale co má člověk dělat, když má velké dítě? Dá se vůbec nějaká sedačka v kategorii 9-36 kg doporučit? Co Iglesina mille miglia? Mnohokrát děkuji za odpověď . Šamotka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.9.07 21:52

Olsanko, protisměrná sedačka¨0-18 kg aby byla kvalitní a bezpečná, tak musíš šáhnout hlouběji do kapsy, a koupit Concord Ultimax od 7490, nebo Besafe Izicombi od 7900, takže zkuste vydržet do 9 měsíců v kolíbce a pak jít do kvalitní 9-18, ale určitě ne dříve než v 9 kg a 9 měsících. Šamotko ten typ Inglesiny mi nic neříká, ale Recaro young sport testované nebylo, ale všeobecně sedačky 9-36 nedopadají v testech dobře, navíc za cenu Recara young sport ( cca 6000) se dají sehnat špičkové sedačky od kvalitních značek jako je Roemer, Maxi-cosi, Besafe a pod v kat. 9-18, navíc sedačky 9-36 nejdou tak dobře polohovat na spaní jako 9-18, a později když se vyndí ta vložka tak stejně nejdou tak vysoko vysunout jako sedačky 15-36 které jsou do 150 cm, kdežto 9-36 končí na 135 cm a potom se už musí použít pouze podsedák a ten je tak bezpečný, jako kdyby dítě sedělo na krabici od bot. A koupí sedačky 9-36 se neušetří, protože stejně nevydrží těch 11 let provozu a rozpadne se, a je nutné koupit minimálně náhradní potah, nebo novou sedačku, a to většina lidí řeší již jen nákupem podsedáku,a ten opravdu bezpečný není.

• Citovat
  • Upravit
379
8.9.07 08:06

Anonyme…ještě poslední dotaz. Vynašla jsem sedačku 0-18kg Bébé Confort Iséos Safe Side. Dívala jsem se, že v r.2003 byla testovaná a prošla (0+++), sice jen uspokojivě, ale jo. Pohybuje se kolem 5000Kč a výš. Dalo by se to považovat za aspoň uspokojivé řešení :?: V tý kolíbce je fakt napresovanej a celou cestu brble a to jezdíme poměrně málo a krátké trasy. Ještě jednou dík za odpověď. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.9.07 10:42

Olsanko, Bebeconfort Iseos safe side prošla se 3 hvězdičkami, což je známka dobrá, ta sedačka už je slušná, za bezpečné se považují sedačky se 3 či 4 hvězdičkami, jediná která kdy dostala 5 hvězdiček je letošní Maxi-cosi cabrifix s isofixem , takže v současné době jsou 4 hvězdičkové výborné a 3 hvězdičkové dobré, Sama firma Bebeconfort má sedačky slušné, ne moc známé a většinou o trošku dražší. Pokud chcete nějakou nabídku, napište mi na :autosedacky@seznam.cz

• Citovat
  • Upravit
379
8.9.07 12:32

Díky za odpověď, tentokrát mě vcelku potěšila. :wink: Myslím, že v kategorii 0-18kg stejně asi lepší nenajdu, teda kolem max.těch 5000Kč, víc ne. Už tak jsem hodně přidala :) Myslím, že 3 hvězdičky je slušný, určitě lepší, než absolutně netestovaná. Na 4 hvězdičky dosahují v dnešní době hlavně Isofix a na to auto přizpůsobený stejně nemáme, takže 3 mi max.vyhovují 8) Díky za snahu. Pošlu mail. :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
8.9.07 18:44

Zdravím anonyme, jsi první, který mě plně přesvědčil o tom, že si koupíme sedačku v kategorii 9-18 kg. Jen jsem se chtěla zeptat na nějakou kvalitní, jejíž cena se pohybuje kolem 3 000- 3500 Kč. Jinak mockrát děkuji za velice užitečné informace a ješte se ozvu na mail. Šamotka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
8.9.07 22:40

Koukala jsem na netu na sedačky do 4 tisíc a vybrala jsem zatím tyto, Britax Eclipse SI Ultra, Maxi-cosi Priori SP, Romer Lord-Classic, Chicco Key 1 a Chicco Key X Plus. Nevím, jestli ty od Chicca nejsou náhodou stejný. Z těchto snad už nejakou vyberem. Nějaký jsem v testech našla a mají tři hvězdičky. To je politika s těma sedačkama. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
9.9.07 22:29

Já mám se sedačkami trochu jiný problém… Máme tři děti a ač máme auto ne zrovna malé, tak máme problém upnout dozadu tři sedačky… Máme jednu kolébku, jednu 9-18 a jednu 15-36 - a je to teda pokaždé hlavolam - na šířku se sice vejdou, tři tříbodové pásy jsou, ale upnout a rozepnout je je fakt drsné… Nemůžeme mezi ně dostat ruce… A když je tam dostaneme, tak je rozepínat a hlavně zapínat poslepu je fakt výkon…

Jezdíme tak, že 9-18 je za spolujezdcem, 15-36 je uprostřed a 0-13 je za řidičem - je to tak protože nemusíme cpát ruce mezi větší sedačky - kolébku s Elou si při rozepínání pokaždé trochu posunu… Plán je takový, že až Ela odroste z kolébky, půjde do 9-18 a Pepi dostane novou 15-36 - plánovala jsem Romer Kid, jako má Ada - jenže mám hrůzu z toho, jak je budu zapínat… Jak to má správně fungovat? Vždyť jen strčit ruku mezi sedačky a zapnout je, to je umění… Nebo mám pořídit doprostřed takovou tu sedačku na prostředek? Ale ta se mi teda vůbec nelíbí…

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.9.07 23:10

Lesino, s umístněním 3 sedaček bývá vždy problém , resp. ne s umístněním , ale s připoutáním. Nyní čekáme třetí přírůstek, a než jsme začali na dítěti pracovat, tak jsme zkoumali, jestli se vůbec vejdeme do auta, a protože máme již děti 3a6let, tak jsme taky kombinovali sedačky 0-13, 9-18, 15-36 a pak postupně větší, aby se k sobě vešli. Mám tu výhodu, že mám obchod se sedačkama, tak jsem si to mohl v klidu zkoušet, a vybrat nejlepší variantu. To je asi jediná rada, co Vám kdo může dát, jít do obchodu, kde budou ochotni Vám sedačky zapůjčit a zkoušet a zkoušet. Jen pro zajímavost, máme auto nižší střední třídy, s možností 7 sedadel, takže menší MPV, a konečná kombinace je : kat 0-13 Chicco synthesis, 9-18, Roemer King TS plus a 15-36 Concord Lift , později 2 Concordy Lift a Roemer King Ts, až dítě odroste z vajíčka. Měl jsem pro děti i Roemer kidfixe, ale musel jsem ho dát pryč, protože má širší područky než Concord a neprostrčil bych ruku mezi sedačkami na zapnutí pásu.Tak držím palce s kombinováním sedaček, a pokud budete mít problém nebo otázku písněte mi na autosedacky@seznam.cz

• Citovat
  • Upravit
28414
11.9.07 23:41

Můžu mít taky dotaz k anonymovi?
Mám 2,5 letého syna, váží 12 kg. Máme autosedačku 9-18 kg Chicco Key1. Kdy máme začít přemýšlet nad další autosedačkou? Váhu 18 kg zřejmě jen tak nedosáhneme, tak spíš výška. Co u téhle sedačky nesmí přečuhovat (hlava, úroveň očí…) ?
No a potom mám další dotaz. Kdybych měla kupovat další sedačku 15-36 kg (nebo 15-25 kg poraďte), jakou (značka, model)? Je možné sehnat v téhle kategorii polohovací, s vlastními 5-ti bodovými pásy (pak je odstranit a dát pásy z auta)?
Děkuji, Jana :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.9.07 08:25

Dobrý den Janinkoz, další sedačku až do ní doroste, tudíž od 15 kg, další odmínka je výška , většina výrobců uvádí minimální výšku 92-100 cm, a ve vaší Keyce můžete být do doby než bude mít okraj sedačky v úrovni očí,pokud už nesjíždějí pásy z ramenou, nebo 18 kg, V kategorii 15-36 už nejsou pětibodové pásy sedačky, ale poutá se tříbodovým pásem z auta. Ty pětibodové se objevují v kat 9-18, nebo 9-36, kde ale stejně v 18 kg se sundavají a používají se 3 bodové z auta. 15-25 kategorie samostatně se nedělá, vždy je to 15-36. A polohování klasicky jako znáte z kat 9-18 ve velk´ých sedačkách není, ale je tam možnostu většiny sedaček vysunout vzádu klín, tím posunout sedák dopředu a tím se naklopí opěradlo do odpočinkové polohy. A ze značek, já jsem příznivcem Roemeru, což jsou nejkvalitnější a nejbezpečnější sedačky na trhu, a přitom ne nejdražší, a v kat 15-36 v současné době nabízejí 4 modely, včetně modelu s isofixem. pokud budete mít zájem napište mi na : autosedacky@seznam.cz, a já Vám pošlu katalog.

• Citovat
  • Upravit
28414
12.9.07 20:21

děkuji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat