Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, můj doktor mi poradil, že se máme s přítelem „snažit“ ob den, nicméně na netu je plno informací, že prý každý den
Jak to máte vy???
No u nás je to spíš dle syna, jak nám dá prostor. Ale mám někdy pocit, že když to je nepravidelné, že to manžela víc baví. Někdy pár dní nic a pak dvakrát za den
.
každý den určitě ne 3× týdně je ideální, stačilo by i 2×, ono stačí i jednou měsíčně, když víš, kdy je ovulace
Taky jsem četla, že ideální je 3× týdně. Trošku mě to pobavilo, protože mě napadlo, jak to jednou budu praktikovat s přítelem já, když máme sex max 4× za měsíc (i méně) a to z důvodů jeho pracovní vytíženosti, na to jsem zvědavá ![]()
Děkuju, přijde mi to docela logický
Ale opravdu je plno článků „čím více (častěji), tím lepší“, tak jsem se chtěla optat, jak je to u vás .. Příští měsíc zkusíme a snad se brzo zadaří ![]()
Ahojky, my se s manželem snažili rok a půl, ale ob den to rozhodně nebylo, protože oba jsme byli hodně časově vytížení, takže kolikrát ani nebyla chuť a energie ![]()
Povedlo se v tom cyklu, kdy jsme toho sexu měli úplně minimun, snad pouze 2× a to jsem ani nevěděla, kdy byla ovu
Takže jsem s pozitivním testíkem nepočítala a vyšlo to
![]()
Ahoj holky, tak my s přítelem jsme to tedy vzali zodpovědně a snažíme se každý den
a taky jsem si říkala jestli to neni špatně kvůli spermiím… tak jsem hledala na netu a našla tohle… http://www.forexample.cz/view.php?… … Tak uvidíme jak nám to půjde… všem držím palceeeeeeee ![]()
Ahoj
já si myslím, že se nedá řídit tím, jak často se MÁ, ale jak často chcete… přece nebudu partnerovi zakazovat se semnou milovat, když chce dělat miminko, nebo si prostě jen užít. Pokud máme oba chuť, tak se milujeme, a neberu ohled na to, jestli jsme se včera milovali, nebo ne… souhlasila bych s Charlynkou i s dalšími maminkami, kterým se to povedlo i když se milovali jen dvakrát za měsíc. My se milujem skoro denně, sice se snažíme teprve měsíc, ale nehodlám partnera omezovat v tom na co je zvyklý jen proto, že zrovna teď chceme miminko. Přeci jen si myslím, že pokud je partner zvyklý se milovat denně, i jeho tvorba spermií se musela trošku přizpůsobit
Takže abych to shrnula
milujte se a množte se
doufám, že jsem nikoho nenaštvala, ale mám pocit, že kdybych partnerovi určovala dny kdy se může a nemůže semnou pomilovat, na otěhotnění bychom měli menší šanci, protože by u toho nebyl uvolněný ani on, ani já ![]()
Tubinka píše:
Ahojjá si myslím, že se nedá řídit tím, jak často se MÁ, ale jak často chcete… přece nebudu partnerovi zakazovat se semnou milovat, když chce dělat miminko, nebo si prostě jen užít. Pokud máme oba chuť, tak se milujeme, a neberu ohled na to, jestli jsme se včera milovali, nebo ne… souhlasila bych s Charlynkou i s dalšími maminkami, kterým se to povedlo i když se milovali jen dvakrát za měsíc. My se milujem skoro denně, sice se snažíme teprve měsíc, ale nehodlám partnera omezovat v tom na co je zvyklý jen proto, že zrovna teď chceme miminko. Přeci jen si myslím, že pokud je partner zvyklý se milovat denně, i jeho tvorba spermií se musela trošku přizpůsobit
Takže abych to shrnula
milujte se a množte se
doufám, že jsem nikoho nenaštvala, ale mám pocit, že kdybych partnerovi určovala dny kdy se může a nemůže semnou pomilovat, na otěhotnění bychom měli menší šanci, protože by u toho nebyl uvolněný ani on, ani já
Nejde o tvorbu, ale jejich dozrávání.
Ale jinak ano, máš pravdu. Milovat se, kdy je chut a ne kdy musíte.
lokofa píše:
Ale jinak ano, máš pravdu. Milovat se, kdy je chut a ne kdy musíte.
Děkuju za tipy a názory
Necháme tomu volný průběh a čas ukáže … Jinak zítra mám MS dostat, a už tři dny mě bolí prsa, ale jinak - hodně, divně - tlačí mě i podprsenka. Nikdy to takhle nemám. Vždycky mě jen „bolí“, ale podprsenku můžu normálně nosit… Jenže jsem začala dnes špinit.. Těhu asi vyloučeno že jo?