Gauč, nebo sušičku? :)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak já žehlím naprosto všechno, spodní prádlo také.
Moje tchýně žehlí i ponožky, což tedy i mně přijde jako megaúlet. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca tak konkrétně rifle bez žehlení se nedají obléknout, neohnula bych nohu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koupila bych sušičku. Ja se teda divim, ze pri tolika detech jeste zehlis. Ja uz davno nezehlim, to se neda. Ne ze by me to nebavilo, ale je to zbytecna ztrata casu. Detske nezehlim vubec, a uz ani vetsinu svych veci, jen to co se macka. Co teda musim zehlit jsou manzelovy kosile, ale to proste vyzehlim dve tri do zasoby a pak pripadne rano, nez jde do prace.
co me ale stve je ten objem suseneho pradla, nestiha mi to schnout a nesnasim veseni.
Susicku bohuzel nemame, budeme se brzo stehovat a nechci stehovat dalsi spotrebic. Bude to prvni vec co pak poridime, mozna driv jak mycku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivana1000 píše:
@zvidavajanca
A co třeba do sušičky dát nemůžeš? Já tam dávám naprosto všechno…
Přesně, taky tam strkám všechno, krom teda merino vlny a kašmíru. Z nekvalitního oblečení to občas něco nevydrží a smrskne se, nebo popraskají obrázky, ale to jsou jen věci na doma, tak mě to netrápí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Loll
Mamka mi jednou po porodu žehlila prádlo. Když jsem viděla, jak žehlí i punčocháče, tak mě mohlo trefit
Jinak ale krom ručníků a ponožek taky žehlím i po vysušení sušičkou všechno. Ale jsme jen 3…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já bych brala raději gauč
my máme gauč od mojí tety a je nejspíš starý tak přes 30 let a je vážně super
my nebudeme měnit ještě hodně dlouho
a já teda to prádlo tvrdé nemám chce to možná lepší aviváž
a ani nežehlím… vůbec nic stačí to dobře pověsit
šetříme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pořídila bych si gauč, sice nemám děti, takže nevím jak moc otravné to je. Ale říkám si, že když se bez toho obešli naše mamky a babičky
Já peru každý 3 den 1-2pracky pro dva, žehlím max polovinu vypraných věcí, protože když se to pořádně pověsí tak to žehličku moc nepotřebuje, akorát teda na pánské košile to neplatí a je o nervy je žehlit..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak vidno sušičku nedoporučují jen ti co jí nemají nebo je tu někdo kdo jí má a nedoporučuje?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
SUŠIČKU si kup, si tluču hlavou do zdi jak jsem bez ní mohla tak dlouho žít a teď co máme tři děti tak kdyby měla suška ruce tak jí je budu líbat za to jak je úžasná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ChZuzka píše:
No já bych brala raději gaučmy máme gauč od mojí tety a je nejspíš starý tak přes 30 let a je vážně super
my nebudeme měnit ještě hodně dlouho
a já teda to prádlo tvrdé nemám chce to možná lepší aviváž
a ani nežehlím… vůbec nic stačí to dobře pověsit
šetříme
Já už aviváž nedávám vůbec. Malej měl exém a co jsem přestala aviváž používat, tak máme klid. Na měkkost prádla to vůbec nemá vliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, takové rozhodování jsem nikdy nepodstupovala, ani nebudu, jelikož sušišku fakt nemáme kam dát
ale ani mi nijak nechybí, oblečení vůbec nežehlím, přijde mi to zbytečnost. stačí dobře pověsit, a dobře složit. to věšení cca hodinu týdně, možná ani ne, mě nijak nevadí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krčka a nemůžeš si nějak koupit oboje? Sušičku nemám, takže neporadím. Ale s gaučem, my si před cca dvěma roky koupili nádherný gauč za 30 000, teď s manželem oba litujeme, že jsme si radši měli koupit takový ty lehací vaky za 2000. Takže pokud by záleželo na mě a bylo to jen trochu možné, koupila bych oboje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gauč je sice starší, ale až na to že to není designová vychytávka je úplně ok (byl děsně drahý a je kvalitní).
Jinak k tomu našemu prádlu, fakt jsem zkoušela všechno
- aviváž ano/ne - různé značky a fakt to nemělo efekt
- nějaké chemky na úpravu vody (ale jsem pražačka, teče nám tu Želivka a tvrdost by měla být relativně ok)
- věšet už dokonaleji neumím
- vyšší, nižší otáčky ždímání
Spodní prádlo teda nežehlím
ale třeba ručníky mi zajišťují dokonalý peeling (dítě je prakticky poškrábané
) a když pak přijedu na návštěvu k sestře (má kombinovanou pračko/sušičku)s použitím stejného prášku i vody, a tam mě hladí ty jejich nadýchané ručníky, proskočila bych oknem.
Ale je vidět, že národ je rozdělený tak padesát na padesát - dle vašich odpovědí.
Manžel mi říká, že pokud mu zaručím, že se nebude muset žehlit, hned zítra mi jí koupí
Což mě teda tak šokuje (jeho slova), že se toho bojím (co když to bude k prdu?). Objevují se tu i diskuze „pračka mi ničí prádlo“ a pod. Případně někdo stejně žehlí nebo dosušuje. To pak nechápu k čemu ta sušička je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemám sušičku ani žehličku.
Máme dvě děti. A loni jsme si pořídili krásný nový obrovský gauč.
Miluju chvilky, kdy na něm trávíme všichni čtyři společný čas, na místo toho, aby chlap seděl u PC a já žehlila prádlo.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krčka no zatim se tu neobjevil nikdo kdo by sušičku měl a byl nespokojený proti jsou jen ti co jí nemají takže bych rozhodně neřekla, že je to 50:50
- načítám...
- Citovat
- Zmínit