Gauč, nebo sušičku? :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2834
23.4.14 22:09

@bamba
Jedu podle návodu :D Už jsem se teda konečně naučila prát zvlášť syntetiku a bavlnu, i podle toho mám programy na sušičce. Třeba na jemné věci, jako spodní prádlo (podprsenky teda suším na žebříku, protože košíčky to nedávaly) apod. ale stahuju teplotu a radši přidám dobu sušení. Ještě tam mám takové ty dodatky jako suché do skříně, suché na žehlení, suché na nošení… Třeba na dětskou bavlnu ale čas musím přidat, protože většinou bylo navlhlejší, jak je v sušičce hodně kusů. Jinak ta naše má čidlo a čas si reguluje sama.

Jo a filtr luxuju po každém cyklu, ale kondenzátor muž čistí tak dvakrát do měsíce - propláchne ho ve sprcháčí, otázka minuty. A používám ubrousky z DM proti statické elektřině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
23.4.14 22:10

@Krčka Tož hlučná je dost.

• Citovat
  • Upravit
bamba
23.4.14 22:12

@Danitschka No,tak to děláme stejně. I já mám čidlo na vážení a délku sušení.

• Citovat
  • Upravit
2834
23.4.14 22:14

@bamba
Dál už je to možná jen o materiálech, to určitě nebude tvá chyba :D

Jo a naše je taky dost hlučná a v koupelně se mi víc práší, co ji máme. Ale nijak mě to netíží. Lepší prach než plíseň :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
23.4.14 22:16

Naše suška je ještě víc hlasiná než myčka, máme ji na chodbě, která vede k obýváku a když jede tak se vždy zavírají dveře. Taky se nám nevešla do koupelny ani kotelny tak jsme jí chtěli dát do kuchyně a jsem fakt ráda že je na chodbě kvůli hlučnosti a taky že z ní jde hodně tepla. Zajímavé je že když je puštěná a děti spí tak spí vždy lépe :mrgreen: její hukot je uklidňuje :mrgreen:

http://www.dno.cz/…t75470ih1cs/ máme tuhle a hledaly jsme sušku s tepelným čerpadlem, kvůli nižší spotřebě, prádlo také skládáme ještě teplé a nic nežehlíme jo a jak píšou holky ty ručníky to je luxus, a látkové plínky taktéž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
23.4.14 22:25

@Krčka hlucna je dost, zavirame dvere, taky jsme ji meli v kuchyni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
23.4.14 22:28
@Danitschka píše:Lepší prach než plíseň :)

Přesně tak. Já můžu sušit i na půdě, ale kdo by se tam v zimě štrachal, vždycky jsem byla zmrzlá…

• Citovat
  • Upravit
2760
23.4.14 22:54

Susicku.. za me k nezaplaceni.. ucty za elektrinu to nezvedlo, bydlime v byte-kdyby nebyla suska, musim susit na balkone nebo v pokoji-coz vecne vytahnuty susak nebo balkon zaprany pradlem je moje nocni mura.. mame AEG Lavatherm, nevim presne ten typ :oops: mame v kuchyni jako soucast linky, hlucna je teda dost, většinou plánuju zapnout susku když jdeme ven, nebo po obede spime atd taky z ni jde dost teplo.. filtry cistim po kazdem suseni, otázka minuty plus vylit nádobku s vodou.. delka suseni zavisi na pradle-rucniky se susi dyl nez jemne věci, ale obvykle to vychazi na cca 2 hodky na pracku.. nedavam tam manzelove lepsi kosile-ma pocit ze se mu zkracuji, svoje podprsenky, silonky a jiné nachylne pradlo, jinak všechno vcetne bavlněných svetru.. po ususeni vyndam a poskladam, ZEHLIM-kosile, povleceni (to by se nemuselo) moje lepsi halenky, zbytek ne-skladam.. a ano, Rucniky jsou hooooooodne mekke :mrgreen: bez avivaze.. normalne mi vychazi třeba hodina zehleni na pet pracek..a u me to není jen otázka zehleni, ale taky množství pradla, u miminka jsem nemusela mit zasoby oblecku, proste jsem casteji prala.. stejne tak když se procural deku, poblil zavinku, nebo prijedes z dovolene, mas za par hodin uklizeno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3148
24.4.14 01:18

Minulý týden mi umřela sušička a já ji malém následovala žalem. Naštěstí pan opravář umí možné a tento týden bude zase s námi.
Vyžehlim jen tehdy, když nesložím pradlo hned. Moje dcera protestuje, ze na tvrdý pyžamo a ze ji škrábe, takže ta se uz taky těší ma opravenou sušičku.
Máme AEG bez tepelného cerpadla. Stačí strčit do zásuvky. Vysrazena voda se hromadí do šuplíku a ty ho jen vylejes. My ji máme teda napojenou na odpad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1586
24.4.14 07:06
@tiffany píše:
Věcí máme hodně, abych neprala poloprázdnou pračku. :think:

Tak tolik mám taky, ale už k tomu nemusím mít i to co v zimě i dva tři dny schlo a zasmrádalo na sušáku. Ale to je jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
24.4.14 08:56
@CokeLady píše:
No možná tak z novodobého hlediska, že jsou to dobré zlepšováky na ušetření času a práce. Taková trouba nebo pračka nebo sporák mi přijdou teda lepší zázraky. Bez nic by to nešlo, suška a myčka jsou jen o pohodlí, ale vařit v kotlíku a prát na valše, to je jinej level.

Vše je o pokroku, za pár let budou tyto vymoženosti běžné v každé domácnosti. Já ještě prala ve výřivé pračce a byla jsem štěstím bez sebe, že mám i se ždímačkou. Pokrok nelze zastavit.

• Citovat
  • Upravit
608
24.4.14 09:05

@nausikaa s tím zasmrádnutím jsme měli taky problém a o nehorázné vlhkosti ani nemluvím. Zlatá sušička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1586
24.4.14 09:28

@LuPaPe Právě, v zimě na oknech potoky vody i přes větrání, pořád všude sušák. Prádlo dřív zasmrádlo než uschlo a i když jsme dokoupili další sušák, tak prádlo čekalo na praní, protože nebylo kam věšet. A když bylo nejhůř tak žehlení do sucha :zed: děkuju, už nechci. Jako mouchy jsou, ale pořád lepší než tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
24.4.14 09:31
@nausikaa píše:
Tak tolik mám taky, ale už k tomu nemusím mít i to co v zimě i dva tři dny schlo a zasmrádalo na sušáku. Ale to je jedno.

Mě nic nezasmrádne. Kupovala jsem jí do pidibytu bez balkonu. V baráku už jí nepoužívám. Přijde mi to neekologické a neekonomické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1586
24.4.14 09:37

@Krčka A ten gauč se Vám až tolik nelíbí, že uvažujete o výměně, když píšeš, že není tak opotřebovaný? Jestli vám tolik vadí každodenní pohled na něj, tak bych možná trochu uvažovala i o něm, ale jestli ne, tak vede sušička. (A gauč hned potom co děti začnou méně ničit)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí