Gauč, nebo sušičku? :)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8176
23.4.14 20:18

Gauč nebo sušičku? :)

Ahoj, tak jsem si chtěla udělat po patnácti letech radost a koupit nový gauč (investice do 15.000Kč). Ale: jsme teď doma tři, za chvíli budeme čtyři, denně peru, dítko je čuník obecný nanicovatý (plus i ve dvou letech často blinkající) a představa, že suším a žehlím ještě pro jednoho, to by byl můj konec.

Napadlo mě místo gauče pořídit sušičku, ale vůbec se v tom nevyznám. Hlavní je asi otázka: opravdu se pak nemusí žehlit? A stále platí X let stará informace, že to strašně žere elektřinu? Jak dlouho trvá než se mi třeba vysuší pračka bavlněných triček?

PS: zrovna se mi suší celý balkón prádla plus sušák a to jsem stejné množství včera sundala :evil: Když vidím to množství na žehlení podlamují se mi kolena a mmch je to fakt v jistém slova smyslu ztráta času. Ale prostě moje prádlo je bez vyžehlení tvrdé a kámoška mi tvrdí, že sušička ho změkčí, je to pravda? (pračka je stará dva roky a byla pěkně drahá)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6836
23.4.14 20:24

Koupila bych gauč. Dětské věci nežehlím a ani jsem nikdy nežehlila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
23.4.14 20:24

Pořiď si sušičku! My ji brali hlavně kvůli velké vlhkosti v bytě. Co ji máme, nemáme plíseň. Investice to byla větší, ale nelituju. I když prádlo teda žehlím pořád, ale mě to baví… Ale je o poznání měkčí, nadýchané, žehlit by se ani nemuselo. Elektřinu nežere nijak extra. Právala jsem denně, teď peru v pátek cirka 6 praček a hned v pátek večer už je mám i vyžehlené, takže paráda. Cyklus je asi jiný u každé sušičky, mě jedna várka běžného prádla trvá tak hodinu a 20 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
23.4.14 20:27

@Krčka
Sušička je k ničemu + další žrout energie. A spoustu věcí ani do sušičky dát nemůžeš.
Jinak rozmysli si, co žehlit. Ručníky, rifle, pyžama jsou zbytečná práce. Spodní prádlo taky - a to si piš, že znám takové, co to žehlí…
Halenky, trička slušně na ramínka a žehlit ani netřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
23.4.14 20:28

Já bych šla jednoznačně do sušičky. Mám jen jedno dítě a život bez ní si už neumím představit. Prádlo je krásně měkké a nadýchané. Spoustu věcí nežehlím, ale některé jo (třeba kapesníky a košile). Bavlněné prádlo trvá na vysušení poměrně dlouho. Asi je to jak která sušička, ale ta moje, když je plná, tak jede přes 2 hodiny. Kolik žere nevím a je mi to jedno :nevim: Bez ní by nás přes zimu sežrala plíseň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8176

@Tereza1986 je to tvrdý a zmuchlaný bez žehlení, to nejde nosit. Není to ani vysokýma otáčkama pračky ani jejím přeplněním ani technikou věšení - vyklepávám to jako cvok a věším s lehkostí motýlka :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725

Pokud je gauč funkční, šla bych do sušičky - (zatím) marně po ní toužím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
23.4.14 20:29

Já bych šla do sušičky. Je to fakt pomocník. Opravdu z ní oblečení nežehlím, max. sváteční košile atd. A to jednou za čas. Běžné věci hezky složím a jsou v pohodě.

Kolik žere netuším, ale můj čas a to co by sežrala žehlička je určitě víc. Suší podle programu, já sušívám max. 2 hodiny. Trička tak 1,5 hodiny. Než se mi vypere další pračka je první usušená. Prádlo změkčí, měla jsem v plánu aspoň v létě sušit ručníky atd. co se nežehlí na sušáku venku a vzdala jsem to. Z té sušky je to prostě super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
23.4.14 20:29

@zvidavajanca
A co třeba do sušičky dát nemůžeš? Já tam dávám naprosto všechno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
23.4.14 20:30

Pokud gauč funguje, není rozervaný nebo hodící se k popelnici, šla bych 1000% do sušičky! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834

@zvidavajanca
Nevyžehlené spodní prádlo bych nesnesla stejně jako nevyžehlené pyžamo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765

Já bych řekla gauč. Do pračky bych sypala změkčovač vody. Prádlo bude voňavé a měkoučké. Doma žehlím pouze košile, polotričky jinak vše dobře pověsím a složím. Není to poznat, že prádlo není žehlené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276

Já jí teda nemám, ale chystáme se jí koupit. Mamka a ségra jí mají a nežehlí ručníky ty jsou krásně voňavý a nadýchaný a myslim, že nežehlí víc věcí, ale něco se žehlit prostě musí i tak. Když jsem tak zjišťovala info tak jsem většinou narazila na to, že jak jí jednou zkusíš už nechceš jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217

Radši budu sedět na zemi, ale mít krásně měkoučké odchlupené prádlo. Spotřeba roční se mi se sušičkou nijak výrazně nezvedla, mám třídu B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Siluet

Doporučuji sušičku. Mám ji už deset let a za celou tu dobu jsem vytáhla žehličku asi 2×? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max