Gelové nehty sama doma

5593
6.9.14 00:01

Gelové nehty sama doma...

Hezky večer všem :kytka:
Hrozně me chytla poslední dobou tvorba gelových nehtů. Mám doma novou profi sadu na gelové nehty. Nejčastěji si je tvorim sama (ale dříve, cca 5 let nazpatek jsem chodila pravidelne 1× měsíčně do salonu kde jsem platila 500-600 Kč ) když si je dělám sama, vyjde me to i více než o polovinu levněji. Takze me to nejen bavi, ale vidim v tom i urcitou prakticnost… :mrgreen: Občas je dělám mamce, nebo bližšímu příbuzenstvu. I když mám sadu teprve krátce, docela mne to chytlo, a myslím, ze mi to i jde… :oops: Žádné peníze si ale zatím od nikoho neberu. Nemyslím si, ze bych byla tak dobra a tak jsou to spise moji pokusni králíci :lol:
Muj dotaz se tyka tohoto.Mam i dost kamarádek, ktere by měly zájem"chodit na nehty ke me " mamka to „rozkecala“ svým kamaradkam apod. :roll: no a já ted nevím, jestli když už bych mela nějakou větší klientelu tak jestli už to není prace na ZL. Což ani nechci. Chodim klasicky do prace a toto by byl spise menší přivýdělek. :think:
Nemůže me někdo třeba někde nahlasit ze dělám doma nehty beru si za to peníze a neodvadim žádné daňe?? :nevim: jsem v tomto směru úplný neznalek.. :? Nevím jak toto přesně funguje :think: mate s něčím podobným některá zkušenost?? Může mi sem přijít třeba kontrola ohledně hygienických podmínek? Lide jsou různí a pokud mi sem začne chodit vice lidi a rozkrikne se to.. :think: Ale zase kdo a jak by mi co dokázal?
Mám třeba kamarádku, která si takto přivydělává masazemi. Jezdí domu za klienty a bere si za to peníze ale nic neodvadi… Ma to jen jako brigádu k mateřský…
Budu rada, když mi poradite děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
410
6.9.14 00:12

Jakákoli opakovaná výdělečná činnost = podnikání = nutnost ŽL :)…a udat tě samo může kdokoli :mrgreen:… a kamarádka riskuje..a zatím jí to vychází.

Příspěvek upraven 06.09.14 v 00:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
6.9.14 00:14

@fibingerka
I pres to, ze si dotyčný vydělá třeba do 3000 Kč měsíčně? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
6.9.14 00:15
@AndreaS92 píše:
@fibingerka
I pres to, ze si dotyčný vydělá třeba do 3000 Kč měsíčně? :think:

Je to opakovaná činnost a ten limit je někde kolem 5000,– za ROK.. takže ŽL

Za ŽL dáš 1000,– a se 3000,– výdělku měsíčně bych to nehrotila… určitě nespadneš do plateb soc. a zdrav. - budeš to mít na vedlejšák.

Já si tak přivydělávám překlady pro cizinu a to jsem se musela registrovat jako plátce DPH :mrgreen:.

Příspěvek upraven 06.09.14 v 00:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
6.9.14 00:17

No, udat mne může kdokoli, ale jde o to, jak mi kdo co dokáže :think:

Přijde mi zvláštní dělat si ZL když dělám nehty sobě, mamine a par kamarádkam :roll
To je radši budu dělat jen sobě a mamce a bude klid.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
6.9.14 00:20

@fibingerka Takže zivnostak si udělat i pres to, ze chodim klasicky do zaměstnání na klasicky prac. poměr??? :think:
Omlouvam se za neznalost… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sadlo-maslo-uzeniny
6.9.14 00:20

Kamarádka pokud nemá nějaké papíry na masáže tak je jednou nohou v kriminále. Stačí když někomu něco špatně udělá a on bude kvůli tomu marodit déle jak 3 týdny - trstný čin. S těma nehtama to nebude o nic lepší. Musíš mít ŽL tak jako na masáže a podobné činnosti a nevím jak je to s kontroloma. Ale asi bych to neriskoval.

• Citovat
  • Upravit
410
6.9.14 00:21
@AndreaS92 píše:
No, udat mne může kdokoli, ale jde o to, jak mi kdo co dokáže :think:

to je druhá věc hehe :jazyk:

ale vážně jako.. při těch 3000,– potenciálního výdělku bych do toho ŽL asi šla, jinak bych měla nervy… dyť kamarádky a maminka si jen koupily matroš na nehty ne? A ty jim je uděláš :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
6.9.14 00:21
@AndreaS92 píše:
@fibingerka Takže zivnostak si udělat i pres to, ze chodim klasicky do zaměstnání na klasicky prac. poměr??? :think:
Omlouvam se za neznalost… :oops:

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
6.9.14 00:29

@sadlo-maslo-uzeniny Kamarádka ma masersky kurz zakončen certifikátem a navíc je zdravotní sestra. Takže v tomto není žádný zadrhel…šlo mi jen o to, jestli je potřeba te ZL., pokud si nevydela více než 3.tis.měsíčně. @fibingerka mas pravdu asi to nebudu riskovat… A v případě, ze jim řeknu v jake oblasti budu " podnikat " tak mi sem mohou třeba poslat hygienu? Nejde mi o to, ze bych ji nějak nedodržovala naopak ale jde mi o to, ze jsou různé normy a předpisy a třeba by nemuselo byt vše tak, jak to chtějí úřady :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
6.9.14 06:06

Ahoj. Určitě bych do ŽL šla. Budeš to mít jako vedlejší činnost a bez obav, že ti na to někdo dojde si můžeš přivydělat. Otázka jen je, v jaké oblasti je to činnost. Pokud volná, tak k tomu opravdu nic nepotřebuješ a ještě se ti u daní z paušálu vrátí náklady. A co se týká hygieny. Na kotroly chodí, ale nejčastěji na udání (zkušenost z pohostonství). Jak je to u nehtařek to netuším :nevim: Každopádně, jestli si bereš cca 30 tis ročně tak mě by to teda na černo už stresovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
6.9.14 06:15

Ještě je otázka, jestli ti na tuhle činnost ten ŽL vystaví, když to děláš v podstatě jako samouk. Patrně budou chtít alespoň osvědčení z nějakého kursu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
6.9.14 10:16

@Arvenka Ja jsem psala 3 tisice né 30 8o
ale to je asi jedno. ;) jde o to, ze udelam nehty sama sobe popripade obcas mamině, nebo kanaradkam… Kurz jsem si nedelala. Kdyz vim jak na „to“ prijde mi to jako zbytecne vyhozene penize… :nevim:
Nicmene ted premyslim, jestli vubec nejaky ZL dostanu. Kurz nemam, a pokud udelam 3-4 nehty za mesic :think:
@tatranka1 fotky mam asi 2 tak behem dneska poslu. Ale jak rikam, jsem zacatecnik, takze to na nejake velke podnikani na ZL nevidim. Ale urcite poslu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
6.9.14 10:19
@AndreaS92 píše:
@Arvenka Ja jsem psala 3 tisice né 30 8o
ale to je asi jedno. ;) jde o to, ze udelam nehty sama sobe popripade obcas mamině, nebo kanaradkam… Kurz jsem si nedelala. Kdyz vim jak na „to“ prijde mi to jako zbytecne vyhozene penize… :nevim:
Nicmene ted premyslim, jestli vubec nejaky ZL dostanu. Kurz nemam, a pokud udelam 3-4 nehty za mesic :think:

Nj, možná jsem blbě četla. Já četla, že uděláš 3 tis měsíčně. A já psala o 30 za rok. Tak buď jsem tě špatně pochopila, nebo ty mě ;). Jak někdo už psal, volná živnost to není, takže bys musela dělat kurz. Otázka pak je, jestli ti to za to stojí. To je na tobě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
6.9.14 10:29

No nevim, popremyslim o tom. Ale diky za nazory :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí