Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Hezky večer všem ![]()
Hrozně me chytla poslední dobou tvorba gelových nehtů. Mám doma novou profi sadu na gelové nehty. Nejčastěji si je tvorim sama (ale dříve, cca 5 let nazpatek jsem chodila pravidelne 1× měsíčně do salonu kde jsem platila 500-600 Kč ) když si je dělám sama, vyjde me to i více než o polovinu levněji. Takze me to nejen bavi, ale vidim v tom i urcitou prakticnost…
Občas je dělám mamce, nebo bližšímu příbuzenstvu. I když mám sadu teprve krátce, docela mne to chytlo, a myslím, ze mi to i jde…
Žádné peníze si ale zatím od nikoho neberu. Nemyslím si, ze bych byla tak dobra a tak jsou to spise moji pokusni králíci ![]()
Muj dotaz se tyka tohoto.Mam i dost kamarádek, ktere by měly zájem"chodit na nehty ke me " mamka to „rozkecala“ svým kamaradkam apod.
no a já ted nevím, jestli když už bych mela nějakou větší klientelu tak jestli už to není prace na ZL. Což ani nechci. Chodim klasicky do prace a toto by byl spise menší přivýdělek. ![]()
Nemůže me někdo třeba někde nahlasit ze dělám doma nehty beru si za to peníze a neodvadim žádné daňe??
jsem v tomto směru úplný neznalek..
Nevím jak toto přesně funguje
mate s něčím podobným některá zkušenost?? Může mi sem přijít třeba kontrola ohledně hygienických podmínek? Lide jsou různí a pokud mi sem začne chodit vice lidi a rozkrikne se to..
Ale zase kdo a jak by mi co dokázal?
Mám třeba kamarádku, která si takto přivydělává masazemi. Jezdí domu za klienty a bere si za to peníze ale nic neodvadi… Ma to jen jako brigádu k mateřský…
Budu rada, když mi poradite děkuji ![]()
Jakákoli opakovaná výdělečná činnost = podnikání = nutnost ŽL
…a udat tě samo může kdokoli
… a kamarádka riskuje..a zatím jí to vychází.
Příspěvek upraven 06.09.14 v 00:14
@fibingerka
I pres to, ze si dotyčný vydělá třeba do 3000 Kč měsíčně? ![]()
@AndreaS92 píše:
@fibingerka
I pres to, ze si dotyčný vydělá třeba do 3000 Kč měsíčně?
Je to opakovaná činnost a ten limit je někde kolem 5000,– za ROK.. takže ŽL
Za ŽL dáš 1000,– a se 3000,– výdělku měsíčně bych to nehrotila… určitě nespadneš do plateb soc. a zdrav. - budeš to mít na vedlejšák.
Já si tak přivydělávám překlady pro cizinu a to jsem se musela registrovat jako plátce DPH
.
Příspěvek upraven 06.09.14 v 00:18
No, udat mne může kdokoli, ale jde o to, jak mi kdo co dokáže ![]()
Přijde mi zvláštní dělat si ZL když dělám nehty sobě, mamine a par kamarádkam :roll
To je radši budu dělat jen sobě a mamce a bude klid.. ![]()
@fibingerka Takže zivnostak si udělat i pres to, ze chodim klasicky do zaměstnání na klasicky prac. poměr??? ![]()
Omlouvam se za neznalost… ![]()
Kamarádka pokud nemá nějaké papíry na masáže tak je jednou nohou v kriminále. Stačí když někomu něco špatně udělá a on bude kvůli tomu marodit déle jak 3 týdny - trstný čin. S těma nehtama to nebude o nic lepší. Musíš mít ŽL tak jako na masáže a podobné činnosti a nevím jak je to s kontroloma. Ale asi bych to neriskoval.
@AndreaS92 píše:
No, udat mne může kdokoli, ale jde o to, jak mi kdo co dokáže
to je druhá věc hehe ![]()
ale vážně jako.. při těch 3000,– potenciálního výdělku bych do toho ŽL asi šla, jinak bych měla nervy… dyť kamarádky a maminka si jen koupily matroš na nehty ne? A ty jim je uděláš ![]()
@AndreaS92 píše:
@fibingerka Takže zivnostak si udělat i pres to, ze chodim klasicky do zaměstnání na klasicky prac. poměr???
Omlouvam se za neznalost…
Přesně tak.
@sadlo-maslo-uzeniny Kamarádka ma masersky kurz zakončen certifikátem a navíc je zdravotní sestra. Takže v tomto není žádný zadrhel…šlo mi jen o to, jestli je potřeba te ZL., pokud si nevydela více než 3.tis.měsíčně. @fibingerka mas pravdu asi to nebudu riskovat… A v případě, ze jim řeknu v jake oblasti budu " podnikat " tak mi sem mohou třeba poslat hygienu? Nejde mi o to, ze bych ji nějak nedodržovala naopak ale jde mi o to, ze jsou různé normy a předpisy a třeba by nemuselo byt vše tak, jak to chtějí úřady ![]()
Ahoj. Určitě bych do ŽL šla. Budeš to mít jako vedlejší činnost a bez obav, že ti na to někdo dojde si můžeš přivydělat. Otázka jen je, v jaké oblasti je to činnost. Pokud volná, tak k tomu opravdu nic nepotřebuješ a ještě se ti u daní z paušálu vrátí náklady. A co se týká hygieny. Na kotroly chodí, ale nejčastěji na udání (zkušenost z pohostonství). Jak je to u nehtařek to netuším
Každopádně, jestli si bereš cca 30 tis ročně tak mě by to teda na černo už stresovalo.
Ještě je otázka, jestli ti na tuhle činnost ten ŽL vystaví, když to děláš v podstatě jako samouk. Patrně budou chtít alespoň osvědčení z nějakého kursu. ![]()
@Arvenka Ja jsem psala 3 tisice né 30 ![]()
ale to je asi jedno.
jde o to, ze udelam nehty sama sobe popripade obcas mamině, nebo kanaradkam… Kurz jsem si nedelala. Kdyz vim jak na „to“ prijde mi to jako zbytecne vyhozene penize… ![]()
Nicmene ted premyslim, jestli vubec nejaky ZL dostanu. Kurz nemam, a pokud udelam 3-4 nehty za mesic
…
@tatranka1 fotky mam asi 2 tak behem dneska poslu. Ale jak rikam, jsem zacatecnik, takze to na nejake velke podnikani na ZL nevidim. Ale urcite poslu. ![]()
@AndreaS92 píše:
@Arvenka Ja jsem psala 3 tisice né 30
ale to je asi jedno.jde o to, ze udelam nehty sama sobe popripade obcas mamině, nebo kanaradkam… Kurz jsem si nedelala. Kdyz vim jak na „to“ prijde mi to jako zbytecne vyhozene penize…
Nicmene ted premyslim, jestli vubec nejaky ZL dostanu. Kurz nemam, a pokud udelam 3-4 nehty za mesic…
Nj, možná jsem blbě četla. Já četla, že uděláš 3 tis měsíčně. A já psala o 30 za rok. Tak buď jsem tě špatně pochopila, nebo ty mě
. Jak někdo už psal, volná živnost to není, takže bys musela dělat kurz. Otázka pak je, jestli ti to za to stojí. To je na tobě ![]()