Genetika - vyšetření

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81481
1.12.12 16:09

A ještě je mi divný, že by na genetice dělali ultrazvuk. :think: kde si přesně byla?
edit? dělali ti UZ nohy nebo bčicha jako screening mimina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
1.12.12 16:16

Já sem z českých budějovic byla sem na genetice dr. čutka ultrazvuk mi dělali břicha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
1.12.12 16:19

Jj, už mi ti došlo, byl to asi screening vývojových vad. já si původně myslela, že na genetice klasické -

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
1.12.12 16:23

Co si o tom myslíte bude to dobrý ale asi až ti výsledky rozhodnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
20.12.12 21:55

Ahoj přišly mi výsledky s genetiky moc tomu nerozumim poradily byste mi prosim F II-Protrombin značí přítomnost mutace na jedné alele. MTHFR (c677t) značí přítomnost mutace na obou alelách. děkuji jestli poradíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
20.12.12 22:01
@sabinka098 píše:
Ahoj přišly mi výsledky s genetiky moc tomu nerozumim poradily byste mi prosim F II-Protrombin značí přítomnost mutace na jedné alele. MTHFR (c677t) značí přítomnost mutace na obou alelách. děkuji jestli poradíte.

mutací MTHFR bych se moc nezabývala, není příliš významná z hlediska trombofilie. je jen třeba mít dostatečný příjem kyseliny listové. při jejím nedostatku hrozí zvýšení homocysteinu. ten pak zvyšuje roziko srážení krve ale především aterosklerozy.
pak máš mutaci protrombinu.
je to mutace, která způsobuje zvýšenu tvorbu jedné bílkoviny podílející se na srážení krve. díky tomu máš vyšší riziko, že se bude krev více srážet a vznikne tromboza. přibližně dvojnásobné, než běžná populace. to riziko se zvyšuje zejména v situacích jako je let letadlem, úraz, oparace, těhotenství. Takže ideálně být sledovaná na hematologii nebo v trombotickém centru a pokud tato situace nastane, poradit se, jak postupovat. někdy je třeba preventivně píchat nízkomolekulární hepariny. neměla bys užívat hormonální antikoncepci. a hlídat příznak trombozy - ta se projeví bolestí nohy, hlavn při došlapu, pnutí vlýtku, především na jedné noze. Plicní embolie se projeví hlavně zadýcháváním, bolestí na hrudníku, případně kašlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
20.12.12 22:15

Děkuji moc nic o tomhle nevim ty máš stimhle skušenosti máš s některou s těhle diagnoz nevíš prosimtě co mě ted čeká dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
31.3.14 15:23

Ahojte, skusím oživit diskuzi. Mě ted zjistili, že jsem pozitivní heterozygot protrombinu, nemáte stím některá zkušenosti? Co s vama dělali a tak? Já už jedno dítě mám, to jsem to u porodu ještě nevěděla :D ale ted když to vím, mám hrozný strach, že umřu na embolii při porodu. Tak jaké máte zkušenosti s touhle mutací? popř. problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí