Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Nene, jsou dvouvaječná, soudruzi se spletli a vložili 2 embrya místo jednoho
(tímto je srdečně zdravím
).
co se týká práce, záleží na vztazích, u mě to poprvé věděli všichni (protože jsem byla pěkně v háji), pak jsem práci změnila a věděli to asi 3 lidi v managementu, kvůli absencím. Nebyl problém. Určitě se ale dá domluvit s obvoďákem nebo gynekologem, když nechcete razítko přímo z Gennetu, ne?
@Slunc s tím počtem vajíček bych až tak nesouhlasila, nám hned na začátku řekli, že vzhledem k mému věku a tomu, že si to platíme, tak navrhují dát 2 embrya, protože je větší šance, že se uchytí. Kde bereš jistotu, že se ti hned napoprvé a s prodlouženou kultivací uchytí, my jsme taky měli prodlouženou a nejlepší kvalitu a nevyšlo to. Podruhé jsme si dali 2 a chytlo se jen jedno!!!Být tebou tak si nechám poradit od lékařů
Martas40: Tak co se týče uchycení embryí, je jasné, že jistota není nikdy. A ať si jich necháš dát „10“normálně nebo 1 po prodloužené kultivaci, to je snad jasné. Každý to má jinak, každý má jiný problém s kterým tam jde a na klinice jsou lékaři od toho, aby pomohli, poradili a odporučili. Samozřejmě konečné rozhodnutí je na té ženské nebo páru.
Všem přeji krásný víkend
GIGIS:
Tak to se spletli teda dobře
No vidíš, kdyby se neptali, kolik jich chceš zavést, vyšlo by to na stejno ![]()
Ahojky,
chtěla jsem se zeptat, jestli si myslíte, že gennet je nejlepší klinika pro IVF v Praze a jestli nemáte třeba informace, jaké je to jinde…já vím, že v Praze je klinik více a nějak nevím, podle čeho se rozhodnout, kam zajít
…ráda bych vstřícný přístup a co největší pravděpodobnost, že se to povede… je mi už 40, tak nemám moc času, máme pomalý spermie a mě teď ještě zjistili vysoký prolaktin ![]()
Tak nejlepší nevím, jinde jsem nebyla. Ale kamarádka chodí léta do Podolí a nic
A teď si moje gynekoložka stěžovala na ISCARE. Ale takhle to nejde rozlišovat. Záleží asi kdo jaký má problém a tak. Já jen můžu mluvit za sebe, byla jsem tam spokojená i s přístupem a se vším, no a máme odtamtud 2 děti, tak jistě, že je pro mne nejlepší. Tenkrát jsme se pro ně rozhodli, ani jsme o jiné nepřemýšleli, ale měli jsme domluveno v Podolí, že kdyby se nám na Gennetu cokoliv nezdálo, můžeme dojít tam. Ale nebylo to vůbec potřeba. Nejdříve jsem byla zaskočena, že je to soukromá klinika, že se tam asi nedoplatíme
a to také nebyla pravda.
Na stránkách jednotlivých klinik bývají statistiky ohledně úspěšnosti umělých oplodnění atd., tak se tam zkus podívat.
Díky za info, můžu se ještě zeptat za jak dlouho od první konzultace dojde k tomu vlastnímu IVF?
Tak co se týče nás: první konzultace v říjnu a k odběru vajíček došlo 1.5.pátek dalšího roku. K transferu v pondělí a test jsem si dělala 14 dní na to a bylo to tam:-)
Mezi tím: laparoskopie+ hysteroskopie, imunologie, genetika.
Při tom druhém: konzultace prosinec a odběry vajíček 1.2. Transfer o 5 dní déle a test pozitivní už za 11 dní ![]()
@andina75 píše:
Tak co se týče nás: první konzultace v říjnu a k odběru vajíček došlo 1.5.pátek dalšího roku. K transferu v pondělí a test jsem si dělala 14 dní na to a bylo to tam:-)
Mezi tím: laparoskopie+ hysteroskopie, imunologie, genetika.
to ta vstupní vyšetření trvají 7 měsíců?
…myslela jsem že to jde rychleji…vzhledem k mému věku je každý měsíc ztráta ![]()
My to tak měli. Protože všude jsou dlouhé objednací termíny. Třeba na výsledky z imunologie se čeká 4 týdny. Na operaci hystero a laparo jsem také musela čekat na volný termín atd. Proto je mnohem lepší, jak už to i některé moje kamarádky udělaly a i myslím SLUNC to tady má, mít imunologii a genetiku předem udělanou.
A také vím o kámošce, která třeba chtěla jít do Gennetu a jeden čas ani nepřibírali, protože měli plno. Musela čekat nebo jít jinam. Jóó, hold je nás dnes hodně, které máme problémy s otěhotněním ![]()
A tu imunologii a genetiku ti udělají i na normální gynekologii?
Ne, právě, že ne. Musíš mít na genetiku z gyndy doporučení a na imunologii to samé. My byli na genetice v Gennetu a na imunologii zase jinde a na laparo + hystero zase jinde:-) Pěkné lítání to bylo
@bezuška píše:
to ta vstupní vyšetření trvají 7 měsíců?…myslela jsem že to jde rychleji…vzhledem k mému věku je každý měsíc ztráta
Ahojky, my jsme byli na konci ledna a v březnu už jsme šli na první pokus
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.