Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
andina75
7.9.12 14:41

Ono to pak všechno půjde rychle, uvidíš :)
Přesně jak píšeš, je fajn, že máte za sebou genetiku a imunologii, protože tím se vám vše urychlí. Také jsem brala Prednison, při obou-měla jsem lehkou alergii na manželovo sperma. A brala jsem ho až do 4.měsíce těhu. My hned poprvé přistoupili na metodu ICSI, aby jsme to zbytečně neprodlužovali a zvýšili tak šanci na oplodnění a vyšlo to při obou. A neboj se, nemagoříš, když toužíš po miminku, je logické, m že se díváš na kočárky a ty krásné věci. Já musela mít také vše hodně předem a to bylo něco na manžela:-))

• Citovat
  • Upravit
21
7.9.12 15:09

Ještě mě napadlo, že bych se ráda zeptala, když už máte všichni takové zkušenosti, jak je to s množstvím vajíček, které se vkládají maminkám do dělohy. Ráda bych se totiž vyhnula dvojčátkům, neboť si myslím, že v mém věku by to byla velká zátěž a hlavně už jednu holčičku doma máme, 4,5 roku. Přítelova manželka zemřela rok a půl po porodu tak vlastně už jsem maminka na plný úvazek. Když by dopadla dvojčátka, tak by mi to samozřejmě nevadilo, ale radši bych preferovala jedno. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andina75
7.9.12 15:20

My si poprvé nechávali zavést 2 embrya. Obě se chytla, ale jedno odešlo cca v 9.tt. Při tom druhém oplodnění už jsme právě chtěli jen 1, tak jsme si nechali udělat tu prodlouženou kultivaci embryí, aby nám tam transferovali do dělohy to nejlepší:-) Protože už jsme měli toho prvního raubíře a říkala jsem si, že teď by ta dvojčátka určitě klapla a bylo by to pro nás vše moc náročné. Malému je 32 měsíců + za chvilku to druhé.

• Citovat
  • Upravit
21
7.9.12 15:54

Aha, tak teď je mi to úplně jasné. Když budu chtít jedno mimčo, tak je prostě nejlepší si nechat prodloužit kultivaci, aby byla jistota, že jsou kvalitní a tím bude větší šance, že se uchytí a rybička neodplave :roll:
Já už stihnu jen jednoho prcka, protože přece jenom další mimčo by opravdu bylo náročné, když už jednu blonďatou prďolu máme doma, taky bychom se přestávali asi vejít domu. :zed:
Ale věřím, že je to moc hezké, taky se na to těším. Když vidím krámky s dětským oblečením, ty miniaturní botičky a všechny ty kočárky, tak mě to úplně vtahuje do děje. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andina75
7.9.12 16:02

Přesně tak :) A mě se právě tvoří málo vajíček, tak ani jiná možnost při tom druhém, když jsme chtěli 1 nebyla. I když to víš, že jsem se pořád nemohla rozhodnout, jestli tam ta embrya nenecháme dát zase 2 :) Také by jsme se nevešli domů :zed: Někdy je to opravdu strašně těžké rozhodování, ale v Gennetu jsou tak příjemní a šikovní, že s tebou vše rozeberou a i poradí, co by bylo pro tebe nejlepší. My třeba neměli ani co nechat zamrazit, aby jsme si to pojistili, kdyby to neklaplo a šli by jsme ještě jednou, ale abych se nemusela zase cpát těma hormonama. Měla jsem 6 folikulů a z toho jen 4 dobrá vajíčka. Oplodnit se podařila 3 a nejlepší bylo těch 5 dní kultivace jen 1!!! Před prvním otěhotnění jsem měla folikulů 5, z toho 3 vajíčka, která byla oplodněna, ale vlastně transferována 2 embrya po 2 dnech. A jedno stejně odešlo.

• Citovat
  • Upravit
437
7.9.12 16:04

@Slunc s tím počtem embryí… podle všech papírů mi vložili jedno a mám doma už roční páreček :mrgreen: :cert:… a sexík tenkrát nebyl… že bych byla svatá? :cert: :mrgreen: Jo a narodila se, když našemu staršímu bylo 27 měsíců. Jedno jsem chtěla z podobných důvodů jako ty, no je to teď náročný, ale zvládnout se to musí…
Tak držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andina75
7.9.12 16:10

Gigis, ale to máte tedy jednovaječná, že???
To mě když zavedli poprvé 2 embrya, řekli mi, že tam můžou být klidně 4 :lol: Protože by se ještě dělila a byla by 2× jednovaječná dvojčata.
I teď při tom jednom jsem měla hodně vysoké HCG a i sestra na recepci se po tel. ptala, kolik že mám zavedených embryí, no a že tedy počkáme až na kontrolu na ultrazvuku. Vyplašila mě a nic se nedělilo, čekáme zase 1 :D

• Citovat
  • Upravit
andina75
7.9.12 16:13

No a SLUNC, přesně jak píše Gigis. I když si necháte dát embryo 1, můžete mít klidně dvojčat :lol:

• Citovat
  • Upravit
21
7.9.12 16:30

Ojoj, je vidět, že jsem nezkušená v těchto záležitostech :oops: …ale jak to příroda zařídí s tím nic neudělá ani medicína. No jo, taky by se svět nezbořil, spíše se mi jednalo o to, že mi bude příští rok 40 a přece jenom je to velká zátěž pro tělo, ale asi nemá smysl předbíhat situaci. Jsem ráda, že jste mě poučily, alespoň půjdu na první pohovor trošku zkušená a nebudu tam civět jako vyoraná myš. :potlesk: protože jsem fakt neměla ponětí jak to funguje.
Ani nevím, jak na tom budu s vajíčky. Hlavně, že máme doma alespoň kvalitní rybičky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
7.9.12 16:48

Holky, co už máte IVF za sebou a máte zkušenosti…
Jak jste to dělali v práci?? Předpokládám, že se doktoři neptají, jestli máte být na vyšetření v práci, prostě se vše řídí cyklem a hotovo..(což je pochopitelné)..
Já jdu příští týden ke svojí a bude mi dávat žádanku do CARu - půjdu do Gennetu..Jenže v práci máme poněkud nepřátelské prostředí, pracuji v prodejně a jsme na dvě směny po dvou lidech. Tudíž, když já nejdu, musí za mě někdo zaskočit a ty dva z druhý směny prostě nepůjdou (to je na dlouhý vyprávění)…Tak by mě zajímalo, jestli na to dostanu razítko od doktora a nikdo mi nemůže nic říct nebo jak to je??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andina75
7.9.12 16:54

Tak na práci se skutečně neptají, musíte tam být, kdy je třeba. Ono by se to také špatně dělalo, tělo nečeká:-)
Já dělala dispečerku na směny a pamatuji si, že třeba na odběrech jsem byla po noční a po transferu embryí, který mi dělali v pondělí v poledne jsem šla normálně ráno v úterý do práce. A z kliniky jsem jela normílka tramvají. Akorát až když jsem otěhotněla, zůstala jsem na rizikovém.
Na doktora máš nárok ze zákona, tak se neboj.

• Citovat
  • Upravit
21
7.9.12 16:56

Ahojky, sice nejsem ještě po IVF, ale taky jsem nad tím přemýšlela, že budu muset asi hned od záčátku říci šéfovi, že plánují umělé oplodnění a často budu v luftu. Sice se to nemá hned na začátku sdělovat (z pověry), ale asi to jina bohužel nejde. k
Hlozi, je to těžké v dnešní pracovní době si vyřizovat osobní záležitosti, protže zaměstnavatelé hodně talší na pilu a umí taky pěkně deptat, ale když to miminko chceš, a je to pro tebe důležité, tak si zatím jdi. Pokud by si měla neschopenku, tak tě zaměstnavatel stejně vyhodit nemůže. alespoň nějaká výhoda. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andina75
7.9.12 17:04

Holky, já to šéfovi vůbec neřekla, že plánujeme, protože jsem měla strach, abych to nezakřikla. Akorát jsem přestala kouřit a on se mě ptal, kdy přijdu, že jsem těhotná :lol: No a jakmile jsem dostala neschopenku, z hodiny na hodinu se to dozvěděl a byl v šoku, ale rychle se z něho dostal a přijmul místo mě dokonce 2 lidi :lol: Další týden mi s kliniky volali, že tam nemám podle krve nemám už ani jedno embryo a najednou jsem byla v šoku já, páč jsem měla strach, že mě pak brzo vyrazí z práce, když už věděl šéf, že se pokoušíme o mimi. No a odpo mi volali z kliniky, že se moc omlouvají, ale měli porouchaný stroj na krev, a že je vše v pořádku :mrgreen: UF. Tak takové jsem měla zážitky s prvním těhu

• Citovat
  • Upravit
561
7.9.12 17:14

No, mě celkem vzato nejde o to, že bych se bála říct v práci, že jsem těhotná, je mi 27, na jaře jsem se vdala, tak se s tím tak nějak počítá. Spíš mi jde o to, že šéfovi nechci říkat, že jdu na umělý - nic mu do toho není a hlavně to nemusí vyjít a nerada bych aby pak na mě v práci koukal jako na chudinku…Jenže dělám krátký/dlouhý týden..od 8 do 19ti, takže celý den…Nevím, kolik vyšetření budu muset podstoupit před samotným IVF, ale na ty se snad můžu domluvit podle volna, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andina75
7.9.12 17:22

Na ta se domluvíte podle volna, určitě. Pak až samotné odběry a transfer se budete muset podřídit

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.