Gennet Praha - zkušenosti

• Fotoalbum (395)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
561
14.6.12 20:44

Ahoj holky :)
Jsem tu nová. Před 14ti dnima jsem podstoupila laparoskopii - emdometrioza IV. stupně, neprůchozí jeden vejcovod a odebrání části jednoho vaječníku a odstranění srůstů.
Pan doktor, co mě operoval, říkal, že mi dává půl roku na pokus otěhotnět a pak mam zkusit CAR.
Včera jsem byla u své gyn. na kontrole a říkala, že to na přirozený otěhotnění moc nevidí a na podzim že mi vypíše žádanku na IVF. Půjdu nejspíš do Gennetu.
Vůbec nevím, co mě čeká, jsem z toho trochu rozladěná, ale tak si pořád říkám, že se třeba zadaří normálně.
Jak to tedy probíhá, doktorka mi vypíše žádanku a pak už se všechno řeší v Gennetu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andina75
14.6.12 20:50

Ahojky, nevěš hlavu:-)
U nás to začalo na Gennetu hned, ten den nám udělali odběry krve, sperpiogram, poslali mě na laparo a hysteroskopii, pak imunologie, genetika a 5 měsíců na to jsem už byla těhotná:-) A to to trvalo jen tím, že všude byly dlouhé objednávací lhůty a čekání na výsledky. Jinak mi po všem nasadili injekce na stimulaci a za cca 25 dní od začátku píchání injekcí už jsem věděla, že jsem těhu. Podruhé už to bylo rychlejší, páč už jsem nemusela na žádné vyšetření.
Jinak o mém problému se dozvíš o pár příspěvků vpředu:-)
Držím pěsti a neboj, opravdu dnes umí zázraky:-)

• Citovat
  • Upravit
561
14.6.12 21:16
@andina75 píše:
Ahojky, nevěš hlavu:-)
U nás to začalo na Gennetu hned, ten den nám udělali odběry krve, sperpiogram, poslali mě na laparo a hysteroskopii, pak imunologie, genetika a 5 měsíců na to jsem už byla těhotná:-) A to to trvalo jen tím, že všude byly dlouhé objednávací lhůty a čekání na výsledky. Jinak mi po všem nasadili injekce na stimulaci a za cca 25 dní od začátku píchání injekcí už jsem věděla, že jsem těhu. Podruhé už to bylo rychlejší, páč už jsem nemusela na žádné vyšetření.
Jinak o mém problému se dozvíš o pár příspěvků vpředu:-)
Držím pěsti a neboj, opravdu dnes umí zázraky:-)

No páni, tak to je povzbuzující ;)
Já jsem v těhle věcech úplný začátečník, trošku mi trvalo, než jsem se aspoň malinko zorientovala ve všech těch zkratkách. Navíc se vůbec neorientuju v těch všech vyšetřeních. No, jsem zvědavá, co nás čeká, manžel je mi oporou, i když je o dost mladší než já a na tohle by měl ještě dost času…
Pokud nebude vadit, budu sem nakukovat a čerpat rady a zkušenosti ostatních.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andina75
14.6.12 21:21

Já jsem se v těch zkratkách začala orientovat také až když se nás to začalo týkat:-) U nás jsem spíš byla oporou manželovi já:-)) On tyhle věci tak nějak špatně snáší a i při obou těhotenství se extra neměl k rostoucímu bříšku, protože měl strach se na ty prcky nějak fixovat, kdyby to náhodou nedopadlo. Ale teď, když dorazí z práce a prcek ho vítá: ty můj smíšku - viz reklama:-)) Tak je celý na měkko:-))

• Citovat
  • Upravit
561
14.6.12 21:36
@andina75 píše:
Já jsem se v těch zkratkách začala orientovat také až když se nás to začalo týkat:-) U nás jsem spíš byla oporou manželovi já:-)) On tyhle věci tak nějak špatně snáší a i při obou těhotenství se extra neměl k rostoucímu bříšku, protože měl strach se na ty prcky nějak fixovat, kdyby to náhodou nedopadlo. Ale teď, když dorazí z práce a prcek ho vítá: ty můj smíšku - viz reklama:-)) Tak je celý na měkko:-))

To můj je zase naprostý optimista, pořád mi dodává naději, že si přes léto uděláme mimi normální cestou ;)
Kéž by…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andina75
14.6.12 21:39

To můj zase říká: proč by jsme se dřeli, když si můžeme děti koupit:-))

• Citovat
  • Upravit
andina75
14.6.12 21:40
@hlozi píše:
Ahoj holky :)
Jsem tu nová. Před 14ti dnima jsem podstoupila laparoskopii - emdometrioza IV. stupně, neprůchozí jeden vejcovod a odebrání části jednoho vaječníku a odstranění srůstů.
Pan doktor, co mě operoval, říkal, že mi dává půl roku na pokus otěhotnět a pak mam zkusit CAR.
Včera jsem byla u své gyn. na kontrole a říkala, že to na přirozený otěhotnění moc nevidí a na podzim že mi vypíše žádanku na IVF. Půjdu nejspíš do Gennetu.
Vůbec nevím, co mě čeká, jsem z toho trochu rozladěná, ale tak si pořád říkám, že se třeba zadaří normálně.
Jak to tedy probíhá, doktorka mi vypíše žádanku a pak už se všechno řeší v Gennetu?
  • Citovat
  • Upravit
561
14.6.12 21:40
@andina75 píše:
To můj zase říká: proč by jsme se dřeli, když si můžeme děti koupit:-))
:lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andina75
14.6.12 21:41
@andina75 píše:

jsem tady něco zkoušela a nějak se mi to nepovedlo:-))

• Citovat
  • Upravit
2248
15.6.12 08:56

Ahoj holky :mavam:

Hlozi vítám tě..hele gennetu se vůbec neboj. Předpokládám že máš na mysli ten v Praze!? Doporučila bych dr. Brandejskou, sice starší paní, ale fakt kapacita! já jsem dostala žádanku, objednala nás a pak to začalo..vyšetření, odběry, poslali nás na imuno a pak se rozhodovalo..Jsem taky po operaci endometriozy ale rektovaginal. septa, a normálně bych asi měla šanci otěhotnět, ale tehdy se na mě vyřádil asi nějaký učeň - jak říká můj gynekolog a pěkně se vyřádil - a díky tomu že tam mám vazy tak to nejde..Jinak otěhotnět se mi povedlo hned při prvním IVF a jsem teď ve čtvrtém měsíci. Průběh zatím celkem dobrý, žádné :poblion: stavy neměla, jen šílené bolesti, ale to mi v poradně vysvětlili proč tomu tak je, takže jsem klidnější. Teď máme před sebou jen genetiku a doufáme že dopadne na jedničku ;). Držím ti palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
15.6.12 10:28
@evca 28 píše:
Ahoj holky :mavam:Hlozi vítám tě..hele gennetu se vůbec neboj. Předpokládám že máš na mysli ten v Praze!? Doporučila bych dr. Brandejskou, sice starší paní, ale fakt kapacita! já jsem dostala žádanku, objednala nás a pak to začalo..vyšetření, odběry, poslali nás na imuno a pak se rozhodovalo..Jsem taky po operaci endometriozy ale rektovaginal. septa, a normálně bych asi měla šanci otěhotnět, ale tehdy se na mě vyřádil asi nějaký učeň - jak říká můj gynekolog a pěkně se vyřádil - a díky tomu že tam mám vazy tak to nejde..Jinak otěhotnět se mi povedlo hned při prvním IVF a jsem teď ve čtvrtém měsíci. Průběh zatím celkem dobrý, žádné :poblion: stavy neměla, jen šílené bolesti, ale to mi v poradně vysvětlili proč tomu tak je, takže jsem klidnější. Teď máme před sebou jen genetiku a doufáme že dopadne na jedničku ;). Držím ti palce :mavam:

Děkuji, další povzbudivý příspěvek :dance:
Ano, mám na mysli Gennet v Praze, tuším, že je na Letné??
Jinak mě operovali snad všechno, měla jsem střeva přirostlá k děloze, spoustu malých ložisek všude v břiše, v děložním hrdle, zezadu, tři cm velkou endo. bouli - s tou byla asi největší práce, i moje gyn. mi řekla, že by jí zajímalo, jak to kutali… :roll:
Jak už jsem psala, přišla jsem o kus levého vaječníku a levý vejcovod mám nejspíše neprůchozí. Pravá strana je naštěstí v pořádku.
Operoval mě sám pan primář v nemocnici ve Slaném, naštěatí je to vzdálený příbuzný, a i když jsem ho viděla naposledy před 16ti lety a to mi bylo 11let, tak byl super. On mi právě říkal, že mechanicky není žádná překážka k otěhotnění, ALE…endometrioza je mrcha a ráda se vrací…
Jen by mě ještě zajímalo, jak jsi to měla s MS po laparoskopii?? Já jsem MS měla mít už 4.6. jenže to jsem byla zrovna tři dny po laparu a ležela jsem v nemocnici a krvácela jsem po operaci, trochu. Doktorka tam říkala, že to klidně mohla být i MS. Ptám se, protože jsem jí dodneška nedostala…Jeden den jsem teda trošku krvácela, spíš špinila..Jinak nic.
Nakoupila jsem si ovu testy a nějak nevím, kdy se tedy začít testovat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
18.6.12 08:39

Hlozi, je to už 7 let, ale co si pamatuji, tak jsem po operaci krvácela. Protože mi tenkrát řekli že až pytlík (vývod) bude čistý pustí mě domů. Snažila jsem se jim vysvětlit proč v něm je stále krev, no nakonec to pochopili :mrgreen: Takže jsi to klidně mohla mít jak říkáš..Asi bych se neděsila a počkala na další měsíc..Pak jsem nějaký čas brala nosní sprej a pak přešla na prášky. Ms se dostávovala pravidelně, ale pak když vysadila tak to bylo horší. Od doby kdy jsme se rozhodli že půjdeme do IVF mi ms museli vyvolávat injekcí.
Jinak je to Letná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Valkyria
26.6.12 21:46

Tak Ahoj holky :mavam:
taky se přidávám se svojí troškou do mlýna… Do Gennetu chodím již nějaký ten pátek s diagnozou primární sterility… od první návštěvy až po včerejší IUI si opravdu všechny jen chválím.. od začátku chodím k paní primářce Brandejské a krom snad dvou vyjíímek kdy mi říkala že na určitý termín tam nebude jsem opravdu jiného lékaře neměla… :D
jinak všem Vám držím moc palečky ať to všechno vyjde :dance:

• Citovat
  • Upravit
561
26.6.12 21:53

@evca 28 Děkuju za příspěvěk, nějak jsem ho tu „zazdila“ a nevšimla si ho :-) MS jsem v nemocnic asi opravdu měla, jelikož mi to nedalo a minulý týden jsem si dělala ovulační testy, až byli tři po sobě pozitivní, takže zřejmě ovulace proběhla. Zkusili jsme se s manželem v ty dny tulit, i když tomu nedávám moc naděje, tak třeba se zadařilo :-) No, uvidíme příští týden, to by se měla ta mrcha červená dostavit ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
27.6.12 14:25

hlozi tak držím palečky aby mrcha nepřišla. My se máme dobře, testy dopadli dobře, takže jsme klidnější a budeme čekat další měsíc na ko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.