Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@PPetruska Děkuju moc a je skvělý, že máš dva kousky po těch všech peripetiích a držím všechny palce, aby vyšel ledňáček ![]()
@Hladikovka píše:
@PPetruska jo děkuji mocDnes jsme začali. Ve středu jdu do poradny tak se těším. 5 týdnů jsme se neviděli
Třeba už se konečně dozvím co to je
Taky ti přeji at jsi co nejdříve ve formě
Ahojky, ve středu Ti budu držet moc palce ať už ukáže mimísek pohlaví a ať je zdravá/ý, budeme rádi za fotečku, koukej ji sem dát
, nová miminka a pozitivní zprávy, to tu potřebujeme!
Tak ve středu budu držet moc pěsti! Já mám zase ve čtvrtek MR břicha, tak se taky bojím, není mi pořád dobře a laborku mám taky děs, jediné co mne drží při životě jsou moje 2 blasty a práce a pak Vy holčiny!
![]()
@PPetruska neboj dám jestli ji budu mít. Posledni mam z 10 tt
Peti jaro před námi to to uzdravování půjde lépe
a taky chlap tě drží ne?
mě můj podržel dost ( ale měla jsem to předplacené
)
@Heidi134 píše:
@PPetruska Děkuju moc a je skvělý, že máš dva kousky po těch všech peripetiích a držím všechny palce, aby vyšel ledňáček
Ahojky, děkuji moc, držím palce, aby ty 2-3 týdny do UZ utekly jako voda a aby tam pak bylo už vidět
. U mne to bude trochu boj se zdravím, ale dala jsem se na boj a tak to nesmím teď vzdát, teď se bojím na výsledky PGS, aby vůbec bylo něco k transferu a kdy
. Budeme si držet palce!
![]()
@MartinaCV píše:
No tak super a kdy se na to třetí chystáte a u koho? Macu máme taky doma, ale osobně se mi teď velmi osvědčil Gynex. Vrátil mě do pohody a asi jsem měla hormony trochu rozházené, s ovulací byl pořád problém a jen jsem začala užívat Gynex. vše se snad během tří dnů srovnalo a už v tom prvním cyklu s Gynexem jsem opakovaně na utz ověřovala růst folikulu, který se zvětšoval přesně jak má, 2 mm denně. Nechci to zas moc překombinovat, tak jsem si vyselektovala tyhle dva přípravky (Gynex a Nosifol) a držím se jich. Ještě jsme koupili lubrikační gel na podporu plodnosti (umožní lepší pohyb spermií a prodlouží jejich životnost), ale pálí mě
Marti na Gynex se juknu, ten zatim neznam. Manzel byl včera v gennetu na urologii a vše dobre až na to, že je ma linější, coz si myslim, ze neni přičina 2 nezdařenych IVF. My ten gel mame taky, mame Conceive+ a nepali me nastesti. Jeste me napadlo, ze mame sice vsechny vysledky ok, ale delaly mi jen pruchodnost, ale nevim jak se zjistuje jestli tam nemam treba srusty…? Nikdy jsem neotehotnela, nebo to bylo mozna i snizenou funkci stitne zlazy na kterou prisli az lonsky leden…tak si rikam, ze je lepsi znam pricinu a pak ji odstranit nez porad nevedet proc…a chodime k Mudr. Leachomsky, je hodnej a fakt se snazi udelat vsemozne vysetreni a pak se tepr uvidi co doporuci, ale byla jsem u nej zatim jen 2×, presly jsme od Apolinare. Uz ted vim, ze chci stimulovat s gonalem. Ovaleap mi udelal 20vajicek, ale k nicemu., a jeste k tomu hyperstimulacni syndrom. ![]()
@PPetruska píše:
Ahojky holčiny, já se hlásím po týdnu, kdy se po OPU dávám zdravotně dohromady, teď jsem ještě prodělala chřipku se 40C horečkami, nemělo to chybu, myslela jsem si, že už se těch mých zmražených blastocyst ani nedožiju.Mám zmražené 2 blasty, čekám na výsledek PGS, který by měl být cca do 2-3 týdnů, týden už to je, tak snad po Velikonocích budu vědět, jak to vypadá, jsou to ale nervy…
Ano, jak zde Martinka správně píše, NosiFol Forte Duoactive je NEJLEPŠÍ mezi myo-inositoly dle zahraničních studií, je nejlepší od zn. Axonia (Itálie), která patří mezi TOP farmaceutické firmy v Itálii a ve světě. Psala jsem to tady už před měsícem, že kdo chcete podpořit kvalitu vajíček, ale i kvalitu a srovnání ovulace, tak tento přípravek byste měly zařadit do svých užívaných vitamínů na podporu plodnosti.
Držím moc palce všem a všichni se podporujeme a nenecháme se nikým odradit a nebo znechutit, jako se tomu stalo před týdnem, mám Vás všechny ráda, ale opravdu!![]()
![]()
Příspěvek upraven 26.03.18 v 21:52
Ahoooj,
no to je skvělá zpráva, že jste zamrazili 2! Tak držím palce dál, ať jsou výsledky PGS v pořádku ![]()
Chuděro, ještě chřipajznu do toho všeho…
Jak se cítíš?
@PPetruska píše:
Ahojky, ve středu Ti budu držet moc palce ať už ukáže mimísek pohlaví a ať je zdravá/ý, budeme rádi za fotečku, koukej ji sem dát, nová miminka a pozitivní zprávy, to tu potřebujeme!
Tak ve středu budu držet moc pěsti! Já mám zase ve čtvrtek MR břicha, tak se taky bojím, není mi pořád dobře a laborku mám taky děs, jediné co mne drží při životě jsou moje 2 blasty a práce a pak Vy holčiny!
![]()
Péťo, moc ti držím palce, aby ses dala brzo do kupy a mohla se těšit na KET a pak na // a pak na srdíčko atd. - strašně moc ti to přeju za to všechno, co sis na té cestě prožila a jak komplikované jsi to měla. ![]()
@lolitaska Mam za to, ze zrovna Gonal i Ovaleap maji stejnou ucinnou latku stejneho puvodu (rekombinantni fsh follitropin alfa). Osobne bych volbu leku nechala na doktorovi, ktery posoudi tvuj aktualni hromonalni profil nebo kdyz uz, hledala lek z jine kategorie.
@jezz1e píše:
@lolitaska Mam za to, ze zrovna Gonal i Ovaleap maji stejnou ucinnou latku stejneho puvodu (rekombinantni fsh follitropin alfa). Osobne bych volbu leku nechala na doktorovi, ktery posoudi tvuj aktualni hromonalni profil nebo kdyz uz, hledala lek z jine kategorie.
To jsem nevedela, moc dekuji za info a urcite to necham na doktorovi. ![]()
@jezz1e píše:
Proč hledat v jiné kategorii? Gonal se u mnohých jeví jako úspěšný. V mém okolí teď žena skoro 40 a dvě zdravá embrya po PGS (Gonal+Luveris+Cetrotide+Ovitrelle). Před dvěma lety měla ze stejné kombinace zdravé jedno.
@lolitaska píše:
Marti na Gynex se juknu, ten zatim neznam. Manzel byl včera v gennetu na urologii a vše dobre až na to, že je ma linější, coz si myslim, ze neni přičina 2 nezdařenych IVF. My ten gel mame taky, mame Conceive+ a nepali me nastesti. Jeste me napadlo, ze mame sice vsechny vysledky ok, ale delaly mi jen pruchodnost, ale nevim jak se zjistuje jestli tam nemam treba srusty…? Nikdy jsem neotehotnela, nebo to bylo mozna i snizenou funkci stitne zlazy na kterou prisli az lonsky leden…tak si rikam, ze je lepsi znam pricinu a pak ji odstranit nez porad nevedet proc…a chodime k Mudr. Leachomsky, je hodnej a fakt se snazi udelat vsemozne vysetreni a pak se tepr uvidi co doporuci, ale byla jsem u nej zatim jen 2×, presly jsme od Apolinare. Uz ted vim, ze chci stimulovat s gonalem. Ovaleap mi udelal 20vajicek, ale k nicemu., a jeste k tomu hyperstimulacni syndrom.
Gynex je už mnoho let hodně v popředí, podívej na net na recenze. Doporučují ho i lékaři, je distribuován přes lékárny. MUDr. Malíčková mi ho taky doporučila. Je to čistě přírodní preparát. Gel máme stejný, mě bohužel pálí. Tu průchodnost ti dělali v Gennetu pomocí HYFOSY? Tou kontrastní látkou? Pokud ano, tak takto se právě vyloučí srůsty. Pokud kontrastní látka vejcovody protéká, neměly by být srůsty. Z vejcovodů vytéká pak do břišní dutiny a zároveň před vstupem do vejcovodů obarví i dutinu dělohy, takže vidí i do dělohy. Což je super, ambulantně, bez laparoskopie. Štítná žláza má na možnost otěhotnění vliv, tu bys měla mít hlídanou a případně brát léky.
Gonal se dává hodně, ale jako všechny léky, není vhodný pro všechny. Toto bych nechala na lékaři. Co se týká tvého předchozího pokusu, nemuselo to být lékem, ale jeho dávkováním. Viz moje první a druhé IVF:
1. IVF v Iscare: 150 j Gonalu, Cetrotide, Ovitrelle = po 8 dnech konec, přestimulováno. 20 folikulů, 19 vajíček, 13 zralých vajíček, 13 embryí, všechna pozadu, rychlé úbytky, 5 den jedno embryo, nic. (neměla jsem ani imuno vyšetření, ani genetiku, ani AMH, prostě nic)
2. IVF v Gennetu: Opět Gonal, ale nižší dávka 125 j (mohlo být i méně), přidán Luveris, Cetrotide, Ovitrelle = po 10 dnech konec, 14 folikulů, 12 vajíček, všech 12 zralých, 10 oplodněno. Ani jedno embryo z 10ti pozadu, správný vývoj, ještě 4 den 7 neopožděných morul, pátý den 3 hatchující blastocysty, po PGS jedna zdravá = dcera.
Stačilo tedy lépe zvolit dávku, v mém případě díky vyššímu AMH a reakcím na hormony snížit, přidat LH v Luverisu pro správné zrání a výsledek byl znát už v laboratoři diametrálně odlišný.
@MartinaCV Gonal urcite uspesny je ( zejm. v kombinaci s Luverisem). Ale pokud lolitasce Ovaleap moc nesedl, mozna to chce spis zmenit typ leku nebo protokolu, nez jen vyrobce. Nebo pridat ten Luveris. Aspon u me to tak udelali.
Holky zrovna jsem nafasovala leky - decapeptyl+ Puregon, kratky protokol. Mate s tim nekdo zkusenosti?
@jezz1e píše:
@MartinaCV Gonal urcite uspesny je ( zejm. v kombinaci s Luverisem). Ale pokud lolitasce Ovaleap moc nesedl, mozna to chce spis zmenit typ leku nebo protokolu, nez jen vyrobce. Nebo pridat ten Luveris. Aspon u me to tak udelali.
On ten Luveris se tam přidává hlavně k tomu Cetrotide, protože to způsobuje prudký pokles LH. Jinak jsem si u více holek už všimla, že ve chvíli, kdy se začne Luveris připichovat, zrajou vajíčka lépe. Taky se mi zdá, že ho dávají lékaři od dřívějšího dne stimulace, než jak to dávali dřív - až současně s Cetrotide. Tak bych Lolitasce ten Gonal nevymlouvala. Lolitasko kolik máš AMH?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.