Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lolitaska píše:
4 mesice po stimulaci…
může být.. já to měla taky asi 3-4 měsíce po stimulaci a LH jsem měla vyšší než FSH, ale ne o tolik jako ty
@Hladikovka píše:
Máš pravdu ale neni to tak. Ja se zajímala ale nedali mi to.. asi málo a já myslela že jsou to tedy jejich informace.. napřed jsem nečetla vůbec recenze.. až před rokem jsem začala. Právě proto že se semnou dr nechtěla vubec bavit a našla jsem si info že to dělá všem, proto jsme odešli… to už je teď jedno. Poučení pro příště
Tohle je takový nešvar, že si lidi myslí, že informace o jejich zdraví nepatří do rukou jim, ale lékařům. To je asi přežitek z doby komunismu, kdy vzkvétala ústavní péče a soudruzi rozhodovali o každém z nás za nás.
Dnes je v zákoně dokonce uvedeno, jaká jsou pravidla pro vydávání zdr. dokumentace pacientům.
@MartinaCV tak uvidime, jak mi vyjdou zbyle vysledky. Mam tam jet 12DC coz je cca za 14 dni, dam pak vedet ![]()
@lolitaska píše:
@MartinaCV tak uvidime, jak mi vyjdou zbyle vysledky. Mam tam jet 12DC coz je cca za 14 dni, dam pak vedet
A ptej se, nech si vše vysvětlit ![]()
@jezz1e píše:
@Ladka02 http://www.acentrum.eu/…lie-sedlicka Vyzkoušená sestrou
Moc děkuji. ![]()
@lolitaska já ještě přidám mojí zkušenosti s FHS a LH - moje hodnoty byly 7,3 a 12,7, takže úplně ne 1:2, vyšetření PCO neprokázalo a nedávno jsem se u dr. dozvěděla, když jsme se o tom bavily, že u mě je to PCO dost nepravděpodobné, protože se nejčastěji objevuje u žen s nadváhou, vetším ochlupením - vyraznější mužské rysy. Já mám asi 50 kilo, ale dozvěděla jsem se, že existuje něco podobného, co nazvala syndrom light a tam jsou problémy s ovulaci, proto nejde otěhotnět a to by prý spíš sedělo na mě. @slunce1 tvoje hodnoty jsou ve správném poměru, ale teda poměrně nízké a to by mohl být problém, určitě bych se optala doktora.
@Heidi134 Děkuji, momentalne měním předchozi car, tka se na to poptam a požádam o přeměření.
Holky, a co já? FSH 5,7 a LH 4,2. Jsou to čerstvé hodnoty, nechala jsem si nabrat aktuální HP. Dá se z toho na něco usuzovat?
Ještě tu mám zvýšenou aktivitu NK buněk:-( a zvýšený podíl T Ly produkujících IL-4. Nevíte někdo, co to je?
A AMH se zvýšilo z 2,88 (v létě) na 3,19. Je to možné? ![]()
Díky ![]()
@Heidi134 píše:
@lolitaska já ještě přidám mojí zkušenosti s FHS a LH - moje hodnoty byly 7,3 a 12,7, takže úplně ne 1:2, vyšetření PCO neprokázalo a nedávno jsem se u dr. dozvěděla, když jsme se o tom bavily, že u mě je to PCO dost nepravděpodobné, protože se nejčastěji objevuje u žen s nadváhou, vetším ochlupením - vyraznější mužské rysy. Já mám asi 50 kilo, ale dozvěděla jsem se, že existuje něco podobného, co nazvala syndrom light a tam jsou problémy s ovulaci, proto nejde otěhotnět a to by prý spíš sedělo na mě. @slunce1 tvoje hodnoty jsou ve správném poměru, ale teda poměrně nízké a to by mohl být problém, určitě bych se optala doktora.
Já jsem před otěhotněnínm vážila 46 kg. Všichni mi tvrdili, jaký je to problém, jak musím přibrat… Jenže mě to nejde, ať s ním co sním. Byla jsem z toho hrozně špatná a myslela jsem si, že je chyba ve mně, přejídala se, ale stejně bez výsledku. Jakmile se ale spravil spermiogram partnera, otěhotněla jsem hned.
@Heidi134 píše:
Zkusím se o tom pobavit s doktorem a zeptám se ho na aktuální výsledek, jestli jsou hodnoty stejné. Jinak já podle BMI mám nadváhu, ale nic hrozného. Vážím 69 kg na 160 cm, ale chlupatá nejsem
A hlavně co s tím,
@MartinaCV Myslíš, že by mi na to mohl pomoci i ten nosifol?
@lulu79 K hp neporadim, ale jestli ti brali amh v Gennetu, tak me tam ted taky hodnota vylezla na 2,2 z 1,4, co mi namerili loni ve 2 jinych laboratorich. Takze to asi v G. meri nejak jinak. ![]()
@jezz1e Já mám obojí z Gennetu. Záleží na těch jednotkách, ve kterých to daná laboratoř uvádí. Úplně poprvé mi brali AMH u mého gynekologa asi před 2 lety a to jsem měla 1,4 a pak v Gennetu v létě to bylo 2,88 a teď 3,19… Asi mládnu ![]()
Já mám teď čerstvě naměřeno v Gennetu 3,78 a před 3 mi lety v Motole 2,21. Takže asi taky mládnu…ne spíš si také myslím, že záleží na metodice měření
.
Já v Gennetu v jedné laboratoři odběr po osmi měsících, poprvé AMH 3,44 po osmi měsících 5,89
takže jsem omládla o 20 let ![]()
Já ve Gennetu v jedné laboratoři 2016 AMH 1,9 a 2018 AMH 3,49 takže zrejmě zázrak ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.