Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@jezz1e píše:
Holky zrovna jsem nafasovala leky - decapeptyl+ Puregon, kratky protokol. Mate s tim nekdo zkusenosti?
Kdo ti to dal?
@MartinaCV Né, určitě nechci odrazovat od Gonalu obecně
, jen si myslím, že by léky měl volit lékař a ne pacient jen proto, že někomu jinému ta kombinace fungovala..
Stimulaci mám od MUDr. Langerové.
@jezz1e píše:
@MartinaCV Né, určitě nechci odrazovat od Gonalu obecně, jen si myslím, že by léky měl volit lékař a ne pacient jen proto, že někomu jinému ta kombinace fungovala..
Stimulaci mám od MUDr. Langerové.
Jasne
Mudr. Langerove bych verila, ale je videt, jak ma kazdy lekar sve oblibene leky. U ni jsem nevidela Gonal s Luverisem tady v diskuzi nikdy a u Dr. Jarosove v 90 procentech. ![]()
Ahoj, já přidávám pro zajímavost svůj stimulační protokol 225 gonal 8 dní, Cetrotide 3 dny, Ovitrelle a k tomu Clexane kvůli Leidenu (Luveris jsem neměla z důvodu vyššího LH než FHS) 14 vajíček, oplodněno 11, 2.den odpadly 2, 4. den 9 morul a 5. den 5 hatchujicích blast. 1 vložena rovnou a 4 šly na pgs. Dnešní výsledek pgs ze 4 je 1 zdravé a teď se modlím a věřím, že vložené, které se zatím chytlo je ok ![]()
@Heidi134 píše:
Ahoj, já přidávám pro zajímavost svůj stimulační protokol 225 gonal 8 dní, Cetrotide 3 dny, Ovitrelle a k tomu Clexane kvůli Leidenu (Luveris jsem neměla z důvodu vyššího LH než FHS) 14 vajíček, oplodněno 11, 2.den odpadly 2, 4. den 9 morul a 5. den 5 hatchujicích blast. 1 vložena rovnou a 4 šly na pgs. Dnešní výsledek pgs ze 4 je 1 zdravé a teď se modlím a věřím, že vložené, které se zatím chytlo je ok
Tady je krasny priklad a u me to samé, jakou moc ma LH.
@Heidi134 Gratuluji k super výsledku
a taky držím pěsti, ať je v bříšku zdravé
Kolik ti je?
@MartinaCV původně mi je napsala dr. Brandejská, já se pak rozhodla rok to ještě zkoušet (byla jsem rozčarovaná z celého gennetu, celá ta situace tam byla nepříjemná) a pak jsem přešla k dr. Jarošové- ta ten stimulační protokol doporučila a Luveris na můj dotaz nedala, ať toho nepíchám tolik a plus to vyšší LH. AMH mám 3,49 a teď mi bude 38 za chvíli.
@Heidi134 píše:
@MartinaCV původně mi je napsala dr. Brandejská, já se pak rozhodla rok to ještě zkoušet (byla jsem rozčarovaná z celého gennetu, celá ta situace tam byla nepříjemná) a pak jsem přešla k dr. Jarošové- ta ten stimulační protokol doporučila a Luveris na můj dotaz nedala, ať toho nepíchám tolik a plus to vyšší LH. AMH mám 3,49 a teď mi bude 38 za chvíli.
Tak to je krásný a vyplatilo se ![]()
@Heidi134 píše:
Ahoj, já přidávám pro zajímavost svůj stimulační protokol 225 gonal 8 dní, Cetrotide 3 dny, Ovitrelle a k tomu Clexane kvůli Leidenu (Luveris jsem neměla z důvodu vyššího LH než FHS) 14 vajíček, oplodněno 11, 2.den odpadly 2, 4. den 9 morul a 5. den 5 hatchujicích blast. 1 vložena rovnou a 4 šly na pgs. Dnešní výsledek pgs ze 4 je 1 zdravé a teď se modlím a věřím, že vložené, které se zatím chytlo je ok
Měla jsem stejnou stimulaci 225 gonal a Ovittrele od mudr Vykysalé. Luveris jsem take neměla asi mám taky vyšší LH jelikož jsem pri druhé stimulaci na Menopur reagovala hůře než na gonal. U menopuru jsme měla nejvyšší dávku.
@Hladikovka píše:
Měla jsem stejnou stimulaci 225 gonal a Ovittrele od mudr Vykysalé. Luveris jsem take neměla asi mám taky vyšší LH jelikož jsem pri druhé stimulaci na Menopur reagovala hůře než na gonal. U menopuru jsme měla nejvyšší dávku.
Podívej se do výsledků svého HP na hodnoty LH a FSH.
Příspěvek upraven 27.06.18 v 17:22
@MartinaCV píše:
@veveruse78 Ahoj, pamatuju, že jsi měla místo Utrogestanu Crinone gel. Mohla bys prosím pro holčinu, co diskuzi jen čte, napsat zkušenosti s Utrošem i Crinone gelem? Jí po Utroši dole pálí a jde brzy na transfer, tak ho nechce a chce si zjistit možné alternativy. Díky
Tak s pálením jsem problémy neměla ani po jednom, crinone byl lepší v tom, že se lépe zaváděl - nemuselo se přímo rukou, ale je u toho takový aplikátor, takže v tomto je to možná takové „čistší“. Navíc je takové tekuté (krémové) konzistence a tolik nevytékal jako utrogestan. Chce to vyzkoušet, jestli jí bude sedět víc..pak už leda píchat agolutin nebo prolutex.
Holky, trochu off topic, ale třeba mi někdo poradí. Sháním nějakou dobrou porodní asistentku či dulu (obojí
) z Prahy. Můžete mi prosím dát nějaké tipy?
Děkuji
@Ladka02 píše:
Holky, trochu off topic, ale třeba mi někdo poradí. Sháním nějakou dobrou porodní asistentku či dulu (obojí) z Prahy. Můžete mi prosím dát nějaké tipy?Děkuji
https://www.facebook.com/…aterstvi.cz/?…
chválí si tuhle, tak třeba jestli ona nezná někoho v Praze ![]()
@MartinaCV píše:
Podívej se do výsledků svého HP na hodnoty LH a FSH. Ne každý umí s Luverisem pracovat, talže důvod jeho nepodání může být dán nezkušeností lékaře.
Co se týká Menopuru a Gonalu, všimla jsem si, že kdo dobře reaguje na Menopur, špatně na Gonal a naopak. Holky s nízkým AMH podle mě s Gonalem nejsou úspěšné. Musel by se dát ve vysokých dávkách, což nepřivodí více vajíček, bude to drahé a nezdravé. Lepší je Menopur + Femara (u nízkého AMH). Takhle to razí Dr. Machač.
Marti skoro se ti to bojim říct
protože asi nepochopíš že já ty výsledky nemám. Nedali mi je ani v podolí ani v Gennetu a mě ani nenapadlo si o ně říct. Nevim kolik mám AHM ale prý dobrý. To jsem trubka co?! Ale než jsem začala s touhle diskuzí byla jsem jak nepolíbená a to jsem měla 3 IVF.
Teď budu vypadat zas jak trubka ale jak bych si měla o ty výsledky říct když už tam nedocházím? Můžou mi je vůbec ještě nějak zpětně dát? Dík ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď