Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ráda bych se zeptala co se dělá když by dopegyt nezabral? Jsem v 35.tt a dnes mě pustili z nemocnice, kde jsem byla kvůli vysokému tlaku. Trošku mě ovšem zaráží že tam mi dávali jen půl tabletky ale v lékárně mi řekli, že si mám dát jednu tabletku ráno, na oběd a večer.
Ještě mi dali železo a magnosolv. Jinak teda po šestinedělí se to vytratí jo? Já dycky mívala spíše nízký tlak takže s tímto moc zkušenosti nemám
Já jsem byla s vysokým tlakem v nemocnici poslední týden těhotenství, musela jsem ho brát 3 x denně 2 tabletky a stejně mi to nepomohlo, po termínu mi hned začali porod vyvolávat, že prý už není na co čekat. Všechna ostatní vyšetření jsem měla v pořádku, jen ten tlak. Druhý den se malý narodil.
Já jsem 36+4 a beru také dopegyt.2+1+1+1 takže 5 denně nemám bílkovinu v moči a otíkají mi nohy, hlídají to, ale moc to neřeší včera jsem měla 155/85 u mudr. poslali mě už do porodnice a tam uvidím co mi řeknou:-))Na vysoký tlak jsem trpěla i při prvním těhu. A nechali mně přenášet týden. Myslím si že nejhorší je ta bílkovina v moči, Koupila jsem si na to ty proužky a kontroluji to i doma.
@ronivera28 Taky mám místo noh momentálně nějaké obří papuče, obuju jen jedny boty. Ty proužky, když si skočím do lékárny stačí říct že je to něco jako na kontrolu bílkoviny? Kolik to tak stojí? Já jdu v pondělí na kontrolu, ale jsem taková nesvá. Jsem ráda že jsem doma, ale na druhou stranu se bojím aby bylo vše OK.
@Edita2 No nabízeli mi klasické PH proužky ty jsou k ničemu ty určitě nebrat a objednali mi je v lékárně na žádost, stojí kolem 250,– je jich tam myslím 50 ks, kontroluje to i glukozu, ketony, bilirubin, krev, HEMOGLOBIN v moči, ale já to mám jen kvůli té bílkovině. Já to mám se jménem HEPTA PHAN.To já obuju zimní bez zavazání a ani je nezavazuji:-)))Mám taky strach že si mně tam nechaji v porodnici na pozorování, ale nějak si to nepřipouštím ![]()
Ráda bych se zeptala jsem v 15 tt od nějakého 11tt beru dopegyt 2 krát denně, vůbec to nezabírá tlaky mám stejný jako když jsem dopegyt nebrala a ještě k tomu mi to dost dráždí žaludek, nevolnosti už mi docela odezneli ale vždy když vezmu dopegyt mám pocit že mi v krku uviznul a prostě zvracim a samozřejmě je mi zle a na to abych si zvýšila dávku podle dr na 3krat denně to fakt už nezvládnu, otázka mám ho vysadit úplně a potom říct problem dr? Jdu k dr ve středu a na pohotovost se mi jako moc k vůli tomu nechce, jenže paní dr do teď mi na všechno říkala že musím vydržet, kdZ jsem u ní tak kolikrát volá na internu i když se nedovola nevím co by mi k tomu řekla. Jsem z těch prášku ale docela zoufalá a ještě beru godasal řečeno mi, bylo že je to na dobrý vývoj placenty🙃 všude čtu jal je to na ředění krve. Ale ten prášek mi naštěstí nevadí a nic zlého mi nedělá
![]()