Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Gestagen je lepší určitě. Ale je to náročnější na užívání. Nechtěla bys spíš tělísko? To působí jen lokálně. Taky jsem nad ním uvažovala, mám trombofilii a jsem po trombóze. Uvažovala jsem konkrétně o Levosertu, doktorka mi ho schválila, ale ještě jsem se neodhodlala 😂
@kubmaja02 po tom co jsem slysela od známých jak jim telisko operativne museli vyndat ze jim prirostlo. Tak urcite ne. A hlavně po císaři se nedoporučuje moc..
@kubmaja02 v cem je to narocnejsi na uzivani? Cerezzate se uziva podle me 1× denne ve stejny cas jinak rozdil nevim ![]()
Není tam tak velká časová tolerance zapomenutí dávky, hlavně. Pro mě nepředstavitelnej problém 😁 ale jinak taky asi není moc rozdíl. on má každý typ své pro i proti.
@Anonymní píše:
@kubmaja02 v cem je to narocnejsi na uzivani? Cerezzate se uziva podle me 1× denne ve stejny cas jinak rozdil nevim
No, prostě ma nizsi ucinnost a musi se brat výrazně pecliveji, nez ta dvouslozkova.
Takze bez kondomu k tomu byste to s ni neriskovali? Dekuji.
Já beru už rok Lamyi, gestagenní pilulky. Hlavně zpočátku opravdu hlídat přesný čas brání, já mám na to budík 😄 pokaždé když jsem vzala později, tak jsem pak třeba na dva dny lehce zakrvácela… Jinak vše ok, ovulace se zastavila, sliznice neroste, ms jsem neměla už přes půl roku. Beru taky kvůli riziku trombózy.
Ahoj, myslim si správně ze gestagenní antikoncepce je z hlediska rizika trombozy lepsi nez klasicka hormonální, kde je gestagen i estrogen? Mela jsem po porodu zvysene trombocyty, spatne krvinky a uz jsem i trochu,, obézní", tak bych radsi neco co by me ohrozovalo mene. Myslite ze účinnost antikoncepci obou je podobná? Treba Cerazzete ze bych mela? Doktroka mi chtela automaticky dat recept na tu klasickou estrogen i gestagen. Kdyz jsem ji rekla ze se bojim co říká na cerazette, tak mi poslala recept na ní..tak ja nevim asi mi posle recept na cokoliv. jenze ja nevim co je pro me lepsi z hlediska rizika trombozy. Prosim nepiste mi ze nejlepsi je nebrat nic. Porod sem mela priserny a dalsi těhotenství brzo by mi ohrozovalo vazne zdravi. dekuji