Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky,
taky uvažuji nad používáním globulí Pharmatex. Jak to tak čtu, tak by snad i byly použitelné. Ale chtěla bych se zeptat ohledně onoho gelu bez mýdla. No já, poněvadž jsem nikdy neměla problém s intimními místy, používala jsem standartně jenom obyč sprchový gel. No tak nějak nevím jestli se tím gelem bez mýdla myjete celé i tělo, nebo se normálně namydlíte a ten intimní gel nanesete jen na to určité místo? Já vím, že se ptám jak trdlo, ale nechci nic zanedbat
Hlavně mám strach aby se ten obyčejný gel při smývání pak nedostal i na ono intimní místo a pak by bylo zaděláno
Za každou radu budu ráda
Tak díky a pěkný víkend přeju ![]()
@xAfroditasx Ahoj
já globulky Pharmatex používala a za pár týdnů se nám narodí kluk
takže já bych se na ně už moc nespolíhala ![]()
A používala si to mýdlo a všechno tak jak se tu říkalo? Já právě nad tím uvažuju, dokonce jedna to už používá 20 let a nic nečekaného se nestalo
Tak já teď fakt nevím. No a jak je to s tím intimním gelem teda? To by mě zajímalo
Já vím, že se ptám jak úplná lama, ale nemusela jsem to nikdy používat tak sem se tím nezabývala
![]()
@xAfroditasx řídila jsem se přesně instrukcema z návodu…
Takže žádný mejdla atd…
nesnese se to se spoustou věcí… třeba jsem fakt byla vyjímka a mimčo už k nám prostě chtělo, ale rozhodně už bych se na ně znovu nespoléhala… ty nemůžeš brát prášky, nebo nechceš??
Já právě nechci, čím sem starší tak mě to hodně ovlivňuje psychiku, často brečím, jsem vztahovačná a takové různé věci a to jsem nikdy předtím nezažívala. Už to beru 10let a mám navíc i zánět žil a to doktor řekl, že to taky není dobré. A tak nějak z vlastního přesvědčení se vyhýbám jakýmkoliv práškům a tohle bych taky už nechtěla brát. Myslím, že to není to pravé ořechové pro organismus. Tak mě známá řekla o tady této možnosti a celkem mě to zaujalo, že bych si nemusela pouštět nic do žil a žaludku… No nevím, jsem na vážkách teď teda
![]()
Jojo, to mě to tenkrát taky zaujalo, protože jsem dlouho nemohla natrefit na prášky který by mi fakt sedly… já jsem o tom četla všemožný diskuze a všude byly vesměs pozitivní reakce, i když samozřejmě pár případů kdy to selhalo jsem našla taky…
samozřejmě jsem si řekla že to by byl fakt pech kdyby to selhalo zrovna mě a tak jsem je začala používat… myslím, že jsem je brala asi 3 měsíce a pak jsem na dovče v létě otěhotněla
Na malýho se hrozně těšíme, o miminko jsme se sice chtěli snažit původně až letošní léto, ale bylo nám vcelku jedno, že se to stalo dřív
Horší by to bylo myslim, kdyby to selhalo někomu kdo by mimčo fakt nechtěl…a já si teď i říkám, že kdybych neměla stálýho partnera a nevěděla, že by nám miminko nevadilo tak bych do toho asi nešla vůbec… takže podle mě tyhlety nehormonální způsoby antikoncepce nejsou na 100% spolehlivý a já bych do toho znova nešla ![]()
Aha, tak to je taky pravda. No momentálně bych na miminko radši ještě počkala rok - dva, neulehčilo by mi to moc situaci a není na to zkrátka tak nějak čas. Takže radši asi do toho teď nejít. Dobře, každopádně děkuju za radu
A co s tím gelem, patlá se to fakt jenom na to dané místo a zbytek normálním gelem s mýdlem? Ale každopádně si to ještě nechám projít hlavou
Myslím si, že by to mohlo být dobré v kombinaci s přerušovaným sexem, přece jen trošku větší jistota
Všecko pořádně promyslím
A já každopádně gratuluju, taky už se těším až bude po tom roku, či dvou a budu mít zaděláno na malého koblížka
![]()
Já jsem přes ně otěhotněla. Dnes mám půlroční dceru. Sice to bylo neplánovaně, ale nyní jsem za to ráda
. Být maminka ve 23 letech taky není na škodu
![]()
Já se na ně ve čtvrtek ptala svojí gynekoložky a říkala že účinnost je fakt malá.. že nejlépe sex ještě s kondomem a ještě přerušovaná soulož..
Holky vy mně strašíte.. já na ně chci od dalšího měsíce najet. Mně doktorka zase říkala, že při správném užívání je účinnost 98%
Pouzivam rokya kdyz nechci tehotent, netehotnim. Kdyz se dodrzuji opravdu striktne predepsane pokyny, je skutecne temer 100%!
Nebala bych se
![]()
@farska píše:
Pouzivam rokya kdyz nechci tehotent, netehotnim. Kdyz se dodrzuji opravdu striktne predepsane pokyny, je skutecne temer 100%!
Nebala bych se![]()
Děkuji za pozitivní zkušenost
![]()
@Wecernice2 píše:
Děkuji za pozitivní zkušenost![]()
![]()
Mne nesedelo nic. Mirena, dana, par mesicu hormony v tbl, prezervaitv…Nic. Az tohle
@farska Ale pořád je tam to téměř…
Já dodržovala všechno tak, jak se má… a otěhotněla jsem stejně… chce to ještě s něčím kombinovat, spolehnout se na to úplně se fakt nedá. ![]()
Moje kamarádka je ma taky, a zjistila si, ze se globule nesnesou s ochucenymi kondomy. Tak jak tak vidím, tak raději oba bez mýdla před i po
kdyz se to bude užívat podle návodu tak je to bezpečně, jinak by to sama gynekoložka nedoporučovala.