Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, potřebovala bych nějaké info o těchto globulkách. Vy co je používáte, jsou opravdu bezpečné? Nechci moc jít do HA ani do tělíska, protože pořád kojím, ale chci se nějak chránit a narazila jsem na tyhle globulky. Jaké s něma máte zkušenosti?
předem dík za info ![]()
tak teď jste mě teda dostaly, já o nich vážně uvažovala, ale teď se budu muset přiklonit k HA
Já o tom jednu dobu taky sbírala informace, a hodně jsem četla pozitivních příspěvků. Zkus ještě pohledat. Musí se hlavně používat tak jak mají a jak je v návodu. Řekla bych že to je poměrně bezpečný. Ano, určitě existuje riziko, ale to je vždy, nejlepší antikoncepce je abstinence
Kamarádka má po HA dvojčátka mimochodem ![]()
Pokud se ti do toho chce, tak vyzkoušej, pro mě osobně je to strašný zdržování, my si pouze „dáváme pozor“
![]()
Taky jsem svého času používala, sice spíše Pharmatex krém krém, ale i globule jsem zkoušela. Hodně jsem si o tom zjišťovala. Náhodou bezpečné jsou docela dost, mají i vyšší procento účinnosti než samotný kondom. Jenže je nutné je použít přesně podle návodu. Nesmí na ně přijít vůbec žádné mýdlo, musí přesně dodržet doba působení atd. s krémem je to ještě trochu složitější…prostě je s tím docela dost práce.
Když se ale vše dodržuje tak jak má, tak myslím, že spolehlivé jsou poměrně dost.
Ahoj, globule jsem pouzivala hodne dlouho, asi tak rok a jela jsem podle navodu = zadne mydlo pred ani po (nejakou dobu) a po zavedeni 5min nechat pusobit? Nevim presne, uz dlouho je neuzivam, po porodu mi nesedi
a dite jsem pocala az po nejakem case neuzivani. Taky jsem si o tom kdysi hodne zjistovala a kdyz jedes podle navodu a jsi pecliva (neboj, nijak to sex nenarusi) tak jsou bezpecny. Jinak s tim umyvanim. Po sexu jsem pouzila intimni gel bez mydla. Ze nemuzes pouzit mydlo neznamena, ze se nesmys umyt ![]()
jeste jsem chtela rict, ze to mydlo plati i pro partnera, takze jsme oba pouzivali onen „nemydlovy“ intim gel, aby nedoslo k nehode ![]()
A je každý intim gel bez obsahu nějakého mýdla? Asi blbá otázka, co
ale používám intim gel a docela i pění, tak nevím jestli obsahuje „mýdlo“, nebo ne ![]()
Ahoj, já jsem s užíváním Pharmatexu taky spokojená, připadá mi spolehlivý
Do HA se mi nechce, do tělíska už vůbec ne, kondom nesnesu a tohle mi fakt vyhovuje
Jo, na počet dětí u nás nehleď, jsou plánované ![]()
Januliiik, zkus mrknou na složení toho gelu, tohle ti tady asi nikdo neřekne, jestli ten gel obsahuje mýdlo nebo ne ![]()
Příspěvek upraven 24.02.11 v 23:37
Používali jsme několik let na střídačku s krémem. Ony bezpečné jsou, ale musí se to opravdu dodržovat, žádné mytí mýdlem nějakou dobu před a po. Já se myla raději jen vodou, jistota je jistota a právě to mi trochu vadilo, navíc tam jde do háje veškerá spontánnost, čeká se až to začne působit. Jednu dobu jsem si ji zaváděla i předčasně, jakože než jsem vyšla z koupelny s vidinou romantického večera a přijdu do pokoje a manžel spí u TV ![]()
Ale můžeš to zkusit a uvidíš. Špatné to určitě není.
Ahojte holky ![]()
Díky rodinné anamnéze bych měla přestat užívat HAK.. Hledám tedy nějakou jinou, spolehlivou metodu, jak se chránit před otěhotněním.. Našla jsem právě Pharmatex krém a globulky.. a zajímá mne pár věcí..
Především tedy to, zda se nemusím bát v případě, kdy budu užívat jen Pharmatex..?? Určitě někdo z vás otěhotněl, četla jsem .. ![]()
Taky mně zajímá co znamená přerušovaná soulož? - Především tedy proto, že mnohé ženy ji nemají rády.. A pokud je tu některá taková - tak proč?
A hlavně mě tedy zajímá CENA.. Vyplatí se to v poměru k ceně HAK? Ta je většinou na 3 měsíce.. - jak dlouho vydrží ten krém a kolik ho tam v tubě je?…
Díky K. ![]()
ahoj, používali jsem glubulky asi 2 roky, cena je ca. 250 Kč za 10 ks, krém nevím. Bylo to v pohodě s přerušovanou souloží v plodných dnech(ejakulace mimo ženu), negativa žádná. Teď jsem 7 TT, nějak se to nepovedlo
,ale případné a teď už aktuální těhotenství by mi nevadilo a nevadí, máme 7mi letého synka. Jinak asi až tak spolehlivé to není, Mudr. se mi skoro vysmál, když jsem přišla, že jsem asi těhotná přes Pharmatex.Určitě si pořádně přečti návod a mýdlem před a po souloži se nesmí mýt OBA partneři ,ne jen žena(to byl asi náš problém). Příště to určitě budu řešit nějak jinak, asi nehormonální tělísko. Doufám, že jsem ti aspoň trochu pomohla.
evinax píše:
ahoj, používali jsem glubulky asi 2 roky, cena je ca. 250 Kč za 10 ks, krém nevím. Bylo to v pohodě s přerušovanou souloží v plodných dnech(ejakulace mimo ženu), negativa žádná. Teď jsem 7 TT, nějak se to nepovedlo,ale případné a teď už aktuální těhotenství by mi nevadilo a nevadí, máme 7mi letého synka. Jinak asi až tak spolehlivé to není, Mudr. se mi skoro vysmál, když jsem přišla, že jsem asi těhotná přes Pharmatex.Určitě si pořádně přečti návod a mýdlem před a po souloži se nesmí mýt OBA partneři ,ne jen žena(to byl asi náš problém). Příště to určitě budu řešit nějak jinak, asi nehormonální tělísko. Doufám, že jsem ti aspoň trochu pomohla.
Ano, děkuji ![]()
Já právě tělísko nechci, nedělá mi dobře jen ten pocit že bych ho měla mít
![]()
K novému těhulkování tiše gratuluji ![]()
Ahoj,
ja na Pharmatex nedam dopustit-mam ho leta leta a NIKDY mne nezklamal.Je to jako u HA-pokud neco udelate blbe,je riziko otehot,vyssi.U HA musis brat pilule vcas-tady ZAS ZADNE MYDLE DVE HOD PRED A DVE HOD PO,ANI PARTNER.Ale je hodne pripravku,co neobsahuji mydlo ![]()
A ja antiko nemuzu,Danu jsem neudrzela,Mirena taky vypochodovala…Pokracovala bych dala,le za mne proste TOHLE JE PRO MNE TO ONO
![]()
Já se nakonec rozhodla pro Mirenu
sice počáteční investice vyšší, ale vyplatí se a mám na 5 let vystaráno:-) ms jsem měla jen v den zavedení a 3 dny špinila a od té doby klid
a ani nevím, že něco mám v sobě