Glukozový test - odmítnutí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2880
19.6.14 07:45

@Meed ja si myslim, ze to smysl ma.To,ze se stala takova tragédie by nemelo znamenat, ze ted těhotné budou odmítat test.Kdyz si přečtes, ze těhotná mela autonehodu, taky nepřestaneš jezdit autem.Krom toho se neví, jak to přesne bylo, je možné, ze nejde o chybu sester, ale ze uz v lahvickach bylo neco jineho.Taky je divne, ze ty ženské to vypily, ja šla na glukózocy test prvne v životě a čekala jsem neco sladkého-uz jen podle nazvu glukoza nebo ze jde o test na cukrovku, ze. Pochybuju, ze nejaka dezinfekce je sladká.

Příspěvek upraven 19.06.14 v 07:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
19.6.14 07:46

Těhotenskou cukrovku jsem měla a před ogtt to nikdo nepoznal. Byla jsem ráda, že jsem o tom věděla a neubližovala dítěti. Jinak jsem sportovec, před těhotenstvím jsem měla 52 kg, takže jsem byla dost překvapená. Teď v dalším půjdu zase. Co se stalo je smutné, ale pro mě to není důvod k tomu, abych nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
19.6.14 07:47

Mě to přijde trochu přitažený za vlasy celý, kdo ví, co se tam fakt stalo… já ogtt sice odmítla, a le z jiných důvodů, vypití něčeho jinýho bych se spíš nebála…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.14 07:55

@Zami taky mě to přislo nějaky divoky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lew
18
19.6.14 07:55

Pro ty co se bojí po té včerejší zprávě na OGTT - glukózu si můžete koupit v lékárně, a donést si ji k lékaři, někteří gynekologové to tak mají že si pacientky glukózu kupují sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zami
19.6.14 07:56

@mojemaličkost asi dobrý úlovek pro novináře, těžko říct, jak to opravdu bylo… že by po OGTT odešla hned domů?…

• Citovat
  • Upravit
LuMiTa
19.6.14 07:59
@mojemaličkost píše:
@Meed Je to hruza taky na mě rano hned vybaflo :zed: ale ja jsem pochopila že to měly do žíly a já když jsem byla na glukoze tak jsem to pila s kelímku a desinfekci bych určitě poznala

neměly to do žíly, je tam psáno že požily :think:

• Citovat
  • Upravit
15814
19.6.14 08:05
@Syringa píše:
Spíš než nad vhodností tohoto testu bych se zamyslela nad způsobem jeho provádění. Aby do testu nevstupoval lidský faktor: v něktrých laborkách/ambulancích roztok nemíchjí sestry, ale těhotné dostanou roztok přímo z lékárny (se zataveným víčem, popisem přípravku…).

no, ale i v té lékárně ho připravuje lidský faktor, ne? :nevim: nemluvě tedy o tom, že ani případné strojové plnění není zárukou bezpečí, viz třeba alkohol s metanolem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
19.6.14 08:06

Je to strašný, strašný.. Nepochopitelný, zvlášť když se všude píše, jaký je to přeslazený blivajz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.14 08:07

@LuMiTa tak to bude opravdu nejaka divočina  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zami
19.6.14 08:20

Připadá mi divné, že sestra, která to nedělá poprvé, by udělala takovou chybu… třeba tam měli někoho na praxi… když se kelímek po vypití hodí do koše, jakto že na to přišli…

• Citovat
  • Upravit
1248
19.6.14 08:26
@Zami píše:
@mojemaličkost asi dobrý úlovek pro novináře, těžko říct, jak to opravdu bylo… že by po OGTT odešla hned domů?…

Taky mě to zarazilo, jako stát se může cokoliv (viz. minulý týden ta polská holčička), ale sestra si nevšimne, že míchá desinfekci, pacientka ji bez mrknutí oka vypije (vždyť to musí smrdět, nehledě na chuť) a pak jde domu, kam vpoho dojde a tam upadne do bezvědomí. Teď si úplně nepamatuju, ale ten odběr se dělá 1 nebo 2× v nějakém časovém odstupu, nehledě na to že to třeba nevyzvracela apod. (jedině že bydlela někde blízko tak šla do dalšího odběru domů). Jinak rtest bych kvůli této tragedii rozhodně neodmítala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
19.6.14 08:27
@Zami píše:
Připadá mi divné, že sestra, která to nedělá poprvé, by udělala takovou chybu… třeba tam měli někoho na praxi… když se kelímek po vypití hodí do koše, jakto že na to přišli…

si sestra?
Sestry su lzdia a bohuzial taka chyba sa moze stat.. :,(
I ked robis rutinnu pracu, tak sa mozes seknut..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zami
19.6.14 08:28

@Nuníček opravdu podivné okolnosti, podivný postup, ale to možná ta medializace…

• Citovat
  • Upravit
Zami
19.6.14 08:30

@miisenka předpokládám, že dezinfekci a glukózu mají určitě uloženou jinde a ne na stejném místě… vlastně musejí to tak mít

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky