Glukozový test - odmítnutí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Zami
19.6.14 13:02
**"@Krrysa píše: @Syringa já to taky odmítla, a je jasně vidět u koho po nějaký kalorický bombě cukr vyletí a u koho ne. a není to jen můj názor, je to názor všeobecně na předraženou předporodní péči v čr. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nemám co dodat, protože když to říkají všichni…
:potlesk: :palec:

Příspěvek upraven 19.06.14 v 13:04

• Citovat
  • Upravit
5822
19.6.14 13:04
@madi píše:
nešel :D já jsem měla taky špatné výsledky a na plodovku jsem nešla. Sice na mě to „musíte“ zkoušeli, ale měli smůlu

No jasně, vyjímky se najdou, já si o tom myslím své, ale to je každého věc. Prostě jsi věřila, že dítě je zdravé a byla jsi smířená s tím, že by jsi se eventuelně dokázala postarat i o postižené dítě. Já na to připravená nebyla, proto jsem na to šla. A ty nervy, co jsem měla když mi dr. volal výsledky testů až do té doby, než mi řekli výsledky plodovky, to fakt nepřeju nikomu. Tak proto u druhého rovnou. Žádné nervy, stresy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
19.6.14 13:05

Tak ja u syna nebyla (nizky vek) a ted nepujdu taky,2× mi nabirali glykemii na lacno a hodnota 3.7 takze to neresim a nemam ji, naznak zadny a syn pri porodu 2.9kg
ted nepujdu znovu, asi me dr. posle ale ja nepujdu a odmitnu :lol: kdybych mela sebe mensi pocit ze ohrozim dite jdu, ale ten nemam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
19.6.14 13:06

@jopo
to chapu, ja bych take asi pro jistotu sla, protoze bych nemocne a postizene dite nechtela a nenechala si ho, takze abych vedela pravdu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
19.6.14 13:07

@Syringa já s tím z části souhlasím, těch vyšetření je spousta a někdy se s tím těhule zbytečně stresujou. Já celé druhé těhotenství prožila po samých vyšetřeních, neustále jsme řešily nějaké hodnoty, co se jim nevešly do tabulek :zed: :zed:
Ale ogtt do tohoto pytle nedávám. Ona ta cukrovka je fakt zákeřná, já jí měla 2× a nebýt toho testu, nikdy bych jí na sobě jen tak nepoznala!! Ani když gyndař na běžné prohlídce zkoušel cukr v moči, ani když mi bral krev na běžný krevní obraz. Lačné glykémie jsem vždycky měla totiž v pořádku. PO jídle hodnoty lítaly jak na kolotoči, ale mě nic nebylo.

• Citovat
  • Upravit
teresa20
19.6.14 13:12
@jopo píše:
No jasně, vyjímky se najdou, já si o tom myslím své, ale to je každého věc. Prostě jsi věřila, že dítě je zdravé a byla jsi smířená s tím, že by jsi se eventuelně dokázala postarat i o postižené dítě. Já na to připravená nebyla, proto jsem na to šla. A ty nervy, co jsem měla když mi dr. volal výsledky testů až do té doby, než mi řekli výsledky plodovky, to fakt nepřeju nikomu. Tak proto u druhého rovnou. Žádné nervy, stresy.

no je to trošku OT, tak to tady nechci rozvádět, ale pro mě prostě možnost ohrožení dítěte kvůli nějakému mému ujištění se, že je zdravá, byla naprosto nepřípustná. Nikdy bych si neodpustila, kdybych o dítě takhle přišla a že ta pravděpodobnost není malá. Tak to k mým důvodům. Ale to má každá máma jinak :)

• Citovat
  • Upravit
1381
19.6.14 13:15

@Syringa …kazdopadne,na zapad od cz je pocet vysetreni a utz. napriklad ve srovnani s cz vyrazne eliminovan…a nejen to, setri se s oxytocinem, nastrihy, poctem stravenych hodin na monitoru aj. v Tom jsou cesi vic jak stedri :roll:…strasne me tohle jako zdravotnika se..e

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
19.6.14 13:21

@lajovka Na jednu stranu souhlasím, na druhou (jako zdravotník) musím říct- ono by to nebylo až tak přehnaný, kdyby se lidi nesoudili tolik. Zdravotníci se jen snaží krýt. Taky jsem nechávala u porodu rodičky dýl nebo častěji na ktg, když se mi to nezdálo, jen abych měla „krytej zadek“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
19.6.14 13:25

Pro spousty zen jest ci bylo tehotenstvi jeden velkej stres…diky nastaveni „filozofie“ naseho zdravotnictvi…zenska lita z vys.na vys.,po vecerech hodnoti vysledky na netu a pri minimalnich vychylkach hodnot spekuluje o moznych diagnozach nenarozeneho ditete, kdyz se nedej buh rozhodne pro ne-aminocentezu, je pod tlakem lekare, coze je to za nezodpovednost atdatd…probuh!…tohle je, netroufam si tvrdit jak velke, ale velke procento tehotnych ceskych zen..ale vzdyt ceske zdravotnictvi je na svetove urovni! :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
19.6.14 13:29
@Taormína píše:
@lajovka Na jednu stranu souhlasím, na druhou (jako zdravotník) musím říct- ono by to nebylo až tak přehnaný, kdyby se lidi nesoudili tolik. Zdravotníci se jen snaží krýt. Taky jsem nechávala u porodu rodičky dýl nebo častěji na ktg, když se mi to nezdálo, jen abych měla „krytej zadek“…

no, to s tim souzenim mi vypravela kolegyne ze spitalu, kde jsme spolu pred lety delaly…takze chapu…ale ve spouste Story, co vykladala mi to hlava fakt nebrala :roll:…je to takovej zacarovanej kruh, ze nema cenu to rozebirat…jdu neco delat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
19.6.14 13:29

@lajovka Ale to je jen nastavením českýho národa. Já doktorovi věřím (haha, i po tom co jsem v práci už zažila :D ), za A neumíme naslouchat vlastnímu tělu, intuici a za B pořád se snažíme rozumět a diskutovat nad věcma, který někdo studoval a věnuje se jim xy let. Každej ať si dělá svoji práci a nefušuje do cizí… A každýmu ať je necháno právo rozhodnout se o svým životě, chce / nechce amniocentézu, jeho volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
19.6.14 13:32

@lajovka Bohužel se blížíme přitroublým amíkům a budeme muset mít na mikrovlnkách upozornění, že se v nich nesuší kočky :lol: Protože jinak se soudíme a vyhráváme, takže se zdravotníci musí hájit a schovávat za milion papírů v dokumentaci, přes kterou není čas na pacienta. Prostě děs… Souhlasím, taky mizím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
19.6.14 13:35

@lajovka s těmi porody s tebou stoprocentně souhlasím :palec: Ale co se týče těhulí, je to složité, já musím říct, že mě by ten americký model, kdy těhule sotva vidí doktora, moc nevyhovoval :mrgreen: Já jsem se vždycky do poradny těšila, až brouka na ultrazvuku uvidím, ujistím se, že je vše ok.
Ale třeba humbuk kolem nt screeningů a triplů moc nechápu :roll:

• Citovat
  • Upravit
632
19.6.14 13:53

Souhlasím s lajovkou v tom, že je pro některé ženy těhotenství jeden velký stres. Ó, jak mi bylo do 13 tt, než jsem šla poprvé jako těhotná ke gynekologovi (samozřejmě jsem dostala dost vynadáno, že jdu pozdě), zbytek týdnů a měsíců už byl jen strach a po většině prvních kontrol pláč.
Ale k tématu - až OGTT mi odhalil těhotenskou cukrovku. V moči při poradnách ani v krvi nic. Při testu oba výsledky po vypití tekutiny špatné. Pak jsem už za celou dobu sledování měla výsledky jako zdravý člověk, spíš na spodní hradnici. Ale třeba jsem měla při domácích kontrolách v moči často ketony a alespoň jsem mohla kontrolovat toto. Hlavně mě těhotenská cukrovka naučila správně jíst. Nechci domýšlet, jak by to dopadlo, kdybych se po celé těhotenství stravovala bez cukrovkářských pravidel. Rovněž jsem byla vděčná za UTZ.
Jen mě štve, že ačkoliv jsem za dobu těhotenství měla vyšší hodnoty pouze jednou, budu příště rovnou zařazena i bez testu mezi cukrovkářky a budu muset chodit sedět na dlouhé hodiny do poradny. To mi přijde zbytečně přehnané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
19.6.14 14:01

Když jste tu psaly o těch soudech a odpovědnosti. Znáte nějaký případ, kdy byl lékař opravdu odsouzen za omyl? Myslíte, že počet těchto odsouzených koresponduje s počtem lékařských pochybení, která samozřejmě občas nastanou?
K tématu - nějak nevím, co se s tím testem na cukrovku tak nadělá. Ano, jsou to dvě hodiny času a je to trochu nepříjemné, ale znám spoustu horších věcí. A v té současné kauze fakt nechápu, jak to mohla ta žena vypít. Není to panák, který se lupne na ex.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky