Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Jestli je opravdu špatný chodec, proč ne. Ale ty z obrázku nejspíš nebudou pro tak velké dítě nejvhodnější.
@martina82 píše:
no mozna holcicka mohla byt postizena
nemyslím si, že byla…
@Aliik píše:
Záleží jak moc jste akční. My ted meli na dovce golfky pro dite necele tri roky, proste kdyz byl puldenni vylet treba 10km, nedala by to (a byli jsme tam s partou a nechteli se přizpůsobovat prteti). A kdyz mala chvilku sla, rada se kousicek popovezla i 5,5 leta segra, myslim, ze s tou 5 letou holčičkou, co tu nekdo psal, to mohlo byt podobne. Treba mela x km v nohách a na chvilku vystřídala toho chlapečka
Tak tohle bylo ve velkém měste, tam si myslím, že se nejednalo o km.
@Billi Ano, to jsem zapomněla. Myslím, že to byli sourozenci.
Záleží jak má prcek natrénováno. Já měla kluka naučenýho, jakmile uměl chodit, tak všude pěšky a bez kočáru. Ve 3 letech zvládl s menšíma zastávkama 5km s batůžkem na zádech. pak 15 minut pauza a zase lítal jak drak. Popravdě přijde mi to přinejmenším zvláštní tak velký dítě vozit. Neříkám že je to tak i tady, ale občas mi to vypadá jako pohodlnost rodičů. Šoupnu dítě do kočárku, nemusím ho hlídat a ten kočár dotlačím.
@blabla123 Kdysi měli amíci web, kde fotily velké děti v kočárku a přidávaly posměšné komentáře. Dost jich museli stáhnout a nakonec s tím přestali. Hodně nechodících nebo velmi špatně chodících vypadá úplně normálně.
A že se veze starší. Naši tomu kočárkovýmu taky záviděj. Akorát teda do zdravotního už z hrdosti nevlezou, ale do obyč dvojky se klidně píďalkujou, i kdyby jim tam měl zadek uvíznout ![]()
Tak jsem z toho docela v rozpacích
za kočárek pán chce málo korunek, jinak bych nekupovala, ale my když třeba jsme na chalupě a někam jdeme, viz třeba zítra na pout, musíme tam dojít z chalupy x km a pak tam. Na koni ji opravdu neponesu ![]()
@Anonymní píše:
Tak jsem z toho docela v rozpacíchza kočárek pán chce málo korunek, jinak bych nekupovala, ale my když třeba jsme na chalupě a někam jdeme, viz třeba zítra na pout, musíme tam dojít z chalupy x km a pak tam. Na koni ji opravdu neponesu
Kolik to je km? Je to cesta lesem nebo někde „normálně“, že by to zvládla na koloodrážedle?
Tak pokud víš že ho využiješ, tak ho kup. Je to každýho věc, jen je asi dobré se připravit na to, že na tebe budou lidé divně koukat.
@blabla123 píše:
Tak tohle bylo ve velkém měste, tam si myslím, že se nejednalo o km.@Billi Ano, to jsem zapomněla. Myslím, že to byli sourozenci.
tak to se od pohledu tezko pozna, rikam jen co me napadlo, mohlo ji neco byt tak treba proto se vezla
Odrazedlo by mohlo pomoci. Jinak mam čtyřleto. Holčičku a mimino a kdyz Jdeme dal, tak beru kočáre, ktery uveze i starsi. Uz v tom vypada krapet. Hloupe, ale odpocine si a je vse ve vetsi pohode.
Jestli o kočárku uvažuješ, tak si ho předem vyzkoušej, zda lze s malou ovládat. U takhle větších dětí je problém, že sice kolikrát je kočárek váhově ok, ale hrozně špatně se ovládá. My jezdili ze starší na delší vycházky s kočárkem ještě ve 3,5 letech a nemít teď mimino, tak kdybych šla na celý den na výlet, tak kočárek pro ni taky vezmu. Tím, že máme mimino tak ho berem automaticky a starší v něm ráda hodí chrupku. Loni nám ve třech ušla i 8km, ale je pak hrozně orvaná a protivná. Po obědě ještě spí min, hodinu.
Kdyby jsi měla ještě mladší dítko, tak se určitě starší kolikrát sveze a nikdo by to neřešil.
@zolycka phil and teds sport a pak do terénu mountain buggy terrain. Ale ta mountai buggy je nejaka desne stara verze. Pevne kolo a jen potah látka, konstrukce par trubek. Na to ze je to kočárek z roku raz dva, tak je festovni a jezdi se s nim fajn. Skoro lepe nez s phil and teds. Zitra mohu vyhrabat fotku, kde je tam dcer. ve třech zhruba 100cm
@Ada22 Mountain Buggy Terrain ATP se v jenom lehce vylepšené verzi pořád prodává
Dokonce i drátěnej košík pořád má.
@kotyk fakt, můžeš hodit odkaz. Vím, že jsem jednou na Mmb narazila na podobný akorát měl menší kolečka a polohovací rukojeť plus hezčí potah. Ten náš má potah jako byly dřív stany.Fakt super vykopávka. Tady v tom spí tříleté dítě. 105 cm a 17kg. A v pohodě s ní šlo jet.
Už jsem ho chtěla poslat do světa, že s miminem ho tolik neužiji a akorát překáží, ale pak jsem si to rozmyslela, že kde takový kočárek budu zase schánět. (-:
Je už jsem to našla. Myslíš breeze? Ten je ještě víc jak golfky. ![]()