golfky pro dvojčata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10482
25.1.10 21:45

jinak madličko, croozer 2010 doznal spousty změn, dost věcí, které mi vadily, upravili, mrkni na www.velofiala.cz , e-shop… :)

hmm, čínské už je asi úplně všechno :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
27.1.10 13:34

Natašo děkuju, Fialu znám, ještě za těhotna jsme tam strávili asi hodinu rozhodováním, jestli Croozera nebo Chariota :-D

prosím napsala bys mi co ti na starší verzi Croozeru vadilo a co z toho zůstalo i na té nové?

Chariot je jasně aerodynamičtější, ale kvůli tomu mi právě přijde nízký a malý uvnitř. Jezdím pomalu a spíš ve městě, protivítr, budu řešit tak jednou za týden na nějaké pláni.

Váhový rozdíl mezi croozerem a CX je asi 2 kg.

U Fialy argumentovali že Chariot má vychytávku - boční větrání. Boční větrání tedy asi za za těch 14 000 nestojí. (croozer 2010 s odpružením a pylovou síťkou plus 2 vložky novorozenecké a dvě od 10 měsíců 16600, Chariot CX2 s kočárkovým setem, cyklosetem, 2× novorozenecká vložka, 2× vložka na 10-20 měsíců - 30800)

O tom odpružení jsem dost četla na nakole.cz, je jasný že bez něj by to v Croozeru asi nešlo. Šířka mě z hlediska policejního až tak nedrásá, stejně jezdím dost po chodníku, když už mě budou chtít pokutovat tak mi spíš napaří ty 2000 za toto.

U starého Croozera byly u mě argumentem pro ještě ty weber vložky, skořepina na mě působila o dost bezpečněji než ta hadrová houpačka s molitany po stranách.

Suma sumárum, jediné co mě hlavně přesvědčuje pro Chariota je že musí být přece daleko lepší když stojí dvakrát tolik 8-o

U Fialy doporučovali Chariota, kolik na tom bylo zištného a kolik odbornického nedokážu posoudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
27.1.10 13:44

jo kdybychom to CX2 koupili na té Floridě, tak bude levnější o 7000, takže rozdíl menší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
27.1.10 14:54

Madli..
Vojtovi jsou 2 a kousek a je velký..
takže vadí mi ty pásy - že jsou napevno u sedačky, ne na přezky jako u chariota.. nedáš tam fusak. nový croozer má pásy jako chariot
už teď má vojta málo místa na nohy, teda ne tragicky málo, ale pohodlí to asi není.. nový má více místa, má čumák jako chariot.
weber seat - budem to řešit autpsedačkou ale u dvojčecího to nejde.. nový croozer má podobnou vložku jako chariot a má i další stupeň vložky, která ale vypadá dost podobně jako redukce od quinny speedi, kterou používáme my.. bohužel, nové vložky do starého vizíku nejdou… koukám, že tobě se weber seat líbí víc, no mě zase přišel nepohodlný a malý…

váha je teda rozdíl. myslím, že je to v konstrukci, v materiálech.. je to značka, i když croozer už taky začíná být..

to větrání.. nevadí mi to.. pylová síťka taky větrá a kdyžtak se dá větrat zadem, jen se nesmí moc naložit zavazadelník..

plus ta ruční brzda u CX, to je taky lepší…

kdybych se rozhodovala já, záleželo by na tom, jak často a kde bych s ním chtěla jezdit, jestli bych ho používala jako kočárek, na brusle, na lyže atd.
u dvojek bych byla vzhledem k váze nakloněná spíše chariotu, navíc je to více kočárek, u jednočecího jsem nakloněná crrozerovi, přijde mi dobrej, akorát jednočecí crrozer s dítětem = zhruba dvojčecí chariot s dvojkama vevnitř.. (stejně staré děti,skoro stejně těžké jako Vojta)

pan fiala to doporučuje taky takhle, on sám má jednočecího croozera, potkali jsme je letos na dunaji :wink: ale ty dvojky jsou fakt něco jiného…

je teda pravda, že croozer má u dvojčecího víc místa… sjme ho okukovali v obchodě

tak a te=d jsem ti už asi udělala totál zmatek, viď? :D

ale klidně se ptej.. mám kamarádku s jednočecím chariotem a známé s dvojčecím chariotem a sama jednočecího croozera, tak asi už představu mám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
17.2.10 19:41

jé děkuju moc, to je opravdu podrobné!

Mě se zdá že ty 2 kg zas nejasou v tahu tolik, to už spíš je nebezpečný v tomto směru ten velký zavazadelník :-)

Jestli ti připadá monocroozer váhově stejný jako dvojitý chariot tak to nebude asi o váze samé jako o těch ostatních jízdních vlastnostech - a v tom je právě ta Tvoje zkušenost cenná.

ruční brzda je fajn ale ne zásadní :-)

Nejvíc mě straší že v tom nebudou chtít být a vyhodíme 30 tisíc. Teď jsem dala tu chariot novoroz. vložku do závěsné houpačky - kolíbky. Do 5 min tam začnou brečet :nevim:

Vojta se vozil ochotně hned nebo si musel zvykat?

Dík M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
17.2.10 20:05

Ahoj, sice nemám dvojčata, ale všimla jsem si, že tu ešíte Chariota. Mám ho teď si 4 dny. Klukovi je 5m, novorozenecká vložka se nám nevyplatí kupovat, v létě snad už bude sedět. Teď chceme zkusit běžky (ikdyž to nevidím zrovna optimisticky), ski set a vložku pro novouše si půjčíme. Netušíte, jestloi se do té novorozenecké vložky vejde 8kilové 6timěsíční dítě v kombinéze, nejlépe i ve fusaku (díry na pásy má)?

• Citovat
  • Upravit
7354
25.2.10 07:51

hele to dost pochybyju že se tam vejde, na délku jo ale je to dost úzké, nech si to ukázat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
26.2.10 17:32

no, zavazadelník je nebezpečný :mrgreen: je fakt velký :D
u té váhy nešlo o jízdu ale o normální potěžkání :wink:
jízdně je ten crrozer spíš ještě těžší, ale to určitě dělá to odpružení, když jsme ho hodně zmenšili, tlačil se o dost lépe…

vojta si nezvykal, neměl moc jak, koupili jsme, jednou ho v tom vyvezli tu v praze a hnedka dovolená u dunaje.. ale řekli jsme mu že je to jeho auto a to fungovalo :D prcky ale těžko přesvědšíš :(

fiala doporučuje chariota bych řekla jen pro dvojky, sám má croozera.. a mě doporučil croozera.. :)
dvojčecí croozer má problém, že když tam dáš odpružení, je hodně moc širokej a už nesmí na silnici! podle nějaké vyhlášky.. a bez odpružení to teda není dobrý vlbec.. :( pak on taky nesnášel weber vložky, co se tobě líbí.. řekla bych že pro nového croozera ve dvojčecí verzi má větší pochopení než pro staršího :D
opak třeba jeho skiset je 100× lepší než originál chariot.. takže ne všechno coc je dražší je lepší… :D

podle mého fakt záleží na použití, jaké chcete mít.! a taky na tom, jak jste silní (třeba na případně běžky atd.), jestli s ním chcete jezdit i na bruslích.

napadá mě, co si ho zkusit pujčit, třeba na víkend. a pak vidět, jestli to má smysl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
19.3.10 20:41

Ahoj,
„je to jeho auto“ je dobrý :-)

tak CX2 nikde k půjčení není, zkusíme CX1 a Croozera 2ku a uvidíme. Jsem na to tedy zvědavá, od začátku těhotenství jsem nejela, to bude masakr :-D

Na běžky to moc nevidím, z kopce bych se bála a po rovince nemám kondici. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
20.3.10 09:33

Pokud nemáš kondičku, doporučuji zapřáhnout manžela. Zpomalí ho to na optimální rychlost a stačí mu optimální délka trasy. nemůžu si to vynachválit. Půl roku nicnedělání po porodu se na fyzičce podepsalo a normální tempo na běžkách nezvládám. Právě vyrážíme na další bežkovýlet s vozíkem. :lol:

• Citovat
  • Upravit
10482
21.3.10 20:15
neczuz píše:
Pokud nemáš kondičku, doporučuji zapřáhnout manžela. Zpomalí ho to na optimální rychlost a stačí mu optimální délka trasy. nemůžu si to vynachválit. Půl roku nicnedělání po porodu se na fyzičce podepsalo a normální tempo na běžkách nezvládám. Právě vyrážíme na další bežkovýlet s vozíkem. :lol:

tak tak, naprostý souhlas. když běží s vozíkem, manželovi skoro stačím, resp. nemusí mě obíhat jako salašnický pes :mrgreen: jenže on můj muž je trochu extrém, běhající každý rok Jiz50 apod., kterému nečiní problémy opravdu uběhnout s vozíkem třeba 20km a ještě si dát jednou 10 bez něj jako třešínku… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
22.3.10 08:30

Já bych se letos na běžkách asi jen trápila. Od porodu jsem byla jednou tady v Praze v parku a připadala jsem si jak po dlouhé těžké chorobě :-D Takže letos na kole s vozejkem a běžky možná příští zimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
24.3.10 12:59

tak jsem byla u Fialy a jsem tedy pěkně přešlá mrazem. Chariot vypadá o tolik líp - odpružení, ovládání, polstrování. Takt lde výrazně líp použít jako kočár. ALE holky jsem tam strčila v medvědech a vešly se tam jen tak tak, opravdu rameno na rameni. To by byl kup maximálně na tuhle sezonu, v roce a půl už se tam rozhodně nevejdou. Takže nakonec asi toho nového Croozera a koupíme ho tady, to se z ten štres aby přišel na Floridě včas ani nevyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
3.5.10 20:31

obnovuji diskusi)
hledam golfky do uplneho lehu a co nejmensi pri slozeni tak 40cm na sirku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
10.5.10 23:12

tak nakonec máme toho Chariota, koupili jsme Cougara a převoz uplne v pohode. Jsme maximálně spokojení.

Ale složit na 40 cm tak možná na výšku .-D

Viděla jsem naživo ten dvojkový golfáč jeep co jsem kdysi dávala odkaz a ty kolečka jsou příšerně fórový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí