Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máme Cybex Ruby, lehoučké golfky, dost úložného prostoru. Rozhodně zbytečností nejsou, vodíme staršího do školky daleko,dvou a půlleté dítě má právo na odpočinek a já ji ze zdravotních důvodů nemůžu nosit. Kdybychom chodili jen na vycházky kolem baráku, na dvorek a jinam popojížděli autem, tak by určitě zbytečností byly. To musí každý zvážit sám. Každý máme situaci jinou..
Jinak malá má 11 kg, ale golfky mají zátěž podle některých zdrojů do 15 kg, podle jiných až do 18 kg..
Já teda zakladatelku taky neodsuzuji, protože když jsou děti dvě (nebo víc), člověk se potřebuje někam dostat (třeba do školky ráno, když je to daleko), taky může mít zdravotní problémy (ortopedické), nebo si prostě jen chce užít jízdu s kočárkem, tak bych doporučila ty starší Zappky. Jako utíkáček paráda, koupila bych bazarový, nový je zbytečnost. Na popojízdu stačí, předpokládám, že spát v nich už moc nebude. Pro větší děti je taky Maclaren, ale to už je jiná káva hlavně cenově a prošel mi rukama, moc nadšená už nejsem, tak ten spíš za sebe nedoporučím.
Neříkám, že by si děti neměly zvykat na samostatný pohyb, ale někdy prostě je třeba je použít. U starší dcery jsem byla tvrdá, protože se narodil mladší syn - už před 2.narozeninama ťapala s přehledem sama, ale chodily jsme kolem domu, na procházky, byl čas. Teď je to komplikovanější, takže kdyby se Kuba vozit chtěl a neječel jako hysterka kdykoliv ho tam posadím, ráda bych ještě nějakou dobu jezdila. To už je ale jiné téma ![]()
pro tříleťáka jsou golfky zbytečné. Neumím si představit školkové dítě v kočárku. Nehledě na to, že skoro všechny - netroufnu si říct, že všechny golfky - mají nosnost max. 15kg.
Tak mýmu budou 3 za 3 měsíce a kdybych ho dala do kočárku tak mi přijde že to je ostuda, už skoro rok je kočárek na půdě, ted sme byli na prochajdě 2,5 hodky, já uchozená a na něm to není znát, pořád je napřed, když potřebuju rychlej přesun tak mu dám kolo a můžu za ním běžet ![]()
Tak me by vazne zajimalo jak donutit dite,ktere nechce chodit,aby chodilo
.Muzete mi prosim poradit?Jsem vazne zvedava.
Ostuda…me je uplne fuk,co si lide mysli,na to jsem nikdy nepomyslela,ze bych se mela s 3letym ditetem v golfkach stydet,neni proc.Kocarky jsou urcene do 3 let a to,ze jine deti jsou bez kocaru driv,no a co jako?To musi byt nutne me dite taky bez kocaru?
Vaha…no sice jsou do 15kg,ale samozrejme vydrzi vic,je to ochrana pro prodejce.
Kolo,odrazedlo…to ho bavi akorat prvnich 5minut,pak jsem nesla na rukou kluka a kolo.
Neprihlasena Jaruna píše:
Tak me by vazne zajimalo jak donutit dite,ktere nechce chodit,aby chodilo.Muzete mi prosim poradit?Jsem vazne zvedava.
Ostuda…me je uplne fuk,co si lide mysli,na to jsem nikdy nepomyslela,ze bych se mela s 3letym ditetem v golfkach stydet,neni proc.Kocarky jsou urcene do 3 let a to,ze jine deti jsou bez kocaru driv,no a co jako?To musi byt nutne me dite taky bez kocaru?
Kolo,odrazedlo…to ho bavi akorat prvnich 5minut,pak jsem nesla na rukou kluka a kolo.
tak já nemyslím,že je to ostuda.
Jako náš malej je taky línej,a vysazování z kočáru byl horor.
Normálně jsem ho v odlehlé ulici vyndala z kočáru,řval,sápal se zpátky,pak pochopil,že nepovolím,a šel.
momi33 píše:Neprihlasena Jaruna píše:tak já nemyslím,že je to ostuda.
Tak me by vazne zajimalo jak donutit dite,ktere nechce chodit,aby chodilo.Muzete mi prosim poradit?Jsem vazne zvedava.
Normálně jsem ho v odlehlé ulici vyndala z kočáru,řval,sápal se zpátky,pak pochopil,že nepovolím,a šel.
Jenze muj nejde,no jde,musim ho tahnout za ruku a nasilim,to se ale zase nesmi,bojim se,ze mu tu ruku vykloubim,takze jde pomalu,ale fakt se plouzi a rve,rve a rve.A to proste nejde vydrzet,kdyz jsme venku treba dve hodiny a on ty dve hodiny vydrzi brecet.Pak mi rve i ze spani.
Zajimavé téma, protože sama nevím, kdy vyloženě schovat golfky…
Určitě nejezdíme každou cestu, ale když potřebuji nakoupit a nebo jdem delší cestu tak je vezmem - 2 roky5 měsíců..
Nám se osvědčilo místo kočárů koupit tu tříkolku s tou ručnou- dítě šlape, jdu rychlo, mám ho pod kontrolou - jsou tam pásy a hlavně mi nikde neutíká, nezastavuje sea dítě má i pohyb..
Jinak nevím jak nutit dítě chodit, ale do 3 mi to přijde max ![]()
Já teda skoro tříleťačku v golfkách běžně nevozím, jen občas si to vymrčí na zahradě jen tak pro zábavu. Máme Jané Energy, vleze se tam v pohodě, i se tam pohodlně položí. Má 16 kg, výšku přesně nevím. Fotku bohužel nemám.
Příspěvek upraven 11.06.11 v 22:46
Prostě nevezmeš kočár a jdeš
Určitě bych zařadila nějakou pozitivní motivaci, po cestě prohlížení zajímavých věcí, aby mu to rychleji uteklo, třeba i zpívání nebo básničku do kroku atd. Mě by se teda už nechtělo dceru tlačit do kopce na kočáře, stačí mi to i se synem, který je o 5 kg lehčí. Ona někdy na vycházce začne kvílet, že jí bolí nožičky a že už nemůže jít, ale pak nejednou zahlídne něco zajímavého a je po bolesti
Chce to fakt pevné nervy a dítě z tebe hlavně musí cítit jistotu a ne že budeš celou cestu vyklepaná, kdy začne ječet a co bude dělat atd.
Neprihlasena Jaruna píše:momi33 píše:Jenze muj nejde,no jde,musim ho tahnout za ruku a nasilim,to se ale zase nesmi,bojim se,ze mu tu ruku vykloubim,takze jde pomalu,ale fakt se plouzi a rve,rve a rve.A to proste nejde vydrzet,kdyz jsme venku treba dve hodiny a on ty dve hodiny vydrzi brecet.Pak mi rve i ze spani.Neprihlasena Jaruna píše:tak já nemyslím,že je to ostuda.
Tak ho netáhni za ruku, ať jde sám, však on se dobrovolně mámě moc nevzdálí, ne? Nebo zkus odrážedlo, pokud nemáte moc kopcovitý terén.
ivuska.h píše:Neprihlasena Jaruna píše:Prostě nevezmeš kočár a jdeš
Určitě bych zařadila nějakou pozitivní motivaci, po cestě prohlížení zajímavých věcí, aby mu to rychleji uteklo, třeba i zpívání nebo básničku do kroku atd. Mě by se teda už nechtělo dceru tlačit do kopce na kočáře, stačí mi to i se synem, který je o 5 kg lehčí. Ona někdy na vycházce začne kvílet, že jí bolí nožičky a že už nemůže jít, ale pak nejednou zahlídne něco zajímavého a je po bolesti
Chce to fakt pevné nervy a dítě z tebe hlavně musí cítit jistotu a ne že budeš celou cestu vyklepaná, kdy začne ječet a co bude dělat atd.
Ano s Vítkem na procházkách zpívám a básničkuju, sice si připadám trošku jako blázen, ale jeho to baví. Jakmile vytáhnu kočár, hned do něj vleze a nesleze ani za deset brumíků.
ivuska.h píše:Neprihlasena Jaruna píše:Tak ho netáhni za ruku, ať jde sám, však on se dobrovolně mámě moc nevzdálí, ne? Nebo zkus odrážedlo, pokud nemáte moc kopcovitý terén.momi33 píše:Jenze muj nejde,no jde,musim ho tahnout za ruku a nasilim,to se ale zase nesmi,bojim se,ze mu tu ruku vykloubim,takze jde pomalu,ale fakt se plouzi a rve,rve a rve.A to proste nejde vydrzet,kdyz jsme venku treba dve hodiny a on ty dve hodiny vydrzi brecet.Pak mi rve i ze spani.Neprihlasena Jaruna píše:tak já nemyslím,že je to ostuda.
já jsem ho taky netáhla za ruku.
Nechala jsem ho,aby šel sám.
Teď máme malinký problém s tím,že musí za ruku chodit přes přechody a rušnější ulice,a ne vždy se mu nechce.
Ja nevim,jestli me uplne chapete,ale musim se smat
.
Prosim pochopte,ze na kluka nic nezabira,ja vyzkousela vsechno,ale nic proste nepomaha,pisnicky,pohadky po ceste,okoli aby si vsimal,je proste jak beran.
On nepovoli a bude rvat porad,ale to jsou tony,jak kdybych ho vrazdila a je jedno,jak dlouho venku budeme.
Uz jsem ho nekolikrat vzala zpet domu,kdyz nechce chodit a on to ted i rika,ze chce domu,radsi bude doma na zadku,nez aby venku chodil.
A hlavne s nim chodim pro starsi deti do skoly a to bych musela vyjit uz dve hodiny pred ukoncenim vyucovani,abych tam s nim dosla a to neni skola extra daleko.
Ono se to lehce radi,nebo si kazda reknete,jak by jste ho to naucila,no verte,ze nenaucila.