Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky. Potřebuju radu ohledně koupě kočárku pro větší dítko. Náš téměř půlroční kluk se už skoro nevejde do hluboké korby (a to jsme se snažili vybírat větší) a sporťák nám nejde polohovat do úplného lehu. Chtěla jsem kupovat až na jaře nějaké golfky, ale teď mě napadlo, že ještě teď na konec léta a na podzim bychom mohli ještě využít nějaké golfky polohovatelné do lehu. Zamilovala jsem se do Bugaboo bee +, ale i když jsou větší než původní verze, bojím se, že ten náš obřík se do nich třeba v roce a půl, ve dvou letech nevejde. Teď, v 5,5 měsících má 9 kg
. Jo a taky nejdou do úplného lehu + ta cena!!! ![]()
Takže hledáme nějakou jinou, větší a pokud možno o něco levnější variantu. Napadl mě taky např. nějaký jogger, což jak jsem pochopila je něco mezi golfkami a sporťákem.
Prosím o radu, co byste koupily. Mé požadavky:
Díky za každou radu ![]()
Cybex Callisto splňuje vše. Jde do lehu, má velkou nosnost a vydrží i pro vysoké děti, jezdí super, extravysoká rukojeť (2 polohy) a za tu cenu můžeš mít stříbrem vyšívaný
Mám ho 2 měsíce a je parádní. Zrovna se do něj snažím našít barevnou podložku ![]()
Příspěvek upraven 17.08.12 v 20:33
@Milu_Stodůlky píše:
Cybex Callisto splňuje vše. Jde do lehu, má velkou nosnost a vydrží i pro vysoké děti, jezdí super, extravysoká rukojeť (2 polohy) a za tu cenu můžeš mít stříbrem vyšívanýMám ho 2 měsíce a je parádní. Zrovna se na do něj snažím našít barevnou podložku
Ahojky, díky, hned na něj mrknu. Jinak já jsem z Řep, tak to bydlíš kousek
Tedy pokud „Milu Stodůlky“ znamená že jsi z Prahy Stodůlek ![]()
Jasně že jo, bydlím hned na kraji Stodůlek směrem na Sconto a Baumax ![]()
Golfky zdaleka nemusíš mít jen na léto a počítat s tím, že na zimu musíš mít pořádný kočárek. Když máš kvalitní fusak, tak je dítku dost teplo třeba i na saních a ty taky nejsou nijak chráněné. Mě se golfky moc osvědčily i na zimu a lituji jen, že mi nikdo zavčas neřekl, že se dají používat už od miminka (tedy ty kvalitní, které jdou do úplného lehu). Vozila bych je v kufru a když jsme jeli třeba po městě nebo po nákupáku, tak by byly pro miminko určitě pohodlnější, než autosedačka nacvaknutá na podvozku.
Já mám tedy super golfky Maclaren Techno XT - mají skvělou boudičku, která zakryje vše, má prodlužovací díl, takže v létě dokonale celý kočárek zastíní a má výklopný protivětrový průhledný štítek, takže na dítko v zimě nefouká. Kočárek váží jen 6,9 kg, což je nepřekonatelné při nastupování do MHD. Už si nemusím říkat o pomoc. Má nosnost 25 kg. Jde do úplného lehu a malý v nich spaní miloval. Od deseti měsíců, co jsme je koupili, v nich na balkóně v poledne spal denně (v létě v zimě) až skoro do dvou let (až teď v červenci kdy bylo děsný horko na jižním balkóně jsme přešli na spaní doma v posteli a to mu bylo rok a třičtvrtě). Pokud máš opravdu velké dítko, tak ještě větší lůžko (o trošku delší) má Cybex Callisto, ale ten zase není tak dobře odpružen a nemá odvětranou boudičku v prodloužení, což mi příjde na horké léto a spaní někde venku blbé, a v neposlední řadě ta kvalita materiálu i zpracování je někde jinde.
@Mafina5 píše:
Golfky zdaleka nemusíš mít jen na léto a počítat s tím, že na zimu musíš mít pořádný kočárek. Když máš kvalitní fusak, tak je dítku dost teplo třeba i na saních a ty taky nejsou nijak chráněné. Mě se golfky moc osvědčily i na zimu a lituji jen, že mi nikdo zavčas neřekl, že se dají používat už od miminka (tedy ty kvalitní, které jdou do úplného lehu). Vozila bych je v kufru a když jsme jeli třeba po městě nebo po nákupáku, tak by byly pro miminko určitě pohodlnější, než autosedačka nacvaknutá na podvozku.
Já mám tedy super golfky Maclaren Techno XT - mají skvělou boudičku, která zakryje vše, má prodlužovací díl, takže v létě dokonale celý kočárek zastíní a má výklopný protivětrový průhledný štítek, takže na dítko v zimě nefouká. Kočárek váží jen 6,9 kg, což je nepřekonatelné při nastupování do MHD. Už si nemusím říkat o pomoc. Má nosnost 25 kg. Jde do úplného lehu a malý v nich spaní miloval. Od deseti měsíců, co jsme je koupili, v nich na balkóně v poledne spal denně (v létě v zimě) až skoro do dvou let (až teď v červenci kdy bylo děsný horko na jižním balkóně jsme přešli na spaní doma v posteli a to mu bylo rok a třičtvrtě). Pokud máš opravdu velké dítko, tak ještě větší lůžko (o trošku delší) má Cybex Callisto, ale ten zase není tak dobře odpružen a nemá odvětranou boudičku v prodloužení, což mi příjde na horké léto a spaní někde venku blbé, a v neposlední řadě ta kvalita materiálu i zpracování je někde jinde.
Jo, tak přesně Maclaren Techno XT, mi doporučovala i prodavačka v Baby parku, že je opravdu prostorný, a ten má tedy i odpružení, jo? to by byla paráda, chci fakt, aby se tam malý prospal, jsme velkou část dne venku a je fakt zvyklý spát v kočárku, proto chci ten úplný leh a abych ho někde na nerovnostech nevytřásla ![]()
Jo, jo Maclaren je odpružen na golfky moc dobře. Řekla bych že líp než mnohé velké kočárky
Pro mě bylo také to odpružení důvodem v výběru.
Vybírala jsem mezi Cybexem Topaz (nechtěla jsem spojenou rukojeť což má Callisto) a Maclarenem - na Cybex jsem se podívala v Malvíku a na MAclaren v Babyparku, takže jsem je sice neviděla přímo velde sebe, ale asi po 20 minutách a prostě ten ropzdíl v kvalitě, materiálu a vůbec zpracování byl ohromující, tak jsem si řekla, že za ten rozdíl v ceně to stojí a nakonec byla zrovna ten víkend ance nákupy s Marianne a v Anně a Viktorii v Průhonicích měli na Maclaren 30procent slevu, takže jsem ho koupila za cenu toho Topaze ![]()
Jo a jestli to slovo ve tvém Nicku znamené tvoje příjmení, tak se jmenujeme stejně ![]()
@Mafina5 píše:
Jo a jestli to slovo ve tvém Nicku znamené tvoje příjmení, tak se jmenujeme stejně
Jsem Fialová
@Mafina5 píše:
Aha, tak já Fialková
Takže já jsem barvička a ty kytička
a už mi z tý mateřský asi hrabe, když mluvím takhle
![]()
A co nějaký ten jogger? Vzhledově se mi líbí třeba tohle, ale hádám, že to nebude mít nastavitelnou rukojeť, takže bych chodila v předklonu, jinak nosnost 23 kg super. http://www.malvik.cz/…-4-kola-2012
Ten jsem vyřadila z výběru právě kvůli tomu, že je malý a kopu se do té tyče dole. Je fakt malý. Pro vysoké rodiče u mne byl ve výběru ten Cybex Callisto/Topaz nebo Inglesina trip.
Jéé, a co tohle? http://www.malvik.cz/…y-Versa-2012 má to i stavitelnou rukojeť ![]()