Golfky/jogger pro větší dítě a větší maminku :-)

448
17.8.12 20:25

Golfky/jogger pro větší dítě a větší maminku :-)

Ahoj maminky. Potřebuju radu ohledně koupě kočárku pro větší dítko. Náš téměř půlroční kluk se už skoro nevejde do hluboké korby (a to jsme se snažili vybírat větší) a sporťák nám nejde polohovat do úplného lehu. Chtěla jsem kupovat až na jaře nějaké golfky, ale teď mě napadlo, že ještě teď na konec léta a na podzim bychom mohli ještě využít nějaké golfky polohovatelné do lehu. Zamilovala jsem se do Bugaboo bee +, ale i když jsou větší než původní verze, bojím se, že ten náš obřík se do nich třeba v roce a půl, ve dvou letech nevejde. Teď, v 5,5 měsících má 9 kg :mrgreen:. Jo a taky nejdou do úplného lehu + ta cena!!! :roll:

Takže hledáme nějakou jinou, větší a pokud možno o něco levnější variantu. Napadl mě taky např. nějaký jogger, což jak jsem pochopila je něco mezi golfkami a sporťákem.

Prosím o radu, co byste koupily. Mé požadavky:

• polohování do lehu
  • větší nosnost kočárku (bugaboo má myslím jen 15 nebo 16 kg)
  • nějaká dobrá kola, nebo i odpružení, bydlím ve městě, ale i tak kostky apod. (aby to prostě nebyly takový ty obyč golfky, co rachtaj na každý nerovnosti)
  • vysoká (ideálně polohovací) rukojeť, měřím 190 cm, manžel 197 cm - což vysvětluje velikost našeho dítka :)
  • cena tak do 10000,–

Díky za každou radu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17.8.12 20:31

Cybex Callisto splňuje vše. Jde do lehu, má velkou nosnost a vydrží i pro vysoké děti, jezdí super, extravysoká rukojeť (2 polohy) a za tu cenu můžeš mít stříbrem vyšívaný :) Mám ho 2 měsíce a je parádní. Zrovna se do něj snažím našít barevnou podložku 8)

Příspěvek upraven 17.08.12 v 20:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
17.8.12 20:32
@Milu_Stodůlky píše:
Cybex Callisto splňuje vše. Jde do lehu, má velkou nosnost a vydrží i pro vysoké děti, jezdí super, extravysoká rukojeť (2 polohy) a za tu cenu můžeš mít stříbrem vyšívaný :) Mám ho 2 měsíce a je parádní. Zrovna se na do něj snažím našít barevnou podložku 8)

Ahojky, díky, hned na něj mrknu. Jinak já jsem z Řep, tak to bydlíš kousek :mavam: Tedy pokud „Milu Stodůlky“ znamená že jsi z Prahy Stodůlek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.12 20:34

Jasně že jo, bydlím hned na kraji Stodůlek směrem na Sconto a Baumax :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
17.8.12 20:36

Golfky zdaleka nemusíš mít jen na léto a počítat s tím, že na zimu musíš mít pořádný kočárek. Když máš kvalitní fusak, tak je dítku dost teplo třeba i na saních a ty taky nejsou nijak chráněné. Mě se golfky moc osvědčily i na zimu a lituji jen, že mi nikdo zavčas neřekl, že se dají používat už od miminka (tedy ty kvalitní, které jdou do úplného lehu). Vozila bych je v kufru a když jsme jeli třeba po městě nebo po nákupáku, tak by byly pro miminko určitě pohodlnější, než autosedačka nacvaknutá na podvozku.
Já mám tedy super golfky Maclaren Techno XT - mají skvělou boudičku, která zakryje vše, má prodlužovací díl, takže v létě dokonale celý kočárek zastíní a má výklopný protivětrový průhledný štítek, takže na dítko v zimě nefouká. Kočárek váží jen 6,9 kg, což je nepřekonatelné při nastupování do MHD. Už si nemusím říkat o pomoc. Má nosnost 25 kg. Jde do úplného lehu a malý v nich spaní miloval. Od deseti měsíců, co jsme je koupili, v nich na balkóně v poledne spal denně (v létě v zimě) až skoro do dvou let (až teď v červenci kdy bylo děsný horko na jižním balkóně jsme přešli na spaní doma v posteli a to mu bylo rok a třičtvrtě). Pokud máš opravdu velké dítko, tak ještě větší lůžko (o trošku delší) má Cybex Callisto, ale ten zase není tak dobře odpružen a nemá odvětranou boudičku v prodloužení, což mi příjde na horké léto a spaní někde venku blbé, a v neposlední řadě ta kvalita materiálu i zpracování je někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
17.8.12 20:38

Příspěvek upraven 02.05.16 v 22:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
17.8.12 20:39
@Mafina5 píše:
Golfky zdaleka nemusíš mít jen na léto a počítat s tím, že na zimu musíš mít pořádný kočárek. Když máš kvalitní fusak, tak je dítku dost teplo třeba i na saních a ty taky nejsou nijak chráněné. Mě se golfky moc osvědčily i na zimu a lituji jen, že mi nikdo zavčas neřekl, že se dají používat už od miminka (tedy ty kvalitní, které jdou do úplného lehu). Vozila bych je v kufru a když jsme jeli třeba po městě nebo po nákupáku, tak by byly pro miminko určitě pohodlnější, než autosedačka nacvaknutá na podvozku.
Já mám tedy super golfky Maclaren Techno XT - mají skvělou boudičku, která zakryje vše, má prodlužovací díl, takže v létě dokonale celý kočárek zastíní a má výklopný protivětrový průhledný štítek, takže na dítko v zimě nefouká. Kočárek váží jen 6,9 kg, což je nepřekonatelné při nastupování do MHD. Už si nemusím říkat o pomoc. Má nosnost 25 kg. Jde do úplného lehu a malý v nich spaní miloval. Od deseti měsíců, co jsme je koupili, v nich na balkóně v poledne spal denně (v létě v zimě) až skoro do dvou let (až teď v červenci kdy bylo děsný horko na jižním balkóně jsme přešli na spaní doma v posteli a to mu bylo rok a třičtvrtě). Pokud máš opravdu velké dítko, tak ještě větší lůžko (o trošku delší) má Cybex Callisto, ale ten zase není tak dobře odpružen a nemá odvětranou boudičku v prodloužení, což mi příjde na horké léto a spaní někde venku blbé, a v neposlední řadě ta kvalita materiálu i zpracování je někde jinde.

Jo, tak přesně Maclaren Techno XT, mi doporučovala i prodavačka v Baby parku, že je opravdu prostorný, a ten má tedy i odpružení, jo? to by byla paráda, chci fakt, aby se tam malý prospal, jsme velkou část dne venku a je fakt zvyklý spát v kočárku, proto chci ten úplný leh a abych ho někde na nerovnostech nevytřásla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
17.8.12 20:44

Jo, jo Maclaren je odpružen na golfky moc dobře. Řekla bych že líp než mnohé velké kočárky :-) Pro mě bylo také to odpružení důvodem v výběru.
Vybírala jsem mezi Cybexem Topaz (nechtěla jsem spojenou rukojeť což má Callisto) a Maclarenem - na Cybex jsem se podívala v Malvíku a na MAclaren v Babyparku, takže jsem je sice neviděla přímo velde sebe, ale asi po 20 minutách a prostě ten ropzdíl v kvalitě, materiálu a vůbec zpracování byl ohromující, tak jsem si řekla, že za ten rozdíl v ceně to stojí a nakonec byla zrovna ten víkend ance nákupy s Marianne a v Anně a Viktorii v Průhonicích měli na Maclaren 30procent slevu, takže jsem ho koupila za cenu toho Topaze :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
17.8.12 20:44

Jo a jestli to slovo ve tvém Nicku znamené tvoje příjmení, tak se jmenujeme stejně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
17.8.12 20:46
@Mafina5 píše:
Jo a jestli to slovo ve tvém Nicku znamené tvoje příjmení, tak se jmenujeme stejně :-)

:D Jsem Fialová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
17.8.12 20:49

Aha, tak já Fialková :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
17.8.12 20:51
@Mafina5 píše:
Aha, tak já Fialková :-)

Takže já jsem barvička a ty kytička :-D a už mi z tý mateřský asi hrabe, když mluvím takhle :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
17.8.12 21:04

A co nějaký ten jogger? Vzhledově se mi líbí třeba tohle, ale hádám, že to nebude mít nastavitelnou rukojeť, takže bych chodila v předklonu, jinak nosnost 23 kg super. http://www.malvik.cz/…-4-kola-2012

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.12 21:10

Ten jsem vyřadila z výběru právě kvůli tomu, že je malý a kopu se do té tyče dole. Je fakt malý. Pro vysoké rodiče u mne byl ve výběru ten Cybex Callisto/Topaz nebo Inglesina trip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
17.8.12 21:13

Jéé, a co tohle? http://www.malvik.cz/…y-Versa-2012 má to i stavitelnou rukojeť :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí